Co říkáte na jméno Kateřina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2558
30.7.21 15:38
@Anonymní píše:
Moc se nám líbí, ale kamarádka furt na mě, že to malá bude mít těžký, že se jí budou smát atd. Ona je učitelka ve školce a prý se tam často tomuto jménu děti posmívají. Nezažily jste to někdy?

Posmívat se dá jakýmukoliv jménu, to záleží spíš na dítěti, jakou má osobnost, jestli si z toho bude něco brát, nebo to hodí za hlavu a ostatní to přestane bavit :nevim: já mám několik kamarádek co se tak jmenují a žádná z nich s tim jménem ani se zdrobnělinama u toho jména nemá problém :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.7.21 15:38

Mně se jméno docela líbí. Já třeba žádnou malou Kačenku neznám, všechny jsou tak 30+.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23059
30.7.21 15:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, co říkáte na jméno Kateřina? Čekáme s manželem holčičku a moc se nám to jméno líbí, jaký na něj máte názor vy?

Za mě ne, ale líbí se vám, tak to dejte. Nelíbí se mi ty domácí podoby, jako pro zvířátko: Kačenka, Kačena, Kačka, Káča :think: Dokonce jsme slyšela i na Katku volat Kachno, tak to už je moc teda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.7.21 15:42
@Anonymní píše:
Ahoj holky, co říkáte na jméno Kateřina? Čekáme s manželem holčičku a moc se nám to jméno líbí, jaký na něj máte názor vy?

Líbí se mi. Ale ostatním do toho může být prd, jak své dítě pojmenujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
30.7.21 15:48

Typická postkomunistická vykopávka, i když toto jméno vnímám stále jako oblíbené i mezi mladší generací.
Mně se nelíbí, právě pro variantu Káčo, která je nejčastější. Taky znám pár holek tohoto jména, které říkají, že jsou Kateřinky nebo Katky, ale Káča plave na vodě. Moje dobrá známá má vnučku toho jména, je jí taky už víc než deset let a taky se rozčiluje a opravuje varianty Kačko, Kačeno, Kachno..
Nikdy se mi nelíbilo a nelíbí. A nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
30.7.21 16:08

A mě se líbí. my tady na ostravsku často oslovujeme Kačo, Kači-hlavně krátce, že :mrgreen: známá jak měla holčičku malou, říkali jí Katuli nebo Katulinko..libi se mi, že můžeš vymyslet strašně moc tvarů, takže za mě do toho!!! :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
30.7.21 16:10
@Pears206 píše:
Typická postkomunistická vykopávka, i když toto jméno vnímám stále jako oblíbené i mezi mladší generací.
Mně se nelíbí, právě pro variantu Káčo, která je nejčastější. Taky znám pár holek tohoto jména, které říkají, že jsou Kateřinky nebo Katky, ale Káča plave na vodě. Moje dobrá známá má vnučku toho jména, je jí taky už víc než deset let a taky se rozčiluje a opravuje varianty Kačko, Kačeno, Kachno..
Nikdy se mi nelíbilo a nelíbí. A nedala bych.

Hruško prosím Tě, která další jména kromě Michaely a Kateřiny jsou podle Tebe postkomunistický vykopávky?
Vždyť třeba konkrétně tahle dvě jména jsou běžná jména, která se dávají už po několik generací.
Nejstarší Michaela, kterou znám má dost přes 50 let nejmladší 12.
Nejstarší Kateřina, kterou znám je skoro 80ti letá důchodkyně, nejmladší je moje 6ti letá neteř :) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
30.7.21 16:15

Jméno je to hezký, akorát se budete muset smířit s tím, že uslyšíte všechny možný varianty od Kačky po Kachnici, Kačera Donalda, Kachňáka a podobně :nevim: Ale zas na který jméno se nedá nic vymyslet, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
30.7.21 16:16

Jsem nositelka toho jmena a nelibi se mi. Nikdy se mi nelibilo. Zakladni tvar Katerina uplne z duse nenavidim, Katka mi prijde tak hloupe ale pouziva se to nejcasteji. Zdrobleniny divne a Kacka…boze. Jak husopaska. Ne, fakt ne. Ja mam k tomu jmenu odpor. Kdyz mi nekdo rekne Kaceno tak to uplne fyzicky boli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.21 16:19

Nelíbí. Nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14692
30.7.21 16:48

Mne se líbí, i základní tvar Kateřina je moc hezký :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
30.7.21 16:49
@debra.morgan píše:
Tuctovka. Neurazi ani nenadchne.

Přesně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16281
30.7.21 17:04

Moje děti chodily do školky dohromady 5 let, a za tu dobu se ani jednou nezmínily o posměchu kvůli jménu. Jestli kamarádka pracuje v MŠ, kde k výsměchu kvůli jménu dochází, je to spíš její špatná vizitka, že s tím nic nedělá a trpí to tam, ne?
Moje kamarádka je Kateřina, a už od dětství si dělá srandu, když vidíme kachny, že to jsou její ségry nebo sestřenice. A že je tvar Kačka nelogicky? Prostě je to tu tradice, stejně tak cizinec nepochopí, proč je Jan Honza nebo Jeníček nebo z jiné dnešní diskuze Karel i Karolína se oslovují Kája.
Za mě krásné jméno, líbí se mi moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
30.7.21 17:10
@prokr píše:
Hruško prosím Tě, která další jména kromě Michaely a Kateřiny jsou podle Tebe postkomunistický vykopávky?
Vždyť třeba konkrétně tahle dvě jména jsou běžná jména, která se dávají už po několik generací.
Nejstarší Michaela, kterou znám má dost přes 50 let nejmladší 12.
Nejstarší Kateřina, kterou znám je skoro 80ti letá důchodkyně, nejmladší je moje 6ti letá neteř :) :think:
Že se toho tak chytáš jako jiná uživatelka. Tento termín tu používám běžně v podobných diskuzích léta letoucí :mrgreen: Nikdy to nikomu nevadilo.
No ale abych odpověděla Tvůj dotaz, tak všechna jména, kde se v každé třídě sešli tak 3 až 4 nositelé ze 30 :)
Důchodkyně Kateřiny neznám, malé holky taky ne. Své vrstevnice ano, teenegerky sporadicky.

A na Kačenky je alergických stále více lidí. Stejně tak na tvar Míša, to je označení pro plyšového medvěda nebo nanuk, ne pro kluka nebo holku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
30.7.21 17:11

Mne se moc libi. Podle mne jedno z nejhezcich jmen. Mne se zase nelibi vsechna ta radoby moderni jmnea typu Nela, Mia a podobne. Proste kazdy to ma jinak. Dejte takove jmeno, co se bude libit vam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze