Kdy klesnou horečky z angíny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
467
11.8.14 08:56

Angína rada

Zdravim maminy..Zajímá mě kdy nám klesnou horečky z angíny? Máme antibiltika Ospen 400 dávám po 8hodinách a mezi tím dávám sirup Ibalgin. A taky jak podáváte malým dětem tu dávku 4ml antibiltik? Malá to nechce tou stříkačkou do pusy tak dávám do pití je to špatně? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
11.8.14 09:00

@anti17 do 24 hodin by zabrat mely..jak dlouho davate? Do piti ok ale pak je dulezite aby to vypila cele. Coz treba u nas by neklaplo takze u nas pripadne chvilka nasili a boje 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
11.8.14 09:04

@quinny dáváme je od včerejší 20hodiny a vypije vše nutím to do ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
11.8.14 09:08

Teploty by měly klesnout dříve, než nastoupí plný účinek antibiotik. Beta-laktamová antibiotika (peniciliny + aminopeniciliny + ureidopeniciliny, cefalosporiny, monobaktamy a karbapenemy) se řadí k baktericidním, jejichž účinek nastupuje do 48 hodin (do 24 hodin není snížení počtu nežádoucích bakterií signifikantní), což je o 24 hodin dříve než u ATB bakteriostatických (např. makrolidy, azalidy, tetracykliny, oxazolidinony atd.). Nebylo by lepší na snížení teploty použít analgetika-antipyretika (tedy paracetamol = v USA je to acetaminophen) místo NSAID (nesteroidních antiflogistik)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
11.8.14 09:31

Když už mi u angíny ATB zabraly, tak až 3.den. Několikrát mi ale i po dobrání bylo pořád špatně, takže mi museli dát další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
11.8.14 09:59

Dávala jsem stříkačkou, vždy nám to vyšlo před jídlem. Trochu boje bylo, ale jinak to nešlo.
Nám horečky u angíny vydrží tak 2-3 dny. Musím střídat léky, aby vůbec trochu teplota slezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.8.14 10:10

@anti17 tak to jste sikovni. Do vecera bys mela videt trochu nejaky zlepseni vubec ve spojeni s lekama na teplotu. Uplne bez teplot samo az dalsi dny :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Robatka
16.11.15 14:42

Angína rada

Trochu oživuji diskuzi. Dcerka má od soboty antibiotika Ospen 400 a na teplotu nurofen. Má ale od soboty i dost vysoké horečky, myslela jsem, že to s antibiotikama bude klesat, ale neklesá. Už třetí den má 40, 3°C nebo 40. Vždycky jí to trochu nurofenem srazím, ale zase vyleze. Nemáte s tím někdo zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
4619
10.11.16 12:24

Pokud nekomu pomzue, syn mel kolem 39.8 5dnu, az paty den dostal ATB, kdy se neco konecne ukazalo na CRP a v krku.

1.den teploty kolem 38, ojedinely kasel. zadni ryma, nejde odsat.
2. teploty kazde 4 hodiny medzi39.2-39.8 navsteva pediatra, dostava Erdomed na odhleneni, CRP myslim 5, naznacuje „jen“ virozu
3. teploty kazde 4 hodiny medzi 39.2-39.8, vlhky kasel, uz se to uvolnuje, slava :jazyk:
4. teploty kazdych 6 hodiny medzi 39.2-39.8
5. den teplota v noci 1× 38.2 zbytek noci i pres den uz jen mirna kolem 37.6, dostal ATB Ospen, crp vyrostlo, v krku videt anginu. :(
6. den. 36.8 :dance: :dance: :dance: :hug:

3.4.den byl vikend, po tolika spatnych skusenostech s pohotovosti v Praze-Bulovka jsem tam ani nejela a cekala na pondeli k pediatrovi :,( Srazeli jsme Panadolem a Nurofenem, syn leky rad, i Ospan i Erdomed. :andel: Buhudik, a ja se bala jak to do nej dostanu..
Jeste dodam, ze slaby kasel a zadni rymu mel 3 tydny pred horeckou. Doufam, ze ta angina to ukonci a zas bude 2 roky klid. Jako posledne..
Poradne nejedl 12 dni :( ale uz je dva dni bez teplot a dobira to hopem :dance: Ji za 3 :lol:

Maminky drte se :kytka: :hug: Je to tezky, hlavne ty noci..ale brzy bude zase klid. :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí