Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsi v 9 tt takže těhotná jsi 6 týdnů a dva dni…počítá se od prvního dne poslední ms,záleží kdy jsi měla ovulku ale pokud tak v půlce cyklu mělo by to být takto.Pokud se pletu opravte mě ![]()
Crystal87 píše:
Jsi v 9 tt takže těhotná jsi 6 týdnů a dva dni…počítá se od prvního dne poslední ms,záleží kdy jsi měla ovulku ale pokud tak v půlce cyklu mělo by to být takto.Pokud se pletu opravte mě
to jsem 6 týdnu a dva dni ? Já myslela,že jsem 8 týdnu ![]()
Já tedy nejsem expert přes počítání ovulace, apod. ale co mám zkušenost, tak se vždycky hlásí ten již načatý týden, takže v tvém případě devátý. Ve většině případů je to takhle, ale třeba když mne sestřička objednávala na amnio, tak říkala ukončený už nevímkolikátý, v tvém případě by to teď byl ukončený osmý. Ale jinak hlas, že jsi v devátém týdnu:)
Anonymní píše:Crystal87 píše:to jsem 6 týdnu a dva dni ? Já myslela,že jsem 8 týdnu
Jsi v 9 tt takže těhotná jsi 6 týdnů a dva dni…počítá se od prvního dne poslední ms,záleží kdy jsi měla ovulku ale pokud tak v půlce cyklu mělo by to být takto.Pokud se pletu opravte mě
protože se to počítám od začátku poslední ms
což bývá většinou o 2 týdny víc než skutečné stáří prcka ![]()
až budeš někde říkat jak dlouho jsi těhotná, i doktorům, tak teď jsi v devátém týdnu.
Přesně jak říkají holky, 8tt. + 2 je ukončený osmý týden a dva dny, tedy 9tt.
8+2tt - Ukončený 8.tt + 2dny - takže jsi v devatém týdnu
čili teď už „jedeš“ 9tt ![]()
Prostě jsi v 9tt. Jelikož nevíš, kdy jsi přesně otěhotněla nedopídíš se jak dlouho jsi „opravdu“ těhule. Všude se stejně uvádí týdny právě podle poslední ms a to je ten 9tt.
Proč by to nezjistila kdy otěhotněla ? Já byla 8+2 tt 26.2. a měsíčky jsem měla poslední 21.12.2010 tudíž jsem otěhotněla 13 nebo 14.1. ![]()
Azurinka píše:
takze kdyz jsem 27+0 tak jsem 28 tyden?
Přesně tak. Začínáš 28.týden. ![]()
Anonymní píše:
Proč by to nezjistila kdy otěhotněla ? Já byla 8+2 tt 26.2. a měsíčky jsem měla poslední 21.12.2010 tudíž jsem otěhotněla 13 nebo 14.1.
Protože většina žen neví, kdy měla ovulaci a kdy skutečně došlo k početí, pokud si to opravdu nehlídá třeba měřením BT apod. Proto se těhotenství počítá podle PM, i když plod je ve skutečnosti o něco mladší - třeba o 14, ale třeba taky o mnohem více dní.
gabi.design píše:Azurinka píše:Přesně tak. Začínáš 28.týden.
takze kdyz jsem 27+0 tak jsem 28 tyden?
souhlas ![]()
Dobrý den,zjistila jsem,že jsem těhu
8+2 tt. Prosím poradte mi někdo jaký je to týden popřípadě kolik dnů jsem těhotná.Jsem úplně z toho pomatená .Děkujíííí