Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky, čistě pro statistické účely bych se chtěla optat jak to bylo s početím vašeho/vašich potomků. Zda šlo o plánované/chtěné přirozené početí, neplánované nebo umělé.
Nechci tímto kohokoliv pobouřit, rozzlobit ani nic takového. Jde mi pouze o čísla. Studuji na FF a chystám se na postupovky, moje téma je docela rozsáhlé a spadá do něj právě i problematika početí.
Děkuji moc za odpovědi.
Tak já začnu… zaškrtla jsem neplánovaně -náhodou, i když to nebylo úplně tak…
miminko jsme určitě do budoucna chtěli, ale pořád byl tak nějak důvod to odsouvat… nakonec přišly zdravotní komplikace , které nás donutily to trošku víc řešit…
po prvním pokusu o IVF - v květnu, které se nepovedlo jsem naprosto neočekávaně, překvapivě a vůbec nevím kdy přesně(někdy v rozmězí června a července) přišla do jiného stavu naprosto přirozeně… Lukášek je chtěné, miminko od začátku, ale v této situaci nemůžu říct že až tak úplně naplánované– naplánovaný byl druhý pokus o IVF, ale až na srpen
a to už se, naštěstí nekonalo…
Ještě jedna věc, vzhledem k tomu, že lze hlasovat jen jednou a dětí máte některé více, tak pls odhlasujte první a další dopište dolů.
Moc děkuji ![]()
Ahoj
Všechny 3 děti máme přirizeně,plánovaně a chtěné. Prostě jsme se konečně shodli,že chceme mimi,tak jsem vy:,–(ila prášky a „dělali“ jsme mimi.
Po každé tak samo. ![]()
U nás přirozeně, chtěně i plánovaně. Na konci října jsem vy:,–(ila HA a v březnu mi gyndra oznamovala, že jsem v 8. týdnu.
I když jsme s manželem v tak rychlý úspěch nedoufali, bylo nám oběma přes 30. ![]()
Ahoj, u nas to bylo chtene, planovane a po seste IUI. Neni to primo umele oplodneni, ale zaskrtla jsem to, protoze to bylo s pomoci mudrcu ![]()
První cácorka neplánovaně, ale byla od začátku chtěná a to druhé, plánovaně:-)
Naše první bylo chtěné a nevím jestli úplně můžu říct plánované necali jsme to osudu, nebo já nevím jak to říct, prostě domluvili jsme se, že nebudu brát antikoncepci a uvidime. Druhé těhotenství bylo neplánované, ale chtěné, skončilo v 9tt samovolným potratem. Teď už 2 roky se snažíme a nějak se nedaří, takže těžko říct jak to dopadne, ale máme za sebou první návštěvu caru a chystáme se na další.
Tin - obě děti plánované a velmi velmi chtěné. Zvlášť na tom prvním jsme se tedy nadřeli ![]()
tak ja jsem prvni zaskrtla neplanovane nahodou.no nahodou jsem po par nechranenych stycich otehotnela
a druhe mame uplne planovane,chtene ![]()
Díky díky, je npište dál…na referenční vzorek nám toho ještě docela dost chybí ![]()