Ano/ne - kývání hlavou - kdy začalo vaše dítě?

1025
8.4.13 20:02

Ano/ne - kývání hlavou

Ahoj, jsem narozena 3.12. Takže čerti k nám přišli hned v mých přesně 12-ti měsících. A naši říkají, že tenkrát dali čertovi dudel a ten si ho odnesl. Večer mě prý mamka dala do postýlky a když jsem začla natahovat, tak mi řekla, že dudel odnesli čerti, jestli je má zavolat, aby ho donesli zpět. A JÁ PRÝ VEHEMENTNĚ KROUTILA HLAVOU, ŽE NE. Teď mám 13-ti měsíčního syna a kývat hlavou na souhlas nebo nesouhlas vůbec neumí. Některé věci už dobře rozumí, když řeknu, že jdeme papa, jde si sednout k botníku, když se zeptám, jestli bude papat, tak začne tleskat a říkat „mam mam“ jako mňam mňam - to je jeho první a zatím jediné slovo, na obrázkách ukazuje některé věci a zvířata, takže některé věci protstě rozumí. Ale to kývání hlavou vůbec. Jen by mě zajímalo, kdy to začli dělat vaše děti? A hlavně doufám, že se to tady nezvrtne v hádku tak jako snad v každé diskuzi :D Nevidím v tom žádný problém, že to ještě neumí a nešílím, že není normální. Prostě mě to jen zajímá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
8.4.13 20:05

Syn (14 měsíců) kroutí hlavou jen když mu rvu do pusy něco co nechce jinak ano/ne nedělá. považuju ho za normálního taky mě nenapadlo, že už by to měl umět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.4.13 20:06

Tak asi to bude individuální… náš dělá hlavou nenene už od 9. měsíce, teď je mu 10měsíců a kolikrát to opravdu udělá, že něco nechce. Když už třeba nechce papat, tak dělá hlavičkou nenene, nebo když ještě nechce spinkat a já ho dám do postýlky…
Ale zas neumí paci, paci, což už plno dětí v jeho věku dávno umí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
8.4.13 20:10

Můžu tě uklidnit. Můj malej má 25 měsíců a dotď hlavou nekývá. Na „ne“ teda kývá, ale na „ano“ ne. To si nahrazuje úsměvem. Když se ho třeba zeptám jestli chce mlíčko a on roztáhe pusinku do širokýho úsměvu, vím že chce :-D „Ne“ říct umí, ale neříká ho jako odpověď. Jen kývá hlavou, jako že ne. On ještě moc nemluví, takže se spíš stále dorozumíváme znaky :-) Všemu rozumí co se po něm chce, ale odpovídat je línej :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
8.4.13 20:12

Syn ma 20 mesicu, krouti hlavou na NE uz dlouho, nevim od kdy, ale kyvat ANO neumi ani ted. Ano ani nerika, kdyz s necim souhlasi, tak se jakoby uchychtne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.13 20:13

Nene dělaly obě děti určitě už před prvním rokem, malá kývá že jo asi měsíc (takže 14 m), malý kýval až o dost později - už přesně nevím, ale vím, že to moc nechápal - že je to pro ně asi těžké ten pohyb. Malá s tím taky chvilku bojovala :lol:

Ale samozřejmě každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
8.4.13 20:14

Ahoj malá mi dělá nenene taky od 9 měsíců, i to řekne nenene, hlavně když řikám tytyty tak ona začne kroutit hlavičkou jako že nenene ale přitom se tomu směje a stejně si jede po svým :nevim: takže tomu nejspíš nerozumí nebo nechce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
8.4.13 20:15

Jeee to jsme před pár dny řešili s manželem.. Našemu je 9,5 měsíce zatím nekývá :), ale že se mu něco nelíbi to najevo dát umí : NE NE NE NE NE a tak dál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
8.4.13 20:16
@Hanule81 píše:
Ahoj malá mi dělá nenene taky od 9 měsíců, i to řekne nenene, hlavně když řikám tytyty tak ona začne kroutit hlavičkou jako že nenene ale přitom se tomu směje a stejně si jede po svým :nevim: takže tomu nejspíš nerozumí nebo nechce :mrgreen:

ten náš taky říká nenene :mrgreen: někdy, když ho chi přebalit a on nechce, tak to nenene říká tak nešťastně :P :) tak dva týdny pozoruji, že opravdu už ví co je to nenene a kroutí hlavičkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.4.13 20:17

Dcera 19m. nekýve ani na ano a ani a ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
8.4.13 20:17

:) Díky všem :) Jsem ráda, že se to tu nepohádalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.4.13 20:20
@Hanule81 píše:
Ahoj malá mi dělá nenene taky od 9 měsíců, i to řekne nenene, hlavně když řikám tytyty tak ona začne kroutit hlavičkou jako že nenene ale přitom se tomu směje a stejně si jede po svým :nevim: takže tomu nejspíš nerozumí nebo nechce :mrgreen:

To si piš, že rozumí velice dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
8.4.13 20:20

Moje 16m dcerka uz umi kyvat jak ano tak ne. Ja ji to prikladne ucila a kyvala jak osel, ale vysledek se dostavil a krasne se spolu domluvime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
8.4.13 20:22

Tak Samuel už jasně oznamuje, že nenene… sice si to nespojuje s tím, že něco nechce, ale používá to, když ví, že něco/někam nesmí. Leze směrem ke kočičím miskám, zasekne se před nimi a kroutí hlavou, že nenene. Míří na chodbu, u futer se zastaví, lapne na zadek a zas si tak pro sebe kroutí hlavou, že nenene.. kývání na „jo“ mu přijde strašně směšné, nepoužívá, ještě nezkoušel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
8.4.13 20:25

Uvědomuji si jen neteř, že kývala hodně před rokem. Ale u každého to je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí