Špína v uchu

210
3.12.12 06:57

špína v uchu

Ahoj holky, chtěla bych se poradit. Dcerka 7 let ná v levém oušku uvnitř hroznou špínu, mázek, ale už takový ten tvrdý, sem tam se kousíček odlomí, ale to je fakt strašně tvrdý. Tyčinkou se tam nedostanu, vím, že se to ani nemá.....na ucho si teda nestěžuje, ale když se tam kouknu, vypadá to fakt hrozivě :roll:
Nevíte, je na to něco, co by to vypláchlo, nebo to nechat být, když to nebolí a nebo jít k Mudr?

Teď jsme se byli celý víkend koupat, tak jsem myslela, že to třeba povolí, jak se potápěla, ale nic :-(

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43038
3.12.12 07:00
@monulka píše:
Ahoj holky, chtěla bych se poradit. Dcerka 7 let ná v levém oušku uvnitř hroznou špínu, mázek, ale už takový ten tvrdý, sem tam se kousíček odlomí, ale to je fakt strašně tvrdý. Tyčinkou se tam nedostanu, vím, že se to ani nemá.....na ucho si teda nestěžuje, ale když se tam kouknu, vypadá to fakt hrozivě :roll:
Nevíte, je na to něco, co by to vypláchlo, nebo to nechat být, když to nebolí a nebo jít k Mudr?

Teď jsme se byli celý víkend koupat, tak jsem myslela, že to třeba povolí, jak se potápěla, ale nic :-(

Díky za názory.

bych teda na ORL zasla, samozrejme v klidu jak to vyjde. kdyz se to ani v bazenu nerozmacelo, jak chtela radi vanu:-) jednak se to bude hromadit, je to prekazka, jednak si do toho mohou sednout nejaky bakterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
3.12.12 07:49

Taky souhlasím s ORL. Pokud to nebude znamenat nic horšího, tak jí to max. vypláchnou. Pamatuju si, že tam mají takovou megastříkačku, strčí do ucha a proudem vody vyženou ten „špunt“. Nebolí to, možná se jen trochu lekne, je to velký tlak, ale proti jiným zákrokům, kterým na ORL umí mučit, je to vyloženě příjemný úkon :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12262
3.12.12 08:01

Doma to můžete zkusit pročistit těma ušníma svíčkama, mázek pod teplem a tlakem povolí a jakoby ho ten tlak vycucne))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
3.12.12 08:10

No pro dospělý existuje i sprej do ucha, který má ten mázek vytáhnout, ale jestli je to ztvrdlé, tak nevím jestli to pomůže…asi bych taky volila návštěvu ORL :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.12.12 08:13

Holky, děkuju za rady. Volala jsem naší Mudr a napíše mi nějaký kapičky, kterýma budeme poctivě 3 dny kapat a pak to zkusí ona vyndat. Tak snad to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
3.12.12 08:15

Když jsem s dětma přijela do lázní, čekalo nás ORL vyšetření a pan doktor oběma dětem naordinoval kapat do uší olejíček a po 5 dnech kapání jim z každého ucha vytáhl cca 7cm dlouhý váleček mazu - mazéééééc!!! Já jsem se styděla, že budu za matku špindíru, ale dr.se jen smál, že to je neovlivnitelné, že se ucho stejně čistit nemá (což taky nedělám) a někomu se to usazuje víc a někomu míň a že se všechny maminky vždycky takhle vyděsí. Taky říkal, že má dospělé pacienty, kteří si k němu takto chodí čistit uši každý měsíc…

Tak asi zajdi normálně na ORL, určitě to je běžné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
3.12.12 08:31

@dagmar10 jojo, umím si přestavit :mrgreen:

Moje máma mi přes dva měsíce meldovala, že už je stará, protože ohluchla na jedno ucho, odkládala návštěvu ORL, aby to stáří neměla na orazítkovaném papíru a taky jí stačilo vytáhnout špunt ;)

• Citovat
  • Upravit
50725
3.12.12 09:32

Já jsem tak kdysi byla na čištění uší (furt mě bolela hlava a nevěděla jsem proč) a vůbec mi to ani na tom ORL nemohla vypláchnout :oops: :roll: Měla jsem si asi týden kapat normálně kysličník, aby to povolilo a pak už to šlo. Jen nevím, jestli se to může dětem, ale dr. vám dá určitě něco vhodného. Ještě prý existují nějaké parafínové kapky, které se můžou kapat i preventivně, tak jestli to nebude to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
3.12.12 10:07

Tak ORL bych taky případně zkusila, ale pokud nemá bolest ucha, tak bych vyzkoušela ušní svíčky-dají se koupit v lékárně a jsou výborný. Tchán měl taky děsně tvrdý maz v uchu a známí mu to doporučil a po dvou použití byl v pohodě a navíc říkal, že je to i příjemný. Můžou to používat i děti od 3 let.

• Citovat
  • Upravit
1143
1.12.13 23:03

Ahoj jak by jste řešili zaschly mázek v jednom uchu dvouletaka??? Vatičkou se tam nedaostanu a bojim se v tom šťourat. Při koupani to také nepovolilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí