Angína, nejí nic

467
11.8.14 20:21

Angína nejí nic

Zdravim děvčata…Dcera má angínu od včera 39horečky dneska už zlepšení máme 37,5,ale od ránami nic nejí jenom pije a na noc vypila mlíko. Máme antibiltika Ospen 400 po 8hodinách.+ jí dávám Ibalgin sirup.Ode dneška začala strašně slintat je to kté angíně? A kdy začne normálně jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
11.8.14 20:22

Nejsem lékař, ale já bych nabízela a nenutila…jen tekutiny…nebo zkus jogurty, naře%d ji přesnídávku at vypije :think: hlavně musí pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
11.8.14 20:24

Jestli pije, tak to neřeš. Dcer má periodický horečky, probíhá to jako angina, mívalal to co 3 týdny, ěhem těch 3 dnů snědla třeba za den půl mandarinky a pak to zase dojedla. Starší se z klasické anginy po ATB otřepal rychleji, obykle mu ATB zabraly dřív než za 24 hodin a jedl už pak normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
11.8.14 20:26

Slintá - kolik je jí?
Jinak pokud pije dost a pije mléko, neřeš. Krk bolí, dej jí 24-48 hod, aby to trochu přestalo bolet. Nebo zkus tekuté věci jako jogurt, přesnídávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
11.8.14 20:27

Máme to samé, teploty měl od pátku, to byl krk červený, ale prý ne angína. Od včera je bez teplot, ale angínu už má. Nechce moc jíst, málo pije, mlíko teda vypije, ale někdy je to taky boj a slintá neuvěřitelným způsobem. Podle mě nepolyká sliny, protože ho to bolí. Celý den má dudlíka, i když ho nikdy nějak extra nevyžadoval. Přeji brzké uzdravení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
11.8.14 20:27
@Clementine píše:
Slintá - kolik je jí?
Jinak pokud pije dost a pije mléko, neřeš. Krk bolí, dej jí 24-48 hod, aby to trochu přestalo bolet. Nebo zkus tekuté věci jako jogurt, přesnídávku.

já bych řekla, že děti jsou v tomdle dost nevyzpytatelní. Naše si vždycky vymyslí nějaký extraabuřt. dost často chtěla maso. :lol: taakže jsem pro to chorobn chůdě k snídani dělala krůtí :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
11.8.14 20:28

J8 když měla anginu, tak jsem fakt nebyla schopná polknout nic. ani ty sliny. dělalo mi problém i pití. byla jsem ráda, že dýchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
11.8.14 20:30

Je jí 22měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
11.8.14 20:32

To je normální, že nejí - když pije, je všechno ok. Jídlo dožene, až se uzdraví. Slintání je od bolavého krku, nechce se jí polykat víc, než musí, syn to taky dělal, když měl anginu (chytil ji během prvního roku věku dvakrát).

Jinak, název diskuse slušný :mrgreen: První, co mne napadlo, bylo „sakra, co žerou angíny, to neznám?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
11.8.14 20:33

Starší měl teď angínu, od bolesti nejedl nic, atb zabraly až za tři dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
11.8.14 20:38

Vydržet, hlavně že pije. Syn jediné co dal, bylo vše, co bylo alespoň trochu studený. Od doktorky dostal doporučeno at koupíme zmrzlinu -on zářil štěstím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
11.8.14 20:40

Jak tu píšou holky - hlavně když pije, jídlo jí nenuť, to slinění může klidně být k angíně (jestli ji bolí polykání, tak je třeba nepolyká kvůli tomu)

pokud něco chceš zkoušet, tak třeba jogurt, řidší kaši (krupičnou, bramborovou,…), přesnídávku apod., můžeš jí dát studený zábal na krk, ten by jí mohl trochu ulevit ;) na angínu je lepší chladné, vím, že mamka nám dávala i zmrzku :lol:

každé dítě to má jinak, dcera měla angínu loni, doktorka mi říkala, ať nepočítám s tím, že by něco jedla - a ona se jídla vyloženě dožadovala a jíst chtěla :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.8.14 20:47

@BohunkaP - muzu se privtirnout s dotazem :oops:. Čtu, ze syn prodělal 2× anginu do roka veku. Naše mala ma 8mes a mela ji uz 2×. Jsem z toho na nerva. Je pravda, ze jsme početná rodina a vždy ji to někdo domu zavlekl :cert: ale ted dotaz. Trpí na ty anginy i nadále a ma celkové nějakou oslabenejsi imunitu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
11.8.14 20:58

@kačka25, ne, vůbec ne - do roka měl dvě, další až teď letos. Co se imunity týče, tak právě naopak, jako by mu to spíš prospělo.

Starší dcera, když nastoupila v necelých třech letech do školky, byla neustále nemocná, chytla kdeco, trochu ji srovnala konstituční homeopatika, ale úplně pomohl až čas.

Mladší od ní chytal kdeco, právě i ty anginy, ale pak to úplně přestalo - a když do školky (také v necelých třech letech) nastoupil on sám, neměl vůbec problém. Kromě pár lehčích rýmiček prošel obávaným prvním rokem bez problémů - teď ve druhém roce dostal v rámci školkové epidemie spálu, což mu rozhodilo imunitu, takže se na to zas navázala angina, ale jinak taky ok… uvidíme, zda vydrží i na podzim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
11.8.14 21:04

@BohunkaP - diky, to jsi me trochu uklidnila :oops: me tedy doktorka taky říká, ze budu promorena nemocemi a kdyz ji ještě kojim, tak si ty protilátky hezky vytvoří. No budu doufat. Je to šílený rok, streptokok nám neda pokoj :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí