Anna, Ella, Leontýna?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.8.16 21:31
@Tarinka píše:
Tak to my by jsme meli Elsu nebo Lociku :lol:

jj elzu na nás taky zkouší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16096
1.8.16 21:34
@Tate píše:
Jestli máte doma Emmu, pasuje k ní Ella.
Ale já jsem zastáncem typicky českých jmen, takže bych volila jinak Annu.

Mně právě přijde Emma a Ella takové laciné, znám dvoje dvojčátka s těmito jmény (+ ty v TV pořadu Čtyři v tom), hrozně se to nabízí, proto bych volila něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
1.8.16 21:35

Za mě: Aniček jsou mraky (a mě osobně tohle jméno ani nepřijde ničím přitažlivý, základní tvar super, to jo…ale Anička je děsně submisivní a další tvary? Nána, Andula…no nic moc. Ještě tak Aňa dejme tomu). Ella je pro mě překombinovaný. Zbývá mi Leontýna. Znám dvě, jedné říkají Leny, druhé Lenčo. Takže opět-překombinovaný jméno, navíc dnes už nijak moc originální, „stará dobrá“ Lenka nebo možná Leona by byla dnes možná už zajímavější. Tak jsem asi moc nepomohla, no :nevim: :)

z těch tří teda: Leontýna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
1.8.16 21:40

Mě se nelíbí ani jedno, a co jen krátce Lea?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.8.16 23:06
@lucienekova píše:
@BerousikAno toho Anny svátku nedávno jsem si vědoma :( Anetka je super, ale máme neteř. V pon jdu na císaře. Ella se mi líbí jako Elinka. Doma máme Emmu a příjmení typicky české…

tak Ella a Emma by se ti mohly docela plést, i když jednu paní, co má takto pojmenované dcerky, jsme znala.
Z těchto tří bych dala asi Annu, svátky bych neřešila. A nemůžeš dát Elišku nebo Elenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.16 23:20
@pe-terka píše:
tak Ella a Emma by se ti mohly docela plést, i když jednu paní, co má takto pojmenované dcerky, jsme znala.
Z těchto tří bych dala asi Annu, svátky bych neřešila. A nemůžeš dát Elišku nebo Elenu?

Eliška se mi nelíbí (a jen ve třídě ve školce má dcera tři). Elena líbí a moc, ale první dcera je Emma Elena takže to nemůžu už použít. S druhým dítětem jsem vůbec nepočítala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16096
1.8.16 23:25
@lucienekova píše:
Eliška se mi nelíbí (a jen ve třídě ve školce má dcera tři). Elena líbí a moc, ale první dcera je Emma Elena takže to nemůžu už použít. S druhým dítětem jsem vůbec nepočítala :)

V tom případě bych Ellu už vyškrtla tuplem, protože bys vlastně oslovovala druhou dceru jako zdrobnělinou první dcery (resp. druhého jména první dcery), to je na Chocholouška.
Pokud je první Emma Elena, tak druhé bych vybrala úplně jiná nezaměnitelná jména, např. Anna Šarlota nebo tak něco (moje krevní skupina je tedy něco úplně jiného, jen píšu, co by se k tomu hodilo a nebylo to jak přes kopírák).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.8.16 23:30

@zrcadlo přesně tak všechny tvary El bych dala úplně pryč, když už tu Emmu Elenku doma mají.
Tak se zkus zakladatelko pocitově rozhodnout, co je ti bližší, co ti k miminku víc sedí - Anna nebo Leontýna? Nebo obě dvě, když má první dcerka taky dvě jména?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
2.8.16 00:46

Taky „slavíme“ svátek, první syn je v září a svátek má v únoru, což je fajn. Ale druhý syn se měl narodit v červnu a svátek má v květnu, vycházelo to na necelý měsíc od sebe podle TP. Nakonec se narodil předčasně už v květnu a svátek má pět dní po narozeninách. Je to blbý, ale vůbec mě nenapadlo mu nakonec to jméno nedat kvůli svátku, když už jsme ho měli tak dlouho vybrané a líbilo se nám. Mimochodem v den jeho svátku nás propustili z porodnice, prý to dostal jako dárek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
2.8.16 07:34

Anna :srdce: Možná i ta Leontýna :) Ellu bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
2.8.16 07:37

Zkoušeli jste jak to bude pasovat k příjmení? K dlouhému příjmení bych dal Annu, ke krátkému pak Leontýnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.16 11:42
@Havran007 píše:
Zkoušeli jste jak to bude pasovat k příjmení? K dlouhému příjmení bych dal Annu, ke krátkému pak Leontýnku.

Příjmení máme kratší než je Leontýna o jedno písmenko, tak by to šlo. Bojím se, aby z Aničky neudělali na základce Andulu, nebo Anču… To mi přijde jako nadávka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16096
2.8.16 12:22

@lucienekova A nebude jí líto, že ségra má dvě jména? Co jí dát Lea Tina, vy jí můžete říkat doma Leontýnko, a ona si bude moct potom vybrat, přitom nebude mít to jméno holčičky z Ať žijí duchové, a bude mít dvě jména jako ségra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
2.8.16 12:38

A co jenom Leona nebo Lea? Leontýnka je pro malou holčičku možná fajn, ale třeba puberťačka Leontýna zní divně. Teda alespoň mně. Já mam to jméno nejak pořád na té pohádkové úrovni. Jako třeba tu zmiňovanou Lociku nebo Elsu. Anna je fajn, jméno Ella moc nemusím a pokud už máte Emmu Elenu, tak mi to přijde až moc podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.8.16 20:39

Dala bych Elenu nebo Alenu :-) Pokud pouze ze tří, pak Leontýnu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze