Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@renda micro píše:
@neominka prý jen ty ženský co mají s tímhle problém. Naznačoval že u dcerky to můžou způsobovat pár drobností které když se sejdou dohromady může to takhle zlobit. Ta lehká porucha při močení, k tomu když ke denně nevyprázdní tak ty močové cesty to zvětšené rektum jakoby utlačí a problém je na světě.
No jsem na to fakt zvědavá.
Míváš někdy pocit jako že se ti chce hodně na malou a tak za 5 sekund to přejde a dobrý?
ja prave mam pocit, ze mam zanet mocaku, ale v moci me nikdy nic nenajdou.
Jeste jsem slysela, ze to muze byt spatna strevni mikroflora
Já mám doma i PHAN leuco papírky a dcera tam kolikrát nemá vůbec ani náznak infekce a přes to jí to často nutí a při močení pálí. Močovou trubici prý má taky OK. Laktobacílky taky bez úspěchu. Jestli nezaberou ty byliny tak jsem už v koncích. Gynekologicky je taky OK.
@renda micro píše:
Já mám doma i PHAN leuco papírky a dcera tam kolikrát nemá vůbec ani náznak infekce a přes to jí to často nutí a při močení pálí. Močovou trubici prý má taky OK. Laktobacílky taky bez úspěchu. Jestli nezaberou ty byliny tak jsem už v koncích. Gynekologicky je taky OK.
ty papirky mam taky doma a taky bez nalezu mam moc, jen nekdy mam zvisene Ph v moci, ale to je tim co pres den jim.
Ted se laduji probiotikama Boopron, aby seme upravila strevni mikroflora- kazdy mesic ATB me ji musely uplne vymlatit
Zkusila bych změnit urologa. Koukal se ti sondou do močáku, aby zjistil, jak to tam vypadá? Já takhle měla ošklivý chronický zánět a byla mi nasazena půl roční léčba atb. a zabralo to. Pak následovala opět kontrola sondou a bylo tam velké zlepšení.
@Krystal86 píše:
Zkusila bych změnit urologa. Koukal se ti sondou do močáku, aby zjistil, jak to tam vypadá? Já takhle měla ošklivý chronický zánět a byla mi nasazena půl roční léčba atb. a zabralo to. Pak následovala opět kontrola sondou a bylo tam velké zlepšení.
jj divali se me do mocaku a nic vse ok. jenze ja nemam zanet mocaku, jen me to pali jako pri zanetu, ale moc mam v naprostem poradku
@neominka
Já tohle měla od 6-týho měsíce těhotenství. V moči nic, pálení a řezání bylo nejhorší po ránu a dopoledne. U mě to bylo ale slabou jizvou po císaři a malá byla nízko. Dokonce jsem i dvakrát z močáku krvácela. Ještě mě napadlo, některá umělá sladidla způsobujou tyhle problémy. Zkus je na čas vyřadit z jídelníčku, třeba to pomůže. Jde o aspartam, cyklamát a jemu podobný..
@Adriana píše:
@neominka
Já tohle měla od 6-týho měsíce těhotenství. V moči nic, pálení a řezání bylo nejhorší po ránu a dopoledne. U mě to bylo ale slabou jizvou po císaři a malá byla nízko. Dokonce jsem i dvakrát z močáku krvácela. Ještě mě napadlo, některá umělá sladidla způsobujou tyhle problémy. Zkus je na čas vyřadit z jídelníčku, třeba to pomůže. Jde o aspartam, cyklamát a jemu podobný..
a v jakych potravinach se objevuji?
@neominka
No v docela hodně potravinách, např ve sladkých minerálkách, kole, limonádách. Pak hodně v cukrovinkách, žvýkačkách apod. Koukni sem: http://www.emulgatory.cz/…am-ecek/E951 to je třeba aspartam, pod ním je seznam výrobků kde je.
Pak ještě třeba sem: http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek. Sladidla jsou E 950,951,952,954, 962 atd.
Ahoj, s velkou pravděpodobností to může být ureoplasma. Nemusí být po stěrech ihned zjistitelná, a člověk jí má a nemusí mít žádné problémy (hlavně chlapy), poté se to po pár letech projeví. Musí se přeléčit i partner (je to něco jako forma chlamidie). Takže znovu na stěry na urologii… Hodně štěstí… I.
Tak jsem se sem po pár měsících vrátila a když čtu, že můžu mít opakované problémy i několik let, tak je mi z toho úzko.
Brala jste některá Nitrofurantoin nějak dlouhodobě?
Na základě špatně vyléčeného zánětu v loňském roce se mi to pořád opakuje. Jenže… v moči nic, po cystoskopii pouze trošku zúžená trubice, piju co to jde, pravda je, že při práci nejde vždycky jít na záchod hned, ale před 14 jsem dobrala antibiotika a dnes už mám zase problém ![]()
pociťuju to jako Neominka, pálení v trubici, trochu bolení v podbřišku, ale zánět měchýře to přímo není. Mám to pokaždé, když se změní počasí, a spíš než urologa bych potřebovala psychiatra ![]()
@lightblue Ahoj, se záněty močáku jsem měla problémy pořád. Brála jsem Biseptol, NoSpa, aj. Pomáalo to částečně, ale záněty se stejně vracely. Ze zoufalství jsem zkusila bylinky a vůbec tomu nevěřila, ale člověk, když je mu ouvej zkusí vše. Takže to zkrátím - bylinky zázračně pomohly. Smíchej ve stejném poměru kopřivu, měsíček, žebříček a pij kolik můžeš. Do toho si kup Urologický čaj od Teekanne. Někomu pomůžou brusinky od firmy Swiss, ale mně ne. Dceři zabírají.
Brusinky mám, ale taky nic moc, je to lepší, když teď bylo venku teplo, ale teď se ochladilo a ani to u mě nemá vazbu na sex, protože jsem teď měla MS a sex nebyl a stejně to mám. Ale jak píšu, vyloženě cítím tu trubici, nemám pocit, že by to bylo z močového měchýře, nicméně díky. Zkusím určitě.
@lightblue Zkus to, mě taky pálila jen ta trubice (při a po močení). Žádné bolesti břicha jsem neměla. Odhaduji, že po 5-7 dnech budeš mít pokoj, ale nepij to dlouhodobě nebo si tělo na to navykne a pak ti to nebude zabírat. Já si to vždy dám do hrnce a zaliji plnou varnou konvicí vody a přes ten den to vypiji + 1 hrnek toho urologického čaje. Hlavní je pít ten měsíček, kopřivu a žebříček. Pak dej vědět ![]()
A ještě jestli tu je někdo, kdo má zkušenost s Rowatinexem? Případně jak dlouho ho brát? Mě doktor řekl, že je fakt dobrý, ale musí se u toho skutečně hodně pít, jinak má opačné účinky a ještě situaci zhoršuje.