Co říkáte na jméno Kateřina

Anonymní
30.7.21 15:11

Co říkáte na jméno Kateřina

Ahoj holky, co říkáte na jméno Kateřina? Čekáme s manželem holčičku a moc se nám to jméno líbí, jaký na něj máte názor vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24994
30.7.21 15:13

Tuctovka. Neurazi ani nenadchne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
30.7.21 15:13

Já se tak jmenuji. Jako dítě jsem ho nesnášela, jako dospělá ho miluju, i všechny jeho varianty, ať už zdrobnělé nebo hanlivé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 15:15
@debra.morgan píše:
Tuctovka. Neurazi ani nenadchne.

Jo, je pravda, že je to docela časté jméno, ale moc se nám líbí.

• Citovat
  • Upravit
2558
30.7.21 15:15

Jestli se vám to jméno líbí, tak je úplně jedno, co si o tom kdo myslí. Není to nic výstředního, ale normální český jméno - za to je u mě vždycky + ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
30.7.21 15:18

Máme doma Kateřinu, Kačenku, Kačku, Káťu, Kaču, Kačenu, Katku. Je to úžasné jméno s mnoha variantami ať už zdrobnělinami, ale i hanlivými… Krásné české jméno. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 15:19
@katyna1984 píše:
Já se tak jmenuji. Jako dítě jsem ho nesnášela, jako dospělá ho miluju, i všechny jeho varianty, ať už zdrobnělé nebo hanlivé :lol:

No právě, kamarádka mi říká, že to jméno určitě ne. Že mají ve školce holčičku a děti jí říkají Kachno nebo Káčo :roll: Malé už teď v bříšku říkáme Kačenko, Kačí, Katy atd. a až bude starší tak Kačka, Káťa. Ale Katka se nám moc nelíbí.

• Citovat
  • Upravit
37140
30.7.21 15:21

Obyč jméno, nic extra. Základní tvar se mi líbí, ale oslovování Kačenko apod, to bych zabijela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.21 15:27
@katyna1984 píše:
Já se tak jmenuji. Jako dítě jsem ho nesnášela, jako dospělá ho miluju, i všechny jeho varianty, ať už zdrobnělé nebo hanlivé :lol:

Mám to stejně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.21 15:27
@Nickjmeno píše:
Jestli se vám to jméno líbí, tak je úplně jedno, co si o tom kdo myslí. Není to nic výstředního, ale normální český jméno - za to je u mě vždycky + ;)

Moc se nám líbí, ale kamarádka furt na mě, že to malá bude mít těžký, že se jí budou smát atd. Ona je učitelka ve školce a prý se tam často tomuto jménu děti posmívají. Nezažily jste to někdy?

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
30.7.21 15:29

V základním tvaru pěkné a vznešené jméno. Zdrobnělina Katka ujde, Káťa je pěkné. Kačka, Kačenka, Kačena jsem nikdy nepochopila a nelíbí se mi. Nechápu, proč se tak Katkám říká, přece nikdo taky neřekne o nějakém jméně zkráceně třeba Kozička.

• Citovat
  • Upravit
32925
30.7.21 15:31
@Anonymní píše:
Moc se nám líbí, ale kamarádka furt na mě, že to malá bude mít těžký, že se jí budou smát atd. Ona je učitelka ve školce a prý se tam často tomuto jménu děti posmívají. Nezažily jste to někdy?

Já jsem Kateřina, a vždy ve třídě byly aspoň 2-3 další. Tehdy to bylo časté jméno, dneska už tolik ne. Mám neteř Kačku. Já dceru nemám a po sobě bych jméno nedala, nemám ten zvyk ráda, ale jinak klidně. Nemám z dětství žádné takové vzpomínky. Zhanit se dá každé jméno. Pokud se vám líbí a už teď tak miminku říkáte, dejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32925
30.7.21 15:33

Nejčastěji mě oslovují Katko, Kači. Lidé z Čech Káťo. To jsem si moc nezvykla, neslyším na to. A mám ráda Katy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
30.7.21 15:33
@Anonymní píše:
Moc se nám líbí, ale kamarádka furt na mě, že to malá bude mít těžký, že se jí budou smát atd. Ona je učitelka ve školce a prý se tam často tomuto jménu děti posmívají. Nezažily jste to někdy?

My jsme nic takového nezažili. Nikdo se neposmíval jejímu jménu. Ani ve školce, ani ve škole. Ve třídě jsou dokonce 3 Kačky. Jméno je sice tuctové, ale krásné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
30.7.21 15:37

Me se libi, klidne bych ho dala. Kdyz ja jsem byla mala, pred triceti lety, tak to byl docela hit. A ted zadnou malou Kačenku jsem nepotkala nekolik let..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze