Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj ahojRáda bych se zeptala na Váš názor. Čekáme druhé miminko a rozhodujeme se o jméně. Partnerovi se líbí Anežka. Mě se to jméno jako takové líbí taky, ale první holčička se jmenuje Anna a trochu mi přijde, že by se to motalo.
myslím tím, když se obě jména pak zdrobní, tak mi to zní stejně. A říkat oběma Ani? Aný? Budou v tom mít větší zmatek než my
To bych nedala, jména jsou si podobná
@Malineka píše:
Já se teda hrozně omlouvám všem Anežkám, ale na základní škole se u nás říkalo: " Anežka, má p… na ježka."
A ač se mi to jméno taky moc líbí, tak se přes tohle nemohu přehoupnout a pořád mi to zní v hlavě
To slyším poprvé a je to trapné tedy…
@Anonymní píše:
Ahoj ahojRáda bych se zeptala na Váš názor. Čekáme druhé miminko a rozhodujeme se o jméně. Partnerovi se líbí Anežka. Mě se to jméno jako takové líbí taky, ale první holčička se jmenuje Anna a trochu mi přijde, že by se to motalo.
myslím tím, když se obě jména pak zdrobní, tak mi to zní stejně. A říkat oběma Ani? Aný? Budou v tom mít větší zmatek než my
Dala bych je. Ale oslovovala bych Aničko, Andulko.
Anežku jedině Anežko, Anýzku.
@Kelsey píše:
Anna se mi nelíbí vůbec a Anežka je moc kostelnické jméno. Mi to evokuje kostel. Nevybrala bych si.
Jednu Anežku znám. Říká se jí Anelóre.
Taky jsem oblibu jména Anna a Anežka nepochopila.
@Klopotkova píše:
Taky jsem oblibu jména Anna a Anežka nepochopila.
Přesně tak, ještě přidám Elišku. Pro mě neznělá „podivná“ jména.
Měli jsem to v podstatě stejně. Nejstarší dcera je Anna a ačkoliv se mi jméno Anežka moc líbí (u nás se říká Anežkám i Any, Aša, Aška), tak se mladší dcerky jmenují jinak (Magdaléna, Kateřina a Kristýna). Takže my jsme nedali.
Sestrám bych jména Anna a Anežka určitě nedala. I kdybyste jim říkali Aničko a Anežko, bude se to plést. Nedala bych nic dalšího na An-.
@Kelsey píše:
Anna se mi nelíbí vůbec a Anežka je moc kostelnické jméno. Mi to evokuje kostel. Nevybrala bych si.
Jednu Anežku znám. Říká se jí Anelóre.
Mám to úplně stejně…Anežka je jméno pro jeptišku ![]()
Plete se to. Měli jsme dvě hlídačky po sobě Anežku a Aničku a je blbé si vzpomenout na jméno. Znala jsem jednu paní, ta měla Adélku a Agátku, taky se to pletlo. Jako Anežce by se přinejhorším dalo říkat Néžo, ale nelíbí se mi to. A Anička je kapitola sama pro sebe, několikrát řešená i na emiminu.