Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím vás, máte u vás také ve školce smíšené třídy ( jao že děti jsou namíchané od 3 do 6 let ) děkuji moc za odpovědi ![]()
Naše děti ještě do školky nechodí, ale už jsme se byli podívat a vím, že mají děti taky namíchané… (Brno). Je to teď už docela běžné…
Holky chodi do jednotridky, takze 30 deti od 3 do 7mi
A nahodu mi to prijde super, skolku jsem si schvalne vybrala ![]()
@cezet Jelikož mame jen jednu tridu, tak jsou tam od 2,5 letych az po ty s odkladem.
Nemáme. Naše školka má třídy věkově rozdělené. Třídy pro nejmladší děti (2-3 roky), pro prostřední (4-5 let) a předškoláci (od 5 let výše). Ale občas se to různě promíchá, někdy je celá třída mrňat, někdy se k nim přidá pár 4-letých. Nikdy se ale nemíchají předškoláci, ti mají vždy třídy úplně zvlášť.
Ano, u nás smíchané, ale je to jednotřídka, v sousedním městě je 6 ze 7 školek taky smíšených.
Namichane. U obou deti. Je to super, male se uci od vetsich a vetsi se trochu staraji o mensi a berou na ne ohled.
Je tu 5 tříd a z toho 4 mix dětí, zvlášť jsou jen předškoláci.
Tak to bylo i v bývalé školce, tam byly 3 třídy mix, 1 předškoláci a 1 logopedická třída.
Mi jako matce se toto líbí více, než kdyby děti dělili podle věku.
Školka, kam teď nastoupily naše dvě starší holky = 3 a skoro 5 let, tak ano, jsou všichni pohromadě.
Jinak, jestli mi to vyhovuje, nedokážu ještě určit. Zatím velké ano v tom, že jsou sestry pohromadě. Ale známá, co odtud šla holka teď do školy, tak si na to trošku stěžovala, že se jí tam holka pak už nudila. Že nebylo nic nového, že se za ty 3 roky, co tam chodila, nic nezměnilo a tak.
Ale asi to bude o pohledu matky a dítěte ![]()
Příspěvek upraven 05.09.16 v 21:15
Máme tři třídy a předškoláci i ti mladší a nejmenší jsou pohromadě.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.