Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jen pro zajímavost, cvičíte, cvičily jste v těhu, jak dlouho, a co? (jaké cvičení)
V prvním těhu jsem chodila asi od 24 tt na aquaaerobick, prakticky do porodu. Velmi mi to vyhovovalo, zvláště na kyčle, páč ani v civilu cvičení moc nedám, ale plavání a vůbec voda, to zase jo. V druhém těhu ne, nebylo hlídání. Už jsem si své „volno“ vybrala v jazykovce a dalších aktivitách …
Necvičila.
Jen občas ze začátku jízda na kole a pak pouze dlouhé procházky. ![]()
Necvičila. Teda trošku ano, ale nic významného.
Před těhu jsem pravidelně posilovala, ale v těhotenství mi to nesedlo, bála jsem se o břicho, byla jsem pořád ospalá, vnitřně jsem cítila, že to není dobré.
Jen ve druhém trimestru jsem cvičila cosi pro těhotné, většinou na balónu a chodila do bazénu na těhotenské cvičení.
U prvního těhucvičení+kurz (bylo to spojené, chvíli jsme cvičily, chvíli si povídaly, vedla to porodní asistentka), u druhého v bazénu těhucvičení (vedla rehabilitační sestra).
1. - 3. měsíc - běžky, pak do 6. měsíce kolo, spinning, do porodu těhotenské cvičení - aerobic bez skákání + posilování a strečink velmi intenzívní pod vedením PA + cvičení ve vodě pod vedením PA
Za prvního dítka jse 3× týdně plavala a za druhého chodila na cvičení do bazénu.
Chodila jsem na tehu jogu,do cviceni a na plavani,ale vubec me to nebavilo..Jsem lemra lina. ![]()
Taminka píše:
Chodila jsem na tehu jogu,do cviceni a na plavani,ale vubec me to nebavilo..Jsem lemra lina.
Cvicila jsem do 38.tydne 2× tydne pilates pro tehotne a gravijogu.
Cvičili jsme v rámci kurzů. Jednou jsem byla na těhu cvičení v bazénu a byla mi neskutečná zima.
Necvičila, pracovní dobu jsem měla do půl šesté a pak jsem fakt neměla náladu. Procházky teda nepočítám, neřídím, tak jsem si všude musela dojít. A na konci těhotenství, když už jsem byla doma, byla jsem ráda, že jsem ráda, i když mi bylo fajn.