Školka režim

960
5.9.16 19:54

Školka režim

Ahoj všem,

ditko 4roky za měsíc začalo chodit do školky. Vše OK, jen mám par technických dotazu na zkušené maminky :mavam:

Za 1) ditko dnes po obědě při vyzvednutí hlásilo, ze vůbec nepilo neboť nemělo žízeň a nebyl čas-moje chyba? Mám lépe instruoval, aby pilo? Nebo na to odhlížejí učitelky?

1. měli maso a kaši, s masem trochu bojujeme co se tyče krájení, moje chyba mám nutit do krájení? Když to nepůjde muze požádat učitelku? Pomáhají takto dětem?
  1. ráno byli na procházce, naše ditko si vzalo holinky, ale kamarád si v tenisky ikdyz měl holinky sebou (maminka se tam v poledne podivovala, ze zablacene jsou tenisky) kontrolují učitelky stav oblečeni před procházkou? Přeci jen rict ji, ze si ma vzít holinky jasné, ale ve 4letech té žko rozpozná kdy je na milionu a kdy i na bundu například navíc když jsou do té doby ve třídě.

Dekuji moc za pomoc a omluvte chyby za ne muze oprava v tabletu :roll: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30315
5.9.16 19:58

1. říct v klidu učitelce, jestli by na něj nedohlídla, že pije.
2. u nás mají tahle malé děti maso krájené.
3. domluvit s učitelkou, aby dohlídla a rozhodovala se dle svého uvážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.9.16 20:01

Také doporučuji všechny zmíněné připomínky řešit s konkrétní učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
5.9.16 20:01

1. u nás ve školce učitelka děti k pití sama pobízí (stejně jako je posílá na záchod před jídlem a před procházkou)
2. malým dětem učitelky maso krájí
3. s oblečením je to boj, u nás bohužel učitelky dost často nedohlédnou :? kámošce se například stalo, že přišla pro dítě, bylo chladno a dítě venku jen v tričku… poprosila učitelku, aby na dítě dohlédla, za pár dní přišla pro dítě, venku vedro k padnutí (bylo to někdy v červnu, jak byly ty teplotní výkyvy) a dítě v mikině a čepici, uhnané a přehřáté :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
5.9.16 20:07

@Karleon ja bych se práve nerada hned od zacatku předvedla jako rypak, ale třeba to s těmi holinkami me zarazilo…
@chaarleene no o to mi jde to naše strestiprdlo je tak odvarene z deti, ze je schopné zapomenout botu (nadnesene) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.9.16 20:26

1.říct uč. ať se občas zeptá jestli tvé dítě pilo. Nebo pokud nebude ona moct. Mají tam k dispozici na pomoc uklízečku ve třídě ty maji taky čas se zeptat nebo sledovat.
2. U nás se pro ty menší děti kraji i maso i některé přílohy, jako např. špagety, knedlik.
3. Uč. nebo i ta uklízečka, která pomáhá chystat děti ven asi dohlíží, ale teď s tema prdatama novýma to mají určitě těžší než se zajedou.
Já automaticky ráno podle pocasi co nechci, aby brali ven schovam do igelitky. Tj. u nás domluvený stav na věci v igelitce se nesahá.
A ráno jim v šatne ukazuju co si oblecou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
5.9.16 20:32

@Kelsey dekuju moc, to s tim schovaňim věci je super nápad, ráno to tak udělám
Jinak taky mám pocit, ze trochu nestíhají, je tam hodně novych..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
5.9.16 20:50

Taky věci a boty schovávám. Zase mám problém, že si nepřevléká tepláky na zahradu a chodí tam v těch ze třídy. Říkám mu to každý den a stejně se nepřevleče. Má 3 roky, tak si to holt budou muset ošéfovat učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
5.9.16 20:55

U nás tedy všechny tři problémy řeší učitelky. Dohlížejí na pití, pomáhají s krájením a i dohlížejí na oblékání, vždycky dětem řeknou, co si mají obléct, jestli i mikinu nebo stačí jen tričko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
5.9.16 21:16

Tak za mě jako učitelku.
Děti na pití upozorňujeme. Napít je posíláme, ale jestli dojde a každé dítě se napije, nejsme schopné kotrolovat. Kdy pijí s jistotu je sváča a oběd.
Maso - malým krájíme, předškoláci zkouší samy. Když nejde pomůžeme. Tak je to u všech činností.
Oblečení - vždy doporučíme, co si vzít na sebe. Kontrolujeme. Ovšem někdy se stane, že nám řekne, že nemá to či ono. Třeba ty holinky a než to dojdu překontrolovat, zastavím se u tkaniček, zipu, špatně oblečené bundy a prostě zapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
5.9.16 21:20

U nas taky zmatky. Dcera byla na pisku v novych leginach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
5.9.16 21:24
@karolinkristin píše:
@Karleon ja bych se práve nerada hned od zacatku předvedla jako rypak, ale třeba to s těmi holinkami me zarazilo…
@chaarleene no o to mi jde to naše strestiprdlo je tak odvarene z deti, ze je schopné zapomenout botu (nadnesene) :mrgreen:

U nás s oblíkáním přišla sama učitelka, že má malý jiné tričko, že se na procházce zpotil, měl při 22 stupních mikinu a bundu. Tak jsem se tvářila nechápavě, proč měl mikinu i bundu v takovém horku a prý maminky je občas potkají a stěžují si, jakto že dítě nemá vše co mělo připravené. Tak jsme se dohodly, že já nadávat nebudu a ať ho oblíkají dle situace, ráno je zima má bundu v poledne už nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
5.9.16 21:31

Dekuju moc za reakce všem zítra máme schůzku tak uvidím co mi řeknou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
6.9.16 08:46

@Kelsey Taky to tak dělám :palec: Ani nejsme domluvení, ale protože v pytlíku jsou schované věci náhradní, tak učitelky automaticky sáhnou po oblečení, co se válí v poličce volně a neprohrabávají pytlík. A když je odpoledne tepleji než ráno, tak mikinu ve které přišel beru domů a má tam nachystanou tenkou mikču hned nahoře.

U nás na jídlo, pití a potřebu dohlížejí učitelky automaticky, pořád nabízejí a upozorňují, hlavně ty malé. Teda aspoň to tvrdí :think:

Jinak dneska ráno slzavé údolí - jeden začal a už řvali všichni, jak to máte u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
6.9.16 08:52

@Lidym A vadí jim to, že je pak třeba od hlíny ve třídě? Protože já mám zkušenost i z jeslí, i teď ze školky, že je nepřevlíkají (pokud třeba není zima a nemá teplejší na ven). Když je sucho, teplo, tak lítají v jednom a jen když je po dešti a jsou mokří, tak převlečou po příchodu zpět do školky do náhradních tepláčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin