Vyšší tlak - domů na revers

4246
5.4.11 16:12

Vyšší tlak-domů na revers

Jsem ve 24. týdnu a doporučili jednodenní hospitalizaci kvuli vyššímu tlaku a mírné bílkovině v moči. Dělali 24 hodinový odběr moči(tomu vyšetření se říká Exton) a ten dopadl negativně, preeklampsii také vyloučili. Tlak jsem měla střídavě normální a střídavě vyšší, ale pořád to bylo jen hraniční. Nejdřív říkali, že tam budu 1 den, pak přišel nějaký mladý lékař a ten mi pouze sdělil rizika preeklampsie, i když mi ji vyloučili a začal mě strašit předčasným porodem, ale že prý se mě to netýká(takže nevím, proč mi to teda řekl) a že tam zůstanu celý víkend, i když jiní doktoři řekli, že jsem v pořádku.
Pak mě přišel vyšetřit prymář, řekl, že jsem v pořádku, že jen potřebujou doplnit jedno vyšetření na interně, ale že se nedělá o víkendu, tak jestli chci, tak můžu na propustku na víkend domů a že se to v pondělí dodělá a už mě pustí normálně natrvalo domů. Tak jsem šla na propustku na víkend, včera se tam v určenou hodinu vrátila a dnes jsem byla na tom interním vyšetření a to dopadlo taky dobře, že ten tlak mám spíše z toho, že se třeba těch doktorů bojím a že ani nemusí nasazovat léky a že je vše OK. Takže jsem čekala, že tedy dnes půjdu domů. Jenže stále mi nikdo nepřišel nic říct. Když mi nakonec sestra přišla měřit tlak, tak jsem se jí na to zeptala a ona mi jen tak oznámila, že domů nepůjdu. A odešla. Takže jsem si nechala zavolat doktora a chtěla se ho na to zeptat. Přišel zase jen ten mladej doktor a prej co chci. Já se ho na to ptala, proč teda nejdu domů, že jsem musela odložit kvůli tomu pár důležitých věcí a že už to odkládat nemůžu a on na to tak hnusně prohlásil, že ho to nezajímá. Všichni mi řekli, že jsem v pořádku, ale on mě pořád strašil, i když mi preeklampsii úplně vyloučili a že jsem nezodpovědná a že ohrožuju svoje dítě, ale jestli chci, tak můžu podepsat revers a jít domů. Tak jsem to prostě podepsala a šla!

Co na to říkáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44199
5.4.11 16:27

Já neříkám, že komunikace z lékaři z jejich strany je vždy na požadované a odpovídající úrovni, rozhodně bych požadovala vysvětlení, ale vyšší tlak není podle mě žádná sranda.
Nevidím žádný jiný metřík,tudíž mi nepřijde nic důležitějšího než Tvoje zdraví a očekávané dítě. Já bych z nemocnice neodešla, bez komentáře. Jen, kdyby se ani druhý den nic nedělo, nějak bych to řešila, chtěla bych mluvit s jiným lékařem, primářem, nebo bych kontaktovala svého gynekologa. I když po telefonu, nějaký názor by na to musel mít. To samé bych udělala ve Tvé situaci, kdy jsi odešla na reverz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
5.4.11 16:35

Já být tebou tak si tam raději poležím on ten tlak a bílkovina se může zvýšit a oni si někdy nelajznout pustit těhulku takhle domů hlavně v tak nízkém týdnu těhotentví. Opravdu být tebou tak si tam raději polež než potom ty následky. Já byla taky hospitalizovaná,ale kvůli prosakování plodové vody a každej mi říkal něco jinýho, nakonec tam o všem rozhodoval taky mladý doktor a ten měl hlavní slovo. Opravdu tam ten týden vydrž, ale měj jistotu. Oni si tě tam třeba nechají budou opakovat vyšetření a podle toho se rozhodnou. Podle mě tě doktoři nechtějí jen strašit, ale vyšší tlak a bílkovina k tomu to není sranda. Děláš to pro zdraví svýho mimíska a ostatní musí jít prostě bokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.11 16:36

Tak nevím, no, ale zase zůstávat v nemocnici jen kvůli tlaku, když stejně neví, co ti je (a říkali, že jsi v pořádku)… to bych se na taky asi vykašlala… než tam někomu dělat pokusného králíka. Však kdyby ses začala cítit špatně, tak doktora vyhledáš, nevím, nechápu proč bylo vůbec nutné podepisovat ten revers a proč si tě tam nechali, když neřekli, že ti něco je. A čím teda ohrožuješ to dítě? To jsem nějak nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
5.4.11 16:41

Ahojky, no ono se ZATÍM o preeklampsii jednat nemusí, ale může se z toho později vyklubat. Já začala mírnýma otokama okolo 30tt, občas zlobil tlak 170/90, 140/90 apodobně, což bylo hraniční, ale bylo. Pak se přidala i bílkovina, ale až cca za měsíc po prvním zvýšeném tlaku. ten pak šplhal už 160/110 apodobně. Bylo mi zle a mimču v bříšku taky. ŠPatné monitory. V nemocnisi jsem strávila poslední měsíc a půl. Nakonec se z toho preeklampsi rozjela a žádná. Přidal se dle internisty i help syndrom, dle jaterních výsledků a mírně zbýšeného cukru. Malá se narodila těsně. O den dýl a nebyla tu, ani já. Měla zelenou vodu. Vyvolávali mi porod v 37tt a děkuju za to. Upřímně, podle mě riskuješ, že jdeš domu na revers. Kdyby byl jen tlak, tak neřeknu, ale bílkovina v moči??? No nevím, nepřeju ti nic zlého, ale aby později nelitovala. Rozhodně bych si doma tlak měřila několikrát denně, mně už pak prakticky neklesal na normál a kup si lakmusové papírky na bílkovinu v moči. Já bych ale revers nedala po předchozí zkušenosti a i bez ní ne. Nevím, co je důležitějšího než to miminko. Chápu, že máš nějaké zařizování a domluvla s doktory je blbá, ale nepodceňovala bych to. Oni tě v nemocnici pro nic za nic nechtějí.

• Citovat
  • Upravit
10937
5.4.11 16:41
Limutka píše:
Tak nevím, no, ale zase zůstávat v nemocnici jen kvůli tlaku, když stejně neví, co ti je (a říkali, že jsi v pořádku)… to bych se na taky asi vykašlala… než tam někomu dělat pokusného králíka. Však kdyby ses začala cítit špatně, tak doktora vyhledáš, nevím, nechápu proč bylo vůbec nutné podepisovat ten revers a proč si tě tam nechali, když neřekli, že ti něco je. A čím teda ohrožuješ to dítě? To jsem nějak nepochopila.

vyšší tlak a bílkovina vede k preeklpsii, já jsem byla svědkem toho, že maminka měla jen vyšší tlak a tak ji hospitalizovali, nakonec ji v noci šíleně vylítlo, ona se cítila velmi dobře, vůbec nepoznala že má vysoký tlak, a ohrožovalo to její život, nechci tě strašit, ale opravdu bych to nepodceňovala. Hlavně vydrž ono to tam uteče, ale alespon budeš mít jistotu že je vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
5.4.11 16:42

souhlasím s caty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
5.4.11 16:44

On mě měl pustit domů prymář, ale nebyl tam, tak mi tam poslali toho mladýho. I sám prymář řekl, že je to v pořádku, že se jen musí dodělat to vyšetření na interně, který se nedělá o víkendu a tak mě pustil na propustku domů, abych tam nemusela tvrdnout celej víkend. A pak ještě nakonec říkal ten mladej doktor něco o pojišťovně, že když jsem byla na propustce doma, tak mě nemůže pustit. Jen tohle, nijak mi to nevysvětlil a já absolutně nechápala. Jen taky ať si na zítra zajdu ke svý gynekoložce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.11 16:45
EvaG píše:
Limutka píše:
vyšší tlak a bílkovina vede k preeklpsii, já jsem byla svědkem toho, že maminka měla jen vyšší tlak a tak ji hospitalizovali, nakonec ji v noci šíleně vylítlo, ona se cítila velmi dobře, vůbec nepoznala že má vysoký tlak, a ohrožovalo to její život, nechci tě strašit, ale opravdu bych to nepodceňovala. Hlavně vydrž ono to tam uteče, ale alespon budeš mít jistotu že je vše ok.

