Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No to ti vypise a je to proto, aby si to vysetreni nemusela platit.Bez toho papiru se to plati,vis.Tam napise jen, ze prosi o geneticke vysetreni a to staci
Da razitko a je to, tak nato nezapomen. ![]()
@j-p no bůh ví jestli mi to napíše..ona totiž dělá v ordinaci s Bilíkem ( který dělá genetiku pro Poláka ) a už mi dávala info ohledně té genetiky jakože u nich..tak snad se nenakrkne že jdu jinam ( chtěla jsem k Polákovi ale má plno bohužel, k Bilíkovi ani za zlatý prase, tak mi nic jiného nezbylo než FN )..mě by to nevadilo ani zaplatit, mě to proplatí pojištovna když tak..
Ja byla ve Fakultce a spokojena.Tak to mas vyreseny, kdyz ma pan doktor Polak plno, tak rekni, ze chces do fakultky. Nemuze ti nikdo branit.
Ženy, mám dotaz. je genetika v 20 tt povinná? já jsem taky těhulka, ted jsem 18 tt a jdu k němu ve 20 tt, vzali mě krev na tripple testy a prý podle toho výsledku mě budto pošle na genetiku k polákovi do ol a nebo ne, uvidím jak mi to vyjde, taky mě furt říkají že jsem mladá a žádný komplikace nebudou, ale tak já nevím pokud mě vyjdou ty testy správně, jestli i tak mám na genetice trvat a jet do toho ol. a jak je to s proplacením. kdyžtak mi dejte vědět jak jste dopadla vy já jsem u VZP a tam nevím jestli proplácí ani mě nenapadlo se na to informovat.jen pro info, ve 12 tt jsem na screeningu nebyla.
@pegink u Polaka se plati a ve FN Olomouc ne.Ja tam sla ve dvacatym pro jistotu.Byla sem klidnejsi. Gynekolog me poslal sam od sebe.
@pegink no a jeste ke vsemu kdyz jsi nebyla ve 13. tak bych tam letela.Ja bych se teda bala. Nevahat ani minutu.
@j-p a když nebudu mít doporučenku od doktora a budu chtít jít na tu genetiku ve 20tt do fakultky do olmika budu si to hradit sama nebo jak to je s hrazením? právě mě to celkem zaskočilo, že ted jsem se od známé dozvěděla že chodí ke stejnému lékaři a tripple testy jí vyšli vpořádku a nikam ji nechce poslat, což asi mě nejspíš taky nepošle, ikdyž já výsledky tripplů zatím nemám, jdu tam za 14 dní na velký ultazvuk ve 20 TT, ta genetika se má jít v kolikátém? jo a ani jedna jsme nebyli na těch ve 12 tt, že je vše v pořádku a nemusíme
@pegink bez doporuceni si to taky platis sama.Me to napsal doktor, ze to chce pro jistotu a neplatila sem nic.30.kc poplatek.
Ahoj maminy, mám dotaz.
Nevíte prosím někdo, kolik stojí ve FN Olomouc genetické vyšetření plodu v 1. trimestru - kombinace UTZ a vyšetření krve, tzv. prvotrimestrální screening?
A nevíte prosím, kdo obecně má nárok na toto vyšetření ze zdravotního pojištění? Mám srdeční vadu, čekám 4. dítě, všechny děti jsou v pořádku..Ale tento screening bych chtěla i teď podstoupit.
Nevíte, jestli bych s touto anamnézou mohla získat žádanku jinde než od svého gynekologa - třeba v rizikové poradně ve FN OL(chodila jsem tam, ale až ke konci těhotenství, kde mi potom předepsali UTZ snad při každém vyšetření) a rodila jsem tam.
Můj lékař mi odmítá dát do FN OL žádanku - z pochopitelných důvodů, přišel by o peníze, jeho kolegové dělají prvotrimestrální screening jako dr. Polák z Olomouce - patří pod jeho „hlavičku“ a žádanku nedávají nikomu. Přitom na podobných diskuzích čtu, že toto vyšetření podstupují zdarma zcela zdravé maminy bez vrozené vady u sebe, bez předchozího potratu nebo narození dítěte s nějakou vrozenou vadou
Záleží jen na lékaři, jestli napíše žádanku, hrozně mě to štve.
Třikrát jsem tento screening podstoupila jako samoplátce u Poláka(byla jsem moc spokojená),ale na rovinu, zdarma to není(pořád tu možnost zvažuju)..Ale co jsem četla a slyšela, ve FN jsou taky dobří, i když UTZ a krev vyšetřují v jeden ten samý den(„Polákova genetika“ to neuznává, tam byl rozestup cca 14 dní).
Ve FN by to pro samoplátce mělo stát snad kolem 1000 Kč?
Budu ráda za každou informaci, už jsem poslala mail na kliniku lékařské genetiky a fetální medicíny FN OL, ale zajímají mě i praktické zkušenosti.
Prosím o zachování anonymity, nechci, aby se moje těhotenství rozneslo v tak ranném stadiu, kdy ještě není „nic jisté“.
@j-p píše:
@pegink u Polaka se plati a ve FN Olomouc ne.Ja tam sla ve dvacatym pro jistotu.Byla sem klidnejsi. Gynekolog me poslal sam od sebe.
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, mám dotaz.Nevíte prosím někdo, kolik stojí ve FN Olomouc genetické vyšetření plodu v 1. trimestru - kombinace UTZ a vyšetření krve, tzv. prvotrimestrální screening?
A nevíte prosím, kdo obecně má nárok na toto vyšetření ze zdravotního pojištění? Mám srdeční vadu, čekám 4. dítě, všechny děti jsou v pořádku..Ale tento screening bych chtěla i teď podstoupit.
Nevíte, jestli bych s touto anamnézou mohla získat žádanku jinde než od svého gynekologa - třeba v rizikové poradně ve FN OL(chodila jsem tam, ale až ke konci těhotenství, kde mi potom předepsali UTZ snad při každém vyšetření) a rodila jsem tam.Můj lékař mi odmítá dát do FN OL žádanku - z pochopitelných důvodů, přišel by o peníze, jeho kolegové dělají prvotrimestrální screening jako dr. Polák z Olomouce - patří pod jeho „hlavičku“ a žádanku nedávají nikomu. Přitom na podobných diskuzích čtu, že toto vyšetření podstupují zdarma zcela zdravé maminy bez vrozené vady u sebe, bez předchozího potratu nebo narození dítěte s nějakou vrozenou vadou
Třikrát jsem tento screening podstoupila jako samoplátce u Poláka(byla jsem moc spokojená),ale na rovinu, zdarma to není(pořád tu možnost zvažuju)..Ale co jsem četla a slyšela, ve FN jsou taky dobří, i když UTZ a krev vyšetřují v jeden ten samý den(„Polákova genetika“ to neuznává, tam byl rozestup cca 14 dní).
Prosím o zachování anonymity, nechci, aby se moje těhotenství rozneslo v tak ranném stadiu, kdy ještě není „nic jisté“.
Budu ráda za každou informaci, už jsem poslala mail na kliniku lékařské genetiky a fetální medicíny FN OL, ale zajímají mě i praktické zkušenosti.
I ve fakultce se plati pokud neni papir od doktora.Taky myslim, ze kolem 1000.kc.Na genetiku nechodi jen nemocne maminky.Ja sla protoze mam prvni dite ve 32.letech.
@Anonymní píše:
Ahoj maminy, mám dotaz.Nevíte prosím někdo, kolik stojí ve FN Olomouc genetické vyšetření plodu v 1. trimestru - kombinace UTZ a vyšetření krve, tzv. prvotrimestrální screening?
Nevíte, jestli bych s touto anamnézou mohla získat žádanku jinde než od svého gynekologa - třeba v rizikové poradně ve FN OL(chodila jsem tam, ale až ke konci těhotenství, kde mi potom předepsali UTZ snad při každém vyšetření) a rodila jsem tam.Můj lékař mi odmítá dát do FN OL žádanku - z pochopitelných důvodů, přišel by o peníze, jeho kolegové dělají prvotrimestrální screening jako dr. Polák z Olomouce - patří pod jeho „hlavičku“ a žádanku nedávají nikomu. Přitom na podobných diskuzích čtu, že toto vyšetření podstupují zdarma zcela zdravé maminy bez vrozené vady u sebe, bez předchozího potratu nebo narození dítěte s nějakou vrozenou vadou
Ahoj docela by mě zajímalo jak jsi dopadla s tou žádankou, mě ji doktor v minulém těhotenství napsal a teď ne mám si zaplatit tedy 1000,– docela mě štve proč někdo platí a někomu tu žádanku dá a platit nemusí. Tak jako nevím :/