Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To si pamatuju ze Slunce seno , jak tím ten klučík krmil králíky. „Koliks jim toho dal?“ „Jenom zelenou a modrou.“
Takže to jedovaté asi bude. V čem jsou lepší ale nevím ![]()
To je sranda, jak začala škola a na emiminu se rojí diskuse
. Jedovaté jsou, ale mají nádherné barvičky, aspoň ty, co jsem měla já.
Já mám takový pocit, že to co dnes prodávají v papírnictví běžně pod názvem anilinové barvy už jedovaté není, ale ty dříve byly a ty „original“ z výtvarných potřeb se možná ještě dají sehnat, ale nezkoušela jsem to.
Každopádně souhlasím s tím, že mají hezčí barvy.
anilinové barvy už se prodávají i netoxické
jinak jsou stejné jako vodovky jen lépe kryjí a mají větší sytost barevného pigmentu
jinak jedovaté jsou díky anilinu,tohle jsem našla na netu:
ANILIN - nazývaný též aminobenzen, benzenamin nebo fenylamin, je bezbarvá olejovitá kapalina. Na vzduchu se snadno oxiduje a barví se na žlutou až hnědou barvu. Je toxický, má zásaditou reakci. V přírodě se nachází v černouhelném dehtu, průmyslově se vyrábí redukcí nitrobenzenu . Používá se při výrobě barviv a léčiv a polyuretanů
Ahoj anilínové barvy mají mnohewm živější výraznější barvy trochu se jimi podobají akvarelovým(ne vodovkám) a co jsem slyšela tak prej se do nich ten anilín už nepřidává ač se tak jmenujou…netestovala jsem je
každopádně jsme je měli i v ZUŠce kde s nimi dělali i mnohem menší děti…
Dobrý den dcera má v seznamu do školy Vodove barvy a anilinove barvy jaký v tom je rozdíl zda se mi zbytečné aby měla obojí
Maluji, a dlouho jsem již anelínky neviděla. Možná se jedná jen o akvarelové barvy a nějaký typ. Možná by bylo fajn, zeptat se, co vlastně za barvy to mají přinést. A staré anelínky byly fakt jedovaté, ale jedovatý je i olej a nějaké jiné vodové barvy. No je potřeba nedávat konce štětců do pusy, což hodně z nás dělá. Já jsem pak celá barevná.
Dcera přinesla seznam co má mít do školy,jsou tam i anilinové barvy.Můj muž tvrdí že jsou jedovaté…já nevím.Dcera chodí do 5 třídy tak nepředpokládám že by si je dala ke svačině,ale zajímalo by mě to,a taky k čemu jsou dobré,myslím tím technika malování.
Děkuji za odpovědi