Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky,
mám takový dotaz. Udělala se vám některé v těhotenství pupeční kýla, která dost bolela? Já jsem 32+1 tt a včera jsme s doktorem odhalili, že to bolení na břiše asi bude ta kýla, nemám tam viditelnou bouli, jen na pohmat takovou menší bouli, ale právě na pohmat hodně bolavou a taky při pohybu, třeba když vstávám ze sedu, z lehu a nebo když se potřebuju překulit z boku na bok. Nemluvě o tom, když se tam prcek chruje a to je skoro pořád.
Je to hodně nepříjemné a doktor povídal, že když to nebude k vydržení, že půjdu na operaci. Tomu se chci vyhnout, jenže představa, že ještě minimálně 7 týdnů strávím tímto způsobem, že se skoro nemůžu pohnout, mě děsí. Už teď si připadám jak neschopný lazar. Napište mi prosím vy, které máte s tímto zkušenost. Děkuju. ![]()
Měla jsem pupeční kýlu při druhém i třetím těhotenství, při druhém jsem měla jen mírné problémy a po porodu mi dr řekl že kýla zmizela. Pak jsem otěhotněla s dvojčaty a asi ve 20tt mi začly dost velké bolesti, pomáhalo ležet na zádech. Naštěstí u mě nastala ta nejlepší varianta a tak zhruba za měsíc děloha zacpala kylní branku a bolesti přestaly. Měla jsem taky velký strach at kvůli tomu o miminka nepříjdu. Už jsem 3 roky po porodu a snad konečně tu operaci naplánuju, bolesti mívám ale spíš takové menší.
Ve vašem případě k zakrytí kylní branky nedošlo tak to je asi ta horší varianta, myslím že lepší to už asi nebude a že to budete muset vydržet. Držím palce at to dobře dopadne!! Třeba někdo napíše jinou zkušenost. ![]()
Haňulíku, tak to jste to krásně zvládli i s dvojčátky. Koukám, že máš 4 děti, to jsi supermatka, mě dají zabrat i ty dvě, teda až to druhé vyleze
Jinak moc děkuju za odpověď. Ať ti děti dělaj jen samou radost.
Tahle noc teda byla úžasná
bolesti byly šílený, nejhorší je, když se to toho místa začne vzpírat prcek, to je hrozně ostrá bolest. Od půl čtvrté do čtvrt na šest jsem ležela v teplé vaně a trošku povolilo aspoň tvrdnutí břicha.
Ještě by mě zajímalo, jestli někdo v průběhu konce těhu byl s tímto na operaci?
Bludičko drž se to musí být šílené ach jo. já si teda s tímhle nedovedla představit jak budu tlačit u porodu ale u prostřední uplna pohoda a dvojčata byly císařem.
ahoj Haňulíku, tak dneska se bolest o
90% zmírnila a téměř normálně jsem fungovala. Asi se to bříško zas trošku hnulo jinam, nebo to tam bylo skřípnutý a už to povolilo, každopádně úleva je to ohromná. Kéž by to vydrželo
pro změnu ted zas hlídám pohyby, mám pocit , že se mimčo míň hýbe, ale asi je natočený jinam
.
Tak to držím palce, je to možné že jsi tam tu kýlu měla trošku skřípnutou. Hlavně kdyby to bolelo fakt hodně tak raději jet do nemocnice, ona to není sranda ![]()