Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Akivasha
V dcery třídě nikdo nebreci, to jsou predskolaci, tam už snad brečící dítě nehrozi. Žádné jsme nepotkali, oni spíš svitori mezi sebou jak vrabci na drátu co se potkají ve futrech. Pomalu na ahoj není čas.
Ale v synove třídě malochu, ti noví brečí. Dneska ráno pozoroval novou spolužačku, že proc breci. Naštěstí není citlivý, že by taky se rozbrecel.
To je jen začátek, zachvilku bude líp až si zvyknou.
@Kelsey Ty starší už to mají na háku ![]()
Když se kouknu zpětně, tak se musím smát, protože on minule taky pozoroval sousedovic holku, jak brečí s takovým málem opovržením, co blbne… no a dneska řval taky. Ale jak jsem pak procházela pod okny, tak už byl klid. Snad to zpracuje a já taky ![]()
@Akivasha píše:
@Lidym A vadí jim to, že je pak třeba od hlíny ve třídě? Protože já mám zkušenost i z jeslí, i teď ze školky, že je nepřevlíkají (pokud třeba není zima a nemá teplejší na ven). Když je sucho, teplo, tak lítají v jednom a jen když je po dešti a jsou mokří, tak převlečou po příchodu zpět do školky do náhradních tepláčků.
My máme napsané, že mají mít převlečení na zahradu. On ty tepláky má čisté, chodí jen na písek a ten jde dobře oklepat, horší jsou obědy. Dnes si konečně převlékl tepláky na písek, ale zpátky už ne a byl v nich pak i ve třídě. Naštěstí je nezakydal ani od oběda.
@Lidym mne bylo řečeno, ze občas chodí déle a už se nestihne už k obědu převlékát…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.