Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, prosím napište mi své zkušenosti s genetikou v Olomouci. Minulé těhu jsem byla u Poláka, zdálo se mi to strašně rychlé. Tak mě zajímá jestli je to všude tak. Případně kolik jste platili, kolik stojí fotečka, jeslti vám dělali 3D.
Děkuji moc.
Já byla také u Poláka, Metal Aliance mi pak vrátila zpět 1000Kč. Kamarádky byly ve fakultce a pokud vím, tak byly spokojené, ale kvalita 3D fotek je u Poláka podle mě nesrovnatelně lepší!!
Taky jsem byla u dr. Poláka, u obou těhotenství.
Nevím, jestli myslíš placený genetický screening v prvním trimestru, na který přispívají v rámci svých programů některé pojišťovny nebo „velký ultrazvuk“ kolem 20. týdne. Já jsem u něj byla v obou případech.Nezdálo se mi to rychlé,nechápu, jak to myslíš.Je to zkušený a uznávaný lékař, kapacita ve svém oboru. A vím o případu závažné vývojové vady plodu u maminky z našeho kraje, kterou odhalil.
ahojky,
u prvního dítěte jsem byla u Dr. Poláka a u druhého ve FN…viděla jsem rozdíl jen v tom, že u Dr. Poláka to stojí 1400kč a ve FN 30kč (myslím si, že těch výdajů na miminko je i tak moc a platit ještě takovou sumu:-)..věnovali se mi úplně stejně…možná ve FN i lépe…a věnovali více času…
děkuji za názory. Ano, myslím screening ve 12 týdnu. A právě vím, že jinde se to neplatí, jenom u Poláka. A co se týče té rychlosti, tak jsem ti myslela tak, že Polák se mi věnoval na tom prvním screeningu asi 3 minuty
Jinak určitě dobrý doktor to je, o tom nepochybuji.
Byla jsem na genetice ve fakultce,neplatila jsem nic,protože jsem měla doporučení od gyndaře a ve 12tt UTZ trval asi 20minut a ve 20tt 15min.,dostala jsem foto,natáčet jsme nechtěly.Ale bylo to krásný.Teď už mám prďolku u sebe.Příště určo zase do fakultky,příjemný personál ![]()
Byla jsem ve fakultce ve 13 i 20 týdnu. Ve 13 týdnu to trvalo asi 20 minut a neplatila jsem nic ( měla jsem doporučení od lékaře). Ve 20 týdnu je vyšetření také zdarma, my jsme si nechali udělat i DVD za 300kč a trvalo to asi 30 minut. Pokud budeš chtít fotku z ultrazvuku ( stojí 50 kč), řekni jim to hned na začátku. Personál velice příjemný. Přeji hodně zdraví tobě i miminku.
Já jsem to diskutovala se známýma. Jedna mi říkala, že ve fakultce dělají v prvním trimestru jen UTZ, ale dr. Polák odebírá i krev na nějaké markery v krvi(což můžu potvrdit,byla jsem tam dvakrát asi po 10 dnech, jednou na odběrech a podruhé na UTZ). Bez tohoto odběru je UTZ bezpředmětný.
Do Fakultky na toto jely většinou Ty, které měli pojišťovnu metalku - bylo to zdarma.
Ale přece jen, je to už více než 2 roky, co jsem rodila, takže čerstvé informace jak a proč nemám.
Já jsem rodila v listopadu. Když jsem byla těhotná udělali ultrazvuk a vzali krev v tom 13 týdnu a pak mi měli volat myslím do 15 hodin pokud by nebylo něco v pořádku. Metalku pojišťovnu nemám, takže je to zdarma. Ve 20 týdnu si teď nejsem jistá, jestli brali i krev, ale myslím že taky.
Byla jsem ve fakultce a naprostá spokojenost. Téměř jsme nečekali asi 5 min, objednávají opravdu na čas, v 12. týdnu dělali UTZ, odběr krve. Ještě s námi doktor dělal konzultaci ohledně VVV. Ve 20 týdnu jen UTZ včetně 3D a v obou případech na vyžádání fotka. Poprvé 50, a za 3D asi 300kč. Hlavně krev i UTZ dělali v jeden den a ještě to odpoledne pokud by výsledky byli pozitivní, tak volají.
ahoj, já byla na doporučení gyndr. ve fakultní na screeningu v 13. týdnu, dělali mi i odběr krve+utz, výsledky máš ještě ten den. časově to trvalo snad 10 min. Personál moc milý, všechno tam jde podle harmonogramu, takže téměř nečekáš. Chystám se tam i na 3d utz ale až za 2 týdny, bude to stát myslím 1000kč (objednávala jsem se před týdnem, mají dost narváno..)
Ahoj,tak já mám za sebou u prvního fakultku a teď u druhého Poláka.Všichni jsou z něho nadšení, já teda ne.A to nejen kvůli ceně,ale celkovému přístupu. Ve fakultce taky berou krev v tom 13tt,věnovali se mi teda o dost dýt, důkladně vše prohlíželi.U Poláka to bylo jak na běžícím pásu,jak slepice na řadu,byla jsem tam sotva 5minut i s papírama.Nevím jestli v tom fofru vůbec vše stihnul,takže za mě raděj fakultka.
Pěkný den, musím něco připsat. Já byla na screeningu v I. trimestru v g.centru, kam dojíždí Dr a platila jsem 700. Měla jsem jít i v II.trimestru (a taky půjdu v pondělí.) Jsem tam moc spokojená, pan doktor je poščlivý a na UTZ si hraje klidně půl hodiny.
Ale kvůli horším triplům mě poslali na rychlo k POlákovi na ten genetický UTZ, protože jinde nebylo volno Nakonec z toho byl 5ti minutový ultrazvuk s poznámkama o mým břichu a zaplatili jsme stovku za přítomnost manžela a stovku za jeden nic moc obrázek. Tak nad tím jsem ještě mávla rukou, špeky fakt mám , jen jsem si řekla, že mohl být víc taktní.
Podívala jsem se dnes na výpis pojišťovny a to mě pěkně nasr..Drahý pan doktor si na pojišťovnu za těchto 5 minut vykázal výkony za 2800 korun. Mám skoro chuť si někde stěžovat, protože mi to přijde dost sprostý. Protože jen jeden výkon je pravda a to ultrzavuk za 700, a pak je tam genetické vyšetření za 1600 (to jsme s manželem absolvovali před IVF a tehdy to byl půlhodinový rozhodvor s genetikem) a taky si vykázal za 500 echokardio který rozhodně taky neproběhlo.
Tyhle peníze by si zasloužili doktoři v nemocnicích co jim nechtějí proplácet všechny výkony, ale tohle mě teda dožralo!!!
Takže prostředí je tam paráda, ale evidentně ho mají z čeho zaplatit.
já byla ve fn a jsem velmi spokojená
ve 12 tt se mi věnovali asi 20 min.a ted ve 20 tt dokonce 30 min a i si pani dr snáma pěkně popovídala… moc příjemná a fotečka stála 50 kč a pak jen poplatek 30 kč a byla jsem tam s manželem a nemohli jsme uvěřit že je to chlapeček a tak nám to ochotně znovu skontrolovala a potvrdilo se to ![]()
rustypipe píše:tak toto teda nechápu
Pěkný den, musím něco připsat. Já byla na screeningu v I. trimestru v g.centru, kam dojíždí Dr a platila jsem 700. Měla jsem jít i v II.trimestru (a taky půjdu v pondělí.) Jsem tam moc spokojená, pan doktor je poščlivý a na UTZ si hraje klidně půl hodiny.
Ale kvůli horším triplům mě poslali na rychlo k POlákovi na ten genetický UTZ, protože jinde nebylo volno Nakonec z toho byl 5ti minutový ultrazvuk s poznámkama o mým břichu a zaplatili jsme stovku za přítomnost manžela a stovku za jeden nic moc obrázek. Tak nad tím jsem ještě mávla rukou, špeky fakt mám , jen jsem si řekla, že mohl být víc taktní.
Podívala jsem se dnes na výpis pojišťovny a to mě pěkně nasr..Drahý pan doktor si na pojišťovnu za těchto 5 minut vykázal výkony za 2800 korun. Mám skoro chuť si někde stěžovat, protože mi to přijde dost sprostý. Protože jen jeden výkon je pravda a to ultrzavuk za 700, a pak je tam genetické vyšetření za 1600 (to jsme s manželem absolvovali před IVF a tehdy to byl půlhodinový rozhodvor s genetikem) a taky si vykázal za 500 echokardio který rozhodně taky neproběhlo.
Tyhle peníze by si zasloužili doktoři v nemocnicích co jim nechtějí proplácet všechny výkony, ale tohle mě teda dožralo!!!Takže prostředí je tam paráda, ale evidentně ho mají z čeho zaplatit.