Horečky - už třetí den a noc u dítěte?

194
2.12.12 10:59

Horečky už třetí den a noc u dítěte?

Syn, dva a půl roku, má už třetí den a noc horečky, přes den tak 38,5,a někdy více v noci se blíží pomalu ke 40 stupňům. V pátek jsme byli u dětské lékařky, brali mu CRP, to má prý menší než 8 a moč v pořádku. Prý viroza. Jinak má spíš suchý kašel a rýmu, ale ta nejde vysmrkat, nos je plný. Ani odsávačka nic nevysaje. Od včera dávám i Sinupret, jinak jenom sirupy na sražení teploty, plus kapky do nosu a mořskou vodu. Je to normální, aby měl takhle dlouho vysoké horečky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Renčí2
2.12.12 11:05

Podle mě není, radši bych jela na pohotovost. Taky crp může teď už být jiné.

• Citovat
  • Upravit
13837
2.12.12 11:09

Mně dr. říká, že teploty mají být max. 3 dny, pak že mám přijít, že už to normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
2.12.12 11:11

Znám u dětí virózy s horečkami trvajícími 5 dní. Osobně bych počkala do zítřka a pak minimálně konzultovala s MUDr. po telefonu, ideálně znovu zašla se synem, ať se na něj MUDr. koukne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
2.12.12 11:19

A jak mu je? Dcera má dneska taky horečky přes 38, ale kdybych ji nezměřila, tak to na ni nepoznám. Lítá tady jako by se nic nedělo. Už teda měsíc rýmičkokašlíčkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
2.12.12 11:31

U nás je od pátku totéž, horečky, trochu rýma a kašel (přičemž teda nastydlá byla už předtím), nechce jíst, ale jinak se chová skoro jako zdravé dítě :nevim: hraje si, je veselá, povídá a zpívá, takže zatím neřeším a pokud to bude trvat i zítra, tak dojedeme k doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
2.12.12 11:44

Dcera má horečku teď 3. den. Na pohhotovost nejedu. Tu jednu noc navíc už překlepem. A v pondělí jdem k dětské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.12.12 12:09

No jak mu je. V noci je to úděsný, vysoké horečky, blouzní, moc toho nenaspíme. Přes den to docela jde, jak se blíží večer, tak zase teplota skočí na 39. Přes den udržujeme klidový režim, máme rozložený gauč, koukáme na pohádky, skládáme puzzle, na divočení nemá náladu. MOc nejí, hodně pije. Má právě asi plnou hlavičku rýmy, ale nejde prostě ven. Tak si myslím, jestli nemá ty horečky z toho. jinak moc nekašle, spíš pokašlává, v noci více, teče mu zadní rýma. Zítra jdeme určo znovu k dětské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.12.12 12:10

@Lama Lama jak vysoké horečky má dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
2.12.12 12:11

A šestou už měl? Při ní měla malá vysoké horečky 4 dny a pak se osypala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
2.12.12 12:31
@Bobca píše:
@Lama Lama jak vysoké horečky má dcera?

zpočátku 40, teď tak 38-39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
2.12.12 12:38

Ahoj. pokud se ryma nechce spustit, tak se doporocuje masyrovat koren nosu klasickym maslem a nozicky do teple vody se soli, a uvarit silny slepici vyvar, ne kureci, to stavi na nohy.jsou to babske rady, ale u nas to funguje. preji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.12.12 12:45
@Junkyska píše:
A šestou už měl? Při ní měla malá vysoké horečky 4 dny a pak se osypala :nevim:

Měl v 10 měsících. Přemýšelala jsem o 5.nemoci nebo zánět dutin. Ale to by asi řval bolestí od hlavy. Já to měla asi před 10 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.12.12 12:46
@Gaaabiii píše:
Ahoj. pokud se ryma nechce spustit, tak se doporocuje masyrovat koren nosu klasickym maslem a nozicky do teple vody se soli, a uvarit silny slepici vyvar, ne kureci, to stavi na nohy.jsou to babske rady, ale u nas to funguje. preji brzke uzdraveni.

Díky za tipy a rady. Zkusím. Tu masáž mu mám dělat současně s lázní nebo nezávisle na sobě? Slepici bohužel k dispozici nemám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
2.12.12 12:55
@Bobca píše:
Měl v 10 měsících. Přemýšelala jsem o 5.nemoci nebo zánět dutin. Ale to by asi řval bolestí od hlavy. Já to měla asi před 10 lety.

pravděpodobně ještě nemá dutiny ani pneumatizované ( vytvořenou dutinu). čelní paranasální dutiny se u dětí pneumatizují až okolo 6. roku věku, dutiny v lícních kostech postupně po 2. roku věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí