Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den všem ![]()
Jak jste dopadli první den ve školce? Já jsem úplně na nervy. Dcera 3,5 roku se do školky moc těšila. Dnes když jsem si pro ni přišla tak jsem jí už slyšela, řvala a řvala. Nepila, nejedla, nečůrala, nezapojovala se. Prý jen řvala a opakovala JÁ TO PROSTĚ NECHCI! Učitelka mi říkala, že ostatní děti jsou v pohodě a jen ta moje dělá problémy. Prý když je volná činnost tak byla ok a jak po ní něco chtěla tak se šprajcla. Doma jsme si o tom povídali, ale nevím nevím. Měla jste to některá podobně? a za jak dlouho se to upravilo?
děkuji za jakékoli info nebo uklidnění, že v tom nejsem sama.
Každé dítě je jiné. Po tomhle bych osobně dala dítě do školky až od 4 let. Starší syn šel v necelých 4 letech a úplně v pohodě. Mladší syn má jako Tvoje dcera 3,5 roku a ten je v pohodě už teď, ráno tedy brečel, ale jinak OK. Každé dítě je jiné. Já mám třeba obavy z toho, že syn je aktuálně nejmenší ze třídy, má pouze 90 cm v těch 3,5 letech…ale jinak to bere v klidu…vím, že starší potřeboval víc času. Není to určitě tak, že když dáš dítě do školky ve 2 letech, je to lépe nebo hůře. Jednodušše každé dítě je na tom v tomhle věku jinak.
Naše nebrečela, měla jsem obavu z jídla a prý jedla krásně i si přidala ale tam je taky
, prý je to živel což víme a prý jestli všemu rozumí což jsem si jistá že jo ale prý si dělala co chce
Doma jsme se jí ptali, moc nemluví a když se jí manžel ptal jestli byla paní učitelka hodná tak se naštvala a že je prý fůj
. je mě to jasné, něco po ní chtěla a madam si dělala dle svého
tak snad zítra to bude lepší ![]()
@fashion_victim83 píše:
To ti teda nezávidím, takove trable mely kamosky, ktere proste mely doma dite dlouho.My dali malou do soukromé skolky ve dvou letech, ze zacatku na dve hodiny obden, pak na ctyri denne. Rozmluvila se tam, naučila x veci a hlavne to nebrala tak strasne jak ty starsi decka. A nebrecela teda nikdy.To je jedinacek? Fixovana na tebe?
ne starší jde do druhé třídy. Ona se mladší šprajcuje.
@vodolejka píše:
Každé dítě je jiné. Po tomhle bych osobně dala dítě do školky až od 4 let. Starší syn šel v necelých 4 letech a úplně v pohodě. Mladší syn má jako Tvoje dcera 3,5 roku a ten je v pohodě už teď, ráno tedy brečel, ale jinak OK. Každé dítě je jiné. Já mám třeba obavy z toho, že syn je aktuálně nejmenší ze třídy, má pouze 90 cm v těch 3,5 letech…ale jinak to bere v klidu…vím, že starší potřeboval víc času. Není to určitě tak, že když dáš dítě do školky ve 2 letech, je to lépe nebo hůře. Jednodušše každé dítě je na tom v tomhle věku jinak.
ta mně skončila mateřská v lednu a do školky šla teď a potřebuju do práce… nemůžu být ještě rok doma to bychom už dál neutáhli.
Naše šla dnes poprvé za měsíc ji budou 4, jen na nas mávla a šla potom ani moc nechtěla domu a už řešila jestli půjde i další dny. Ona miluje deti, jen mi hlásila, ze za ty dvě holky nic nepila a když jsem se ptala proč prohlásila, ze ji nic nedali
tak ji musím poučit o tom, ze si ma říct, zítra už je i s jídlem a o a moc jídlu nedá, myslím ze se z ni picnou
![]()
U nás jsem byla na prášky spíš já
Malýho jsem na školku připravovala už minimálně 2 měsíce. Denně jsme si povídali jak si tam bude hrát, půjdou na procházku, spapá si oběd, vyspinká se, paní učitelka přečte pohádku a až se vyspinká, tak si pro něj přijdu.. Sliboval mi že nebude plakat. A dneska ráno zapadl do třídy a matko běž si
Já celou cestu slzy na krajíčku, knedlík v krku, ve školce jsem se ještě docela držela. Učitelka říká: Tak tady bude malej asi vpohodě.. Aha, tady bude problém spíš s maminkou. No to už jsem byla na odchodu a před školkou jsem spustila
Chlapa jako morální podporu jsem měla úplně na prd, ten se mi akorát smál ![]()
Celý dopoledne když jsem si na něj vzpomněla tak samozřejmě zase proud slz. A odpoledne přijdu do školky a on se mnou skoro ani nechtěl jít a už básnil, jak tam ráno půjde zase. Prý s ním neměli žádný problém. A dokonce se tam asi naučí i jíst zeleninu. Tak snad bude takhle vpohodě pořád, protože jestli ne, tak ho tam nenechám ![]()
@fashion_victim83 vidíš a naprosto popíráme toto-naše do tři let jen se mnou, jen když jsem byla v lednu v porodnici s mladší byla beze mne a dnes vysata natesena bez problému ![]()
@fashion_victim83 ona je hodně společenská a hlavně ji dochází to, co myslím před rokem ne- ze je tam do oběda a pak pro ni přijede, spousta deti ma panický strach, ze se pro ne máma nevrátí a proto buli než to pochopí
@fashion_victim83 píše:
@Syringa neni to o veku, ale o tom, jestli je dite nalepene na matku od rana do vecera.Ty co maji problem se skolkou, mely decka, ktere ve třech letech nebyly pomalu na hlídání u babicky. Takovym ve skolce jiste maminka chybi a je jedno, jestli maji dva roky nebo ctyri. Socializovane dite, ktere nema problem s cizími lidmi zvladne začátek skolky lip.
No vidíš. Naší malé je 3,5 roku, na hlídání ji nedáváme, jsem s ní nonstop a přitom dnes vše proběhlo naprosto v pořádku a paní učitelka ji vychválila do nebes. To se nedá takhle posuzovat…
@Syringa píše:
Budu se opakovat, není to pravda, prostě záleží na dítěti, každé je jiné: starší nikdy bez nás nebyla a dala to ve 4letech.
Souhlasím
Náš 3,5 - obrovský balíček počůraných slipků ALE „zítra zas jo mami?“ takových nových věcí a hraček, že neměl na záchod prostě kdy. Já jsem ´tuk´tuk´tuk zatím spokojená ![]()
@fashion_victim83 Naše šla po obědě a prosila, jestli by tam mohla taky někdy spát. A po nějaké době si určitě zvykne každé dítě a je jedno kolik mu je let. Akorát to každému děcku trvá jinak dlouho.
@Ignácie taky tak btw stejnou zkušenost s ni mám z jejího nového kroužku, kam dochází už par týdnu
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.