Anonym zaměstnavateli
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Anonym zaměstnavateli
Kráný večer přeji,
mám dotaz snad někdo poradíte. Můžu já ze své pozice dělat něco s tím, že někdo poslal mému zaměstnavateli anonymním emailem informaci o tom, že se s přítelem snažíme o druhý mimčo a že pokud to klapne, tak že zvažuji PN a pokud ne, tak že žvažuji odchod do jiného zaměstnání? Někdo to dneska napsal mému zaměstnavateli, jméno mi neřekl ale dal mi přečíst obsah emailu. Byl slušně a hezky napsaný to se musí nechat a z části se i zakládá na pravdě a asi to musel napsat nějaký dobrák z mého okolí
což o to ale můžu já se nějak bráit třebas trestním oznámením atd?
jen mě jmenoval a slušně poukázal na tento fakt takže nikoho neurazil, nikomu nevyhrožoval prostě jen jakoby zaměstnavatele varoval čímž on se podle toho může zařídit že jo
dá se najít podle IP třebas nebio prostě je nějaká možnost z mé strany co s tím? Asi ne mylsím, což?
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co se to děje, takovéhle udávání, asi ses někomu prořekla v práci a on má políčeno na tvé místo. Proč se každý nestará sám o sebe, co je komu do toho co plánuješ
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kolika lidem jsi tyto informace rekla? Preci jsou to dost soukromne veci, to nevypravis jen tak na potkani, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No asi bych se zašla poptat přímo na policii, jako asi s tím nic neudělají, ale je to neoprávněné nabourání do tvého soukromí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde o trestný čin narušující občanské soužití - trestný čin pomluvy. Můžeš s tím jít na policii. Záleží na tom z jak velké části je to pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@8-P píše:
No asi bych se zašla poptat přímo na policii, jako asi s tím nic neudělají, ale je to neoprávněné nabourání do tvého soukromí
A co je nabourání do jejího soukromí? Že někdo pošle dál informaci pravdivou informaci? Kdyby to zakladatelka nikomu neřekla, zřejmě by to nikdo nemohl takto použít - poučení pro zakladatelku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na srazu střední co byl minulý víkend jsme se o tom bavily když se holky zeptaly
takže někdo z nich to musel být
mě štvě. že to ví zaměstnavatel a touhle cestou ještě něž cokoliv se stačilo dít z mé strany
připadám si hrozně vůči němu a jsem naštvaná na toho kdo to napsal ale zpět to nejde vzít stalo se mě jen šlo o to jestli se dá nějak zjistit, kdo to byl, tak hledám zkušenosti jiných nebo rady
osobně si myslím, že ani Policie s tím nic neudělá vždyť nikdo nikoho nepomluvil, nikomu neublížil, nikