Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@EmmaAnna píše:
Ella je děsné, co to je vůbec za jméno? Jednak je cizí, takže v ČR se bude zásadně představovat „Ella“ se dvěma L a navíc to je spíš zkrácenina od Eleanor nebo Elisabeth, není?Leontýna pěkné, dospělé jí asi budou říkat Leona - to se mi ale nelíbí, připomíná mi to trochu jméno pro prostitutku
Takže asi ta Anna
Lea nebo Týna pro dospelou
@Berousik píše:
@lucienekova mas sest dni do terminu? Tak bych Annu nedala. Mela nedavno svatek. Taky jsme chteli Annu, ale termin jsem mela 6.8. a tak jsme se nakonec rozhodli pro Anetu, coz je vlastne taky Anna, ale svatek ma v kvetnu. Stejne ji rikame Aninko, Aňo…
Ella ne. Osloveni Ello je hrozny.
Leontynka je krasnyma ji kamaradka a je to fakt pekny. Rika ji Leuško, taky Tynko…vselijak.
Ano toho Anny svátku nedávno jsem si vědoma
Anetka je super, ale máme neteř. V pon jdu na císaře. Ella se mi líbí jako Elinka. Doma máme Emmu a příjmení typicky české…
@lucienekova píše:
Prosím o rady, názory. Už mám jen 6 dní a máme tyto tři jména: Anna, Ella, nebo Leontýna?
A co ted, už máš jasno?
Jestli máte doma Emmu, pasuje k ní Ella.
Ale já jsem zastáncem typicky českých jmen, takže bych volila jinak Annu.
@lucienekova píše:
@BerousikAno toho Anny svátku nedávno jsem si vědomaAnetka je super, ale máme neteř. V pon jdu na císaře. Ella se mi líbí jako Elinka. Doma máme Emmu a příjmení typicky české…
Jestli se ti libi Elinka, tak bych dala Elisku. Ale my mame psa Elisku, tak to by bylo blby
cekam druhou holku a nakonec to bude Adelka.
Holky, muzu se jen zeptat, proc resite, kdy ma jake jmeno svatek? Nerypu, jen se ptam. U nas v rodine se treba svatek vubec neslavi, neprijde mi to jako vyjimecny den… tak se jen ptam
@Leeloo_x píše:
Holky, muzu se jen zeptat, proc resite, kdy ma jake jmeno svatek? Nerypu, jen se ptam. U nas v rodine se treba svatek vubec neslavi, neprijde mi to jako vyjimecny den… tak se jen ptam
u nás se svátek slaví, ne jako narozky, ale popřejem, dáme dárek, navíc mám vánoční dítě, takže má narozky a vánoce naráz, takže já i řešila, aby měla svátek někde v půlce roku.
@Leeloo_x píše:
My treba svatky slavime - deti dostavaji klasicky darecek apod., dospeli taky drobnost.. tak je pak na prd (u tech deti), kdyz maji svatek a narozeniny v jeden mesic a zbytek roku „nic“ ![]()
Ella se mi libi ze vseho nejmin, nejaka Elinka na kazdym rohu (Ela, Ella, Elenka, Eliska), Leontyna se mi libi, ale musi jit k primeni, dala bych Annu… navic i dve podobny jmena u deti nejsou moc dobry, nez to clovek vykokta
Muj muz ma treba svatek dva dny pred narozeninama a nadava na to kazdy rok ![]()
@Leeloo_x taky svatky slavime. Proto jsem chtela, aby mela tri darkovy dny /vanoce, narozky, svatek/ rozprostreny do celeho roku.
Pomsta je, kdyz se ti narodi dite 24.12. a pojmenujes ho Adam/Eva ![]()
U dospelých svátky moc neřešíme, ale u dětí je podle mě lepší, když to mají rozdělené a ne hned za sebou, první dcera je narozená 18.12. takže slavíme těsně před Vánoci…
Vybráno nemám, ale baví mě to řešit, promýšlet a číst jiné názory
dcerka chce Leontýnku takže možná bude po jejím. I když, je jí tři a půl takže ji celkem snadno můžeme „přeladit“ na jiné jméno ![]()
![]()
@lucienekova píše:
U dospelých svátky moc neřešíme, ale u dětí je podle mě lepší, když to mají rozdělené a ne hned za sebou, první dcera je narozená 18.12. takže slavíme těsně před Vánoci…
Vybráno nemám, ale baví mě to řešit, promýšlet a číst jiné názorydcerka chce Leontýnku takže možná bude po jejím. I když, je jí tři a půl takže ji celkem snadno můžeme „přeladit“ na jiné jméno
Tak to my by jsme meli Elsu nebo Lociku ![]()
@Tarinka píše:
Tak to my by jsme meli Elsu nebo Lociku
jj elzu na nás taky zkouší ![]()