Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prave vysazujeme, mala brala dvakrat denne pul tablety, pak se to snizovalo na rano crvrt a vecer pul, po trech tydnech na dvakrat ctvrt. Takhle ubirame a tri tydny tu ctvrtku.
Ale tohle by vam mel rici ten, kdo to nasadil, nejspis neurolog!
My měli od narození dávkování 1/2- 1/4 -1/2, po pár měsících vysazujeme polední 1/4, teď jsme už asi tři měsíce na 1/2 - 0- 1/2, a za pár dní jdem na kontrolu a uvidí se dál. Každopádně to vám musí přesně říct ten, kdo vám ho předepsal. Záleží na co jste ho brali, jak dlouho atd., je to individuální.
Malý bere už skoro půl roku 1/4 ráno 1/2 večer. Je po meningokokové meningitidě.
Tak u nás se to zatím obešlo bez abstinenčních příznaků a jakýchkoliv změn v čemkoliv. Ale zatím jsme ubrali jen 1/4 tablety asi před 3 měsíci.
A to vysazování trvá tak dlouho, jo? No, ono je hlavně taky rozdíl, když to potřebujete, že… No já jsem zvědavá. Ani nepozoruješ změnu povahy, poruchy spaní a tak?
Jinak díky holky
Ahoj-s dovolenim sa pridam do diskusie-chcela by som sa spytat tych kto daval miminku dlhisu dobu tento liek-pozorovali ste nejake neziaduce ucinky? Ake?
Moj syncek teraz uziva 1/4 rano a vecer-asi 14dni-a velmi dobre na neho posobi tento liek. Len sa bojim ako to bude z dlhodobeho hladiska… Vysadzujeme Keppru a je to stale lepsie a lepsie…
Tak jak se to dělá v jiných případech nevím, my máme náběh na epi od narození, ale nález se lepší, tak začínáme vysazovat. Teď po kontrole budem pravděpodobně snižovat zase. My ho berem už 3/4 roku a zatím vše v pořádku, ani po ubrání žádné změny v ničem, takže snad dobré. Ptala jsem se neurologa, jaké důsledky by mohlo mít dlouhodobé užívání, říkal, že toto je základní nejjednodušší lék, kterým se začíná, jestli zabere a je prý bezpečný, žádné doplňkové vyšetření, jako třeba jaterní testy nebo něco, zatím nedělal a ani nevypadá, že by měl v úmyslu, tak si vyber..
V příbalovce jsou psány dost hrůzy, tak se ho asi znovu zeptám, jdem tam za 10 dnů. Přece jen jsou to barbituráty, takže nic dobrého. Pak vám sem písnu, co jsem zjistila.
@Helii no ved, aj mna strasia tie pribalove info-ale je pravda ze liek skvele zabral
@TornadoLou Moc díky. No jsem zvědavá. Malý ho bere jen na zklidnění mozku, po tom zánětu mozkových blan, tak doufám, že se epilepsie neprokáže.
Díky všem
Tak nic vysazovat nebudeme. Projevila se epilepsie… Takže nám dávky navýšili na 3X denně půlku ![]()
@monca114 To mi je nesmierne luto! Drzim palce nech zaberie liecba.
![]()
Holky, máte některá zkušenost s vysazováním phenaemalettenu po delším užívání u mimča? Díky