Aha. No dobře, to jí ale taky mohli půjčit nadoma nějaký tlakoměr a něco na tu bílkovinu, a říct, jak často si dělat ty testy a jak zapisovat výsledky. Nevím, no, nerozumím tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
5.4.11 16:46

Jenže prymář řekl, že mi zaručeně preeklampsie nehrozí a doktor z interny potvrdil, že ten tlak mam vyšší, jen když se setkám s doktorem (syndrom bílého pláště).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
5.4.11 16:50
Limutka píše:
EvaG píše:
Limutka píše:
vyšší tlak a bílkovina vede k preeklpsii, já jsem byla svědkem toho, že maminka měla jen vyšší tlak a tak ji hospitalizovali, nakonec ji v noci šíleně vylítlo, ona se cítila velmi dobře, vůbec nepoznala že má vysoký tlak, a ohrožovalo to její život, nechci tě strašit, ale opravdu bych to nepodceňovala. Hlavně vydrž ono to tam uteče, ale alespon budeš mít jistotu že je vše ok.
Aha. No dobře, to jí ale taky mohli půjčit nadoma nějaký tlakoměr a něco na tu bílkovinu, a říct, jak často si dělat ty testy a jak zapisovat výsledky. Nevím, no, nerozumím tomu.

Dívej u nás to taky tak funguje, že musí propustit primář a když tam nebyl tak nikdo z doktorů ji nepustí domů, protože v závěrečné zprávě musí mít souhlas primáře. Já vím, prošla jsem si tím taky byla jsem na kapačkách, dělali mě maturaci plic a jeden doktor mi říkal co tam dělám a druhý, že se domů nedostanu, ale nakonec jsem pochopila že mě tam nedrží jen tak, že oni zodpovídají za dva životy. Amusí se řídit podle zákonu, tzn. podpis primáře a doktora. JInak by je mohla zažalovat, kdyby se něco stalo. A domů ti tlakoměr nepůjčí, musí si ho sehnat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
5.4.11 16:51
pikesova.lucie píše:
Jenže prymář řekl, že mi zaručeně preeklampsie nehrozí a doktor z interny potvrdil, že ten tlak mam vyšší, jen když se setkám s doktorem (syndrom bílého pláště).

a bílkovina?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
5.4.11 16:54
EvaG píše:
pikesova.lucie píše:
a bílkovina?????

Bílkovina dopadla taky dobře(negativně) po tom celodením odběru moči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
5.4.11 16:54

Co to je vyšší tlak…?? Kolik to je…?

NO holky, sranda to není,ale už jsme se setkala s tím, že taky takhle nechali ležet maminu v nem. aniž by jí testy cokoliv prokázaly( a není tu ani písmenko o tom, že by byla malá dole nebo byly bolesti apod.) jen aby zaplnili lůžko a vYdělali na ní.....

Jinak zkus tam zavolat a nechat se přepojit na pimáře, a´t ti to vysvětlí přímo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.11 16:55
EvaG píše:
Limutka píše:
EvaG píše:
Limutka píše:
Aha. No dobře, to jí ale taky mohli půjčit nadoma nějaký tlakoměr a něco na tu bílkovinu, a říct, jak často si dělat ty testy a jak zapisovat výsledky. Nevím, no, nerozumím tomu.
Dívej u nás to taky tak funguje, že musí propustit primář a když tam nebyl tak nikdo z doktorů ji nepustí domů, protože v závěrečné zprávě musí mít souhlas primáře. Já vím, prošla jsem si tím taky byla jsem na kapačkách, dělali mě maturaci plic a jeden doktor mi říkal co tam dělám a druhý, že se domů nedostanu, ale nakonec jsem pochopila že mě tam nedrží jen tak, že oni zodpovídají za dva životy. Amusí se řídit podle zákonu, tzn. podpis primáře a doktora. JInak by je mohla zažalovat, kdyby se něco stalo. A domů ti tlakoměr nepůjčí, musí si ho sehnat sama.

Právě že známá taky měla vysoký tlak a dali jí na nějakou dobu automatický tlakoměr, co se sám spínal v určitých intervalech během dne i noci a měřil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí