Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
mám dotazík..kolikpak přibíráte nebo jste přibíraly ke konci těhu? Já čekám svoje druhý dítko a s oběma to mám uplně stejně..do poloviny těhu pohoda ale pak docela hukot a nejvíc po 30. týdnu..ted jsem 37. týden a za týden přibírám i 2 kila!!!! Celkově ou obou dětí tak 20 kilo
Jsem jediná taková hrošule nebo to máte taky tak? Vypadá to jako bych se cpala jako divá ale přes den toho moc nesnim, spíš mě chyta vlčí hlad v noci :// Naštěstí mi dnes dr. oznámila, že se na ozvičkách něco ukázalo, jestli prej nemám nějaký kontrakce..tak snad už se nám ten náš druhej koblížek brzo vyklube na svět! ![]()
to ja teda tolik nepribrala, a ani ted tolik nejim - snidane, obed, nekdy vecere, nebo behem dne neco prubezne, ale nic extra tucneho…
A mam nahore 12kg…
Od cca 25tt jsem nabrala 6kg
Ted jsem 34tt, jdu na KO pristi tyden, tak jsem zvedava kolik budu mit zase nahore ![]()
tak to já ve 34tt měla už 13kg!!! Ale taky jsem dost nateklá a budu mít v sobě asi dost vody, si myslim ![]()
ahoj,
jsem 32tt a zatím jsem přibrala 9kg. Do cca 21tt jsem nepřibrala nic, ale pak to šlo rychle - co týden, to kilo ![]()
teď se to nějak zaseklo a už 2 týden vážím stejně. Přitom i jím pořád stejně - pravidelně, menší porce, nepřejídám se (neb by mi pak bylo blbě). Vlčí hlad nemám, chutě taky žádné… no, uvidím, jak to bude ty zbylé týdny.
Ahoj, já přibrala v prvním těhu 11 kg, v druhém 12 kg. Ale vždy všechno až po polovině, protože tu první polovinu těhu jsem prozvracela.
Jedla jsem normálně, pravidelně během dne, malé porce, jinak to ani nešlo, když byl prázdný žaludek, bylo mi špatně, když byl moc plný, pálila mě žáha. ![]()
Tak přeji pohodový porod a zdravé miminko. ![]()
Lennau píše:
Ahojky,
mám dotazík..kolikpak přibíráte nebo jste přibíraly ke konci těhu? Já čekám svoje druhý dítko a s oběma to mám uplně stejně..do poloviny těhu pohoda ale pak docela hukot a nejvíc po 30. týdnu..ted jsem 37. týden a za týden přibírám i 2 kila!!!! Celkově ou obou dětí tak 20 kiloJsem jediná taková hrošule nebo to máte taky tak? Vypadá to jako bych se cpala jako divá ale přes den toho moc nesnim, spíš mě chyta vlčí hlad v noci :// Naštěstí mi dnes dr. oznámila, že se na ozvičkách něco ukázalo, jestli prej nemám nějaký kontrakce..tak snad už se nám ten náš druhej koblížek brzo vyklube na svět!
No mám to podobně, u obou dětí do 20tt pohodička, skoro nic a dále to nějak jede
. Nejím nějak víc, možná mě víc láká sladké, ale i tak nechápu. U prvního jsem nabrala 19kg a nejvíc kil v posledních třech měsících. Teď mám asi osm kilo a z toho je sedm právě od 20tt ![]()
No,sama nejsi
,já měla hukot od začátku do konce,nárůst kileček +20
,a to jsem si naivně myslela v 7 měsíci po prvních 12 kilech,že se to zastavilo.Zastavilo,ale až při porodu
.Úspěšně jsem přibírala před koncem 1 - 2 kg týdně.Taky jsem si myslela,že je to voda,bo jsem rodila v srpnu.Prd.Po porodu dole jen 6 kg.Nicméně teď po 7 měsících od porodu mám vše dole.Tak se tím teď netrap.Radši se najez,třeba už rodit nebudeš,a kdy jindy ti to pak svědomí dovolí? ![]()
Ahojky.V prvním 21.V druhém jsem až do porodu denně cvičila a bylo to 10.Těch 8 jsem přibrala právě takhle na konci.
Fakt jsem měla hlad.A ted jsem 20tt mám zatím svojí váhu tak nevím jak se to vyvine.
Ahoj, jsem těhu poprvé. Asi do 25tt jsem nabrala i přes zvracení děsnou rychlostí 11 kg, pak mi zjistili těhu cukrovku, tak jsem trošku shodila a díky diabet. dietě se dostala na plus 9 kg a to mi vydrželo do minulého týdne. Teď jsem v 37tt a dneska ráno jsem se zhrozila, že mám nahoře skoro 1,5 kg od pondělí, kdy jsem byla na ko
a nějak mi ztěžkly nohy, ale nateklá nejsem, tak uvidíme jestli se to zastaví
nebo to teď na konci pěkně dohoním ![]()
jééé, no tak to já právě trpim tim, že se v noci probudi a musim se nacpat..ne něčeho si zobnout ale fakt se nafutrovat jinak omdlívám a neusnu!!!
A tim to asi hl. bude ale ted už to řešit nebudu, 2 týdny před porodem…tak Vám všem přeju co nejmíň kileček a hodně zdravých miminek! ![]()
Lennau píše:
jééé, no tak to já právě trpim tim, že se v noci probudi a musim se nacpat..ne něčeho si zobnout ale fakt se nafutrovat jinak omdlívám a neusnu!!!A tim to asi hl. bude ale ted už to řešit nebudu, 2 týdny před porodem…tak Vám všem přeju co nejmíň kileček a hodně zdravých miminek!
Ahoj já jsem taky v 37. týdnu a už mám nahoře skoro 17 kg
ale taky mi jaksi teď poslední týdny natekly nohy (normální boty neobuju), tak doufám, že něco bude i voda a ne jen špeky ![]()
Jo a ten noční hlad, jsem měla jen několik týdnu, to jsem se probudila a bylo mi fakt špatně z hladu, ale stačilo si dát banán a mohla jsem jít zas spát a pak to přešlo ![]()
Tak doufám,že co nejvíc kg nechám v porodnici, už před těhu se mi špatně shazovalo, tak snad to pak půjde… ![]()
u mě je problém, že mi po prvním dítěti zůstalo 10 kg!!!!! Takže jsem teď na tom fakt blbě! Jsem zvědavá jak to po porodu půjde dolů…moc optimistická v tom ale nejsem ![]()
Optimismus musí být, jinak dolů opravdu nepůjdou
. Já vím, ono se to lehce říká, já začínala zase od nuly a věřím, že to sundán. Jsem ten typ, který by se s kilčama nahoře nesmířil. Samozřejmě, někdo pro to dělá maximum a ono nic, ale já mám to štěstí, že šla skoro sama a to i po císaři.
Tak držím palečky, ale jde hlavně o miminko, kilečka budeme řešit až potom ne? ![]()
Lennau píše:
u mě je problém, že mi po prvním dítěti zůstalo 10 kg!!!!! Takže jsem teď na tom fakt blbě! Jsem zvědavá jak to po porodu půjde dolů…moc optimistická v tom ale nejsem
No právě, já taky bojovala s váhou už před těhu (měla jsem 70 kg) a těch 10 kg měla tedy, tak nějak na víc…a ne a ne je shodit a pak jsem otěhotněla a dalších 17 kg na vrch, tak se toho celkem děsím…Minimálně bych se potřebovala dostat aspoň na těch původních 70, ale i to byla hrůza…
ach jo no snad to půjde, budu chodit každý den na procházky a snad to shodím… ![]()