Angína u dvouletého dítěte

292
3.12.12 09:27

angina u dvouletyho ditete

Ahojky holky chci se zeptat dostali jsme leky na anginu ale mam problem že mi to mala vůbec nechce snist, tak ji to dam do trochu čaje a do flašky a pak to vypije myslite že to ma menší učinek ten lek když to dělam takhle jinak, bych to do ni nedostala, když jsem ji to nacpala tak mi to pak vyflila z toho jak řvala, ani mi nesní syrup na horečku ale to aspon dělají čípky tak to ji dam dam sice taky ječí ale to jí tam zustane:-)mala bere poprve antibiotika, byla jsem z toho v šoku jak vona vůbec neotevřela pusu, jo na prvni jo ale pak zjistila jak to chutna a pak už jen řev když mě stím viděla. Jak to řešíte vy, když vám to dětičky nechtěji snist? nechci to dělat nasilim abych ji neudělala z toho stres tak ji to dávám takhle v tom čaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6552
3.12.12 09:30

Davej ji to klidne v caji, pokud dodrzis cas a davku, tak je uplne jedno, jak to do ni dostanes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.12.12 09:33

Pokud ten čaj vypije celý a najednou, tak je to v pohodě.

Osobně se mi moc neosvědčilo dávat léky do jídla/pití - jednak se pak bojím, že to nesní/nevypijí celé a za druhé s tím ani to jídlo nechci zošklivovat, takže u nejmladší (2r) je to u nás holt malinko o násilí. A se staršími se už domluvím a tam to jde úplně v pohodě.

Ať je dcerka brzo fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.12.12 09:33

Jo je to boj.. Nevadí když to zamícháš do čehokoliv - do čaje, do přesnídávky.. Důležitý je to do ní dostat a dobrat celou dávku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.12.12 09:43

Si představte že jsme sni byli o vikendu na pohotovosti a oni ji dali dávkovani na 12 lete ditě, přečetla jsem si letak a řadši jsem ji davala dávkovani podle letáku a dneska jsem zavolala dětskemu a udělala jsem dobře. nechapu jak ji můžou dát dávkovani na 22 kilo, když mala ma necelych 13 kilo. Hlavně že si berou 90korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.12.12 09:48

K tem lekum… ja ho rozdrtim a davam do pribinaku - na lzicku a naberu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.12.12 10:14

Mi to mame v sirupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.12.12 10:17

Hm, no tak sirup u nas jde jedine na silu. Bohuzel! :nevim:
Radost z toho nema, ale cipky nam nezabiraji, okamzite to vytlaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.12.12 10:17

Myslím, že v čaji nevadí. Nemá se to stejně zapíjet? Já dávám sirupy násilím. Nejdřív zkusím domlouvat, dobrovolně. Když to nezabere, holt zakleknu a jde to tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.12.12 10:19

Taky zalehnu, zafixuju hlavicku a striknu do pusy (tou strikackou z panadolu)… strikam az ke korenu jazyka, aby to nedokazala vystrict ven. Je to sice „nasilne“, ale nejucinejsi a nejrychlejsi… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
3.12.12 10:27

To jsem v letaku nenašla žeby to neměla zapíjet:-)ani mě to popravdě nenapadlo brala jsem to jako každý lék že to člověk hned zapije:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
3.12.12 11:35

U nas bohužel taky nasilim.aby to v čaji bylo učinny, musela by ho vypit cely na jednou.nebo co nejrychleji.taky nam nezbyva než zakleknout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
3.12.12 11:42

Taky jsme dávali na angínu antibiotika ve stejným věku, sirup, a bohužel násilím, občas se nechala líp, občas hůř… když to šlo hodně špatně, tak dostávala za odměnu lentilku, když byla ochotná spolupracovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.12.12 12:43

To ti nezávidím co zkusit zamíchat ten lék z nějakou sladkou šťávou nebo čajem?

To vůbec neznám takový bojkot léků, moje starší měla teď angínu taky atb, menší naštěstí jen kašlala, horečky, no ale jak zavolám holky léky, tak obě běží, jak šílené :zed: protože jim to chutná, jediné u čeho obě hysterčí jsou čípky, tak to řvou svorně obě, ale léky si asi myslí, že jsou snad kokina nebo co :roll:.
Když jim dám léky co mají dostat, tak čekají, že dostanou ještě další :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.12.12 12:44
@agvamarine píše:
Si představte že jsme sni byli o vikendu na pohotovosti a oni ji dali dávkovani na 12 lete ditě, přečetla jsem si letak a řadši jsem ji davala dávkovani podle letáku a dneska jsem zavolala dětskemu a udělala jsem dobře. nechapu jak ji můžou dát dávkovani na 22 kilo, když mala ma necelych 13 kilo. Hlavně že si berou 90korun
:cert: :cert: :cert: to je šílené, ještě žes to nedala
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+