Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
již 2roky mě trápí potíže s močením. Tvaří se to jako zánět močového měchýře ( nucení na močení, pálení močové trubice atd…) jenže moč je laboratorně v pořádku.
Cystoskopie také negativní. Pitný režim dodržuji cca 3l za den někdy i více. Pitný režim dodržuji i v noci, takže vstávám 2-3× za noc na močení a na to aby se napila. Když se nenapiju i v noci ráno mám šílené pálení při močení, ale hlavne i PO vymočení. Urologie me nepomohla a gynekologicky jsem v poradku.
Máte zkušenosti?
Už nevim na koho se obratit, kdyz doktori si neumi poradit
Jejda, já jsem skončila v pátek se zánětem na pohotovosti, naštěstí teď už ok, nedokážu si to představit mít dva roky potíže.
a co ti na to dají, když to dle nich není zánět močáku?
kamarádce která trpí na zánět močáku co měsíc, atb už ani nezabírají ted budou prý pod narkózou dělat rozšíření močové trubice…moc tomu nerozumím a už jen to slovo mě děsí.
já bych to řešila jedině na urologii, ale když tam ti nepomohli
![]()
Nechci všechno na ni svádět, ale nebereš HA? Taky jsem to ta měla, rok v kuse a pak jsem ji vysadila a vše dobré. Nebo můžeš být třeba nastydlá, nosíš krátká trička, k tomuhle stačí trošku a ani to nic být nemusí.
@neominka píše:
Dobrý den,
již 2roky mě trápí potíže s močením. Tvaří se to jako zánět močového měchýře ( nucení na močení, pálení močové trubice atd…) jenže moč je laboratorně v pořádku.
Cystoskopie také negativní. Pitný režim dodržuji cca 3l za den někdy i více. Pitný režim dodržuji i v noci, takže vstávám 2-3× za noc na močení a na to aby se napila. Když se nenapiju i v noci ráno mám šílené pálení při močení, ale hlavne i PO vymočení. Urologie me nepomohla a gynekologicky jsem v poradku.Máte zkušenosti?
Už nevim na koho se obratit, kdyz doktori si neumi poradit
Moč brali po klasickém vymočení nebo po vycévkování?
Ani nevíš jak ti rozumím
já už mám tyto problémy asi 16!!!let
a zatím bez úspěchu tak doufám že tu nekdo poradí
HA jsem nikdy nebrala a kratka tricka nenosim. Mam kabat na zimu s olovenyma kulickama ( drzi teplo ) nosim termo puncochace a teplekalhoty. V zimnim botech mam ovci vlnu a jsou nepromokave s Goretexem. takze z nachlazeni to nebude, protoze moc je negativni ( je v poradku)
Toto jsem také tak měla, vždycky to bylo dva dny lepší, potom zase horší. Mě tehdy předepsali na urologii toto http://www.lekarna-plus.cz/…6mg-1546580/ Mělo by to být na posílení imunity močových cest. Brala jsem to jako tříměsíční kůru na jaře a na podzim dva roky. Od té doby cca 5let jsem žádný zánět neměla ![]()
Prave, ze na Cystoskopii zjistuji zda neni zuzena mocova trubice, ale me to nezjistili
URO-VAXOM jsem brala9 mesicu a nezabralo to :-/
![]()
URO-VAXOM se bere pri pakovanych zanetech, ale ja zanet nemam jen se to tak tvari jako zanet. mam bakterialni moc v poradku
@neominka píše:
Po vymoceni, ale na cystoskopii bylo vse v poradku
Zajdi ještě jinde na urologii, ale tohle by chtělo řešit. Muže dojít i k poškození ledvin do budoucna. Což pak není žádna legrace.
Já mám také pálení při močení nejhorší je to ráno nebo když málo piju, tak se snažím také co nejvíc pít…chodila jsem ke všem doktorům jenže s urologie mě pořád posílali na gyndu a furt dokola…
@zuzkasaf píše:
Zajdi ještě jinde na urologii, ale tohle by chtělo řešit. Muže dojít i k poškození ledvin do budoucna. Což pak není žádna legrace.
Moje dr. me predepsala na Uroloii Nitrofuration aprej kdyz to zacnemam si vzit tabletu. Vzdycky kdyz tam jdu, tak mam moc v naprostem poradku. Ja nechapu cim to teda muze byt. Ale v tehotenstvi jsem potize nemela. Jakmile jsemotehotnela, potize prestali a poporodu opet zacali ![]()
Rodila jsem v zari v 16tt holcicka mela Downuv syndrom
@Anonymní píše:
Já mám také pálení při močení nejhorší je to ráno nebo když málo piju, tak se snažím také co nejvíc pít…chodila jsem ke všem doktorům jenže s urologie mě pořád posílali na gyndu a furt dokola…
jsem na tom tejne. Ja nechapu cim to je, kdyz je vysetreni v poradku a obtize stale pretrvavaji. Nici me to zivot
![]()