Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ráda bych se zeptala na zkušenosti s anglickou MŠ v Hradci Králové. Uvažuji dát syna (4roky) alespoň na 1. den v týdnu do školky anglické. Nejsem bláznivá matka, ale syn se pořád ptá co znamená anglicky to či ono. Jeví sám zájem, tak ho chci podpořit. díky za rady
Chceš tip na školku s angličtinou nebo máš na mysli konkrétní školku a chceš zkušenosti?
@Lenka Malšovice Upřímně na 1 den v týdnu to nemá smysl. Příbuzní to tak měli a pro holčičku to byl tak akorát stres.
@Kakachna Já třeba začala dcerku dávat ve 2,5 letech do soukromé na 1 den v týdnu a zvládla to bez problémů, myslím, že to nelze zevšeobecňovat, každé dítě je jiné a každé dítě bude reagovat jinak…
Navíc u čtyřletého?
Přechod do jiného prostředí není problém, to zvládá v klidu - je už velký. Mám na mysli školku kde je rodilý mluvčí. Systémově tak, že bych ho tam dávala třeba pátky. Kroužek AJ v naší školce mají až pro předškoláky a měnit kvůli tomu školku úplně nechci, jsem s nimi moc spokojená a syn taky.
@Lenka Malšovice soukromá školka Jablíčko, Srdínkova ulice. Osobně zkušenosti nemám, my jsme nakonec vybrali jinou školku, ale v Jablíčku jsme se byli podívat a spokojenost. Pokud se nic nezměnilo, tak tam rodilého mluvčího mají, chlapa
Známí tam dávají obě děti a jsou spokojeni.
Ibi, moc děkuju. Zavolala jsem tam, paní na mě působila velmi solidně, ale řekla mi, že si nemyslí, že by 1 den v týdnu měl význam. Celková docházka je 10tis což musím promyslet, vzhledem k tomu, že teď jsme ve státní. No ale moc díky za tip.
@Lenka Malšovice my když jsme pro malou sháněli školku, tak jsme byli asi ve 4 a všude nám řekli, že na 1 den to nemá smysl. Ale malé v té době bylo 2,5 roku. A nakonec to zvládla levou zadní. Ta částka je ale při měsíční docházce, myslím. Kdyby chodil jeden den v týdnu, měla by to být cca 2500 Kč měsíčně…
@Lenka Malšovice a nebylo by lepší a jednodušší zkusit přímo nějaký kroužek angličtiny?
tady je třeba přímo rodilý mluvčí http://www.stevekay.cz/
nebo tady http://helendoron.cz/…adec-kralove
Zkus pohledat…
Ibi, děkuju. Tu druhou máme za rohem, už jsem jim napsala a pujdem na ukazkovou hodinu
Taky si myslím, že v tomhle případě bude lepší kroužek. Pro dítě to bude menší zátěž a bude to mít asi i větší efekt. AJ školka na 1 den fakt smysl nemá.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.