Anna, Anežka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14313
4.8.21 13:26
@Anonymní píše:
Ahoj ahoj :)Ráda bych se zeptala na Váš názor. Čekáme druhé miminko a rozhodujeme se o jméně. Partnerovi se líbí Anežka. Mě se to jméno jako takové líbí taky, ale první holčička se jmenuje Anna a trochu mi přijde, že by se to motalo. :nevim: myslím tím, když se obě jména pak zdrobní, tak mi to zní stejně. A říkat oběma Ani? Aný? Budou v tom mít větší zmatek než my

To bych nedala, jména jsou si podobná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
4.8.21 13:28
@Malineka píše:
Já se teda hrozně omlouvám všem Anežkám, ale na základní škole se u nás říkalo: " Anežka, má p… na ježka."
A ač se mi to jméno taky moc líbí, tak se přes tohle nemohu přehoupnout a pořád mi to zní v hlavě :D

To slyším poprvé a je to trapné tedy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
4.8.21 13:32
@Anonymní píše:
Ahoj ahoj :)Ráda bych se zeptala na Váš názor. Čekáme druhé miminko a rozhodujeme se o jméně. Partnerovi se líbí Anežka. Mě se to jméno jako takové líbí taky, ale první holčička se jmenuje Anna a trochu mi přijde, že by se to motalo. :nevim: myslím tím, když se obě jména pak zdrobní, tak mi to zní stejně. A říkat oběma Ani? Aný? Budou v tom mít větší zmatek než my

Dala bych je. Ale oslovovala bych Aničko, Andulko.
Anežku jedině Anežko, Anýzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.21 13:33

Sestrám bych taková jméne nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
4.8.21 13:35
@Kelsey píše:
Anna se mi nelíbí vůbec a Anežka je moc kostelnické jméno. Mi to evokuje kostel. Nevybrala bych si.
Jednu Anežku znám. Říká se jí Anelóre.

Taky jsem oblibu jména Anna a Anežka nepochopila.

• Citovat
  • Upravit
1334
4.8.21 18:09
@Klopotkova píše:
Taky jsem oblibu jména Anna a Anežka nepochopila.

Přesně tak, ještě přidám Elišku. Pro mě neznělá „podivná“ jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
4.8.21 18:57

Měli jsem to v podstatě stejně. Nejstarší dcera je Anna a ačkoliv se mi jméno Anežka moc líbí (u nás se říká Anežkám i Any, Aša, Aška), tak se mladší dcerky jmenují jinak (Magdaléna, Kateřina a Kristýna). Takže my jsme nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
4.8.21 19:24

Sestrám bych jména Anna a Anežka určitě nedala. I kdybyste jim říkali Aničko a Anežko, bude se to plést. Nedala bych nic dalšího na An-.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
4.8.21 19:39
@Kelsey píše:
Anna se mi nelíbí vůbec a Anežka je moc kostelnické jméno. Mi to evokuje kostel. Nevybrala bych si.
Jednu Anežku znám. Říká se jí Anelóre.

Mám to úplně stejně…Anežka je jméno pro jeptišku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2580
4.8.21 19:42

Plete se to. Měli jsme dvě hlídačky po sobě Anežku a Aničku a je blbé si vzpomenout na jméno. Znala jsem jednu paní, ta měla Adélku a Agátku, taky se to pletlo. Jako Anežce by se přinejhorším dalo říkat Néžo, ale nelíbí se mi to. A Anička je kapitola sama pro sebe, několikrát řešená i na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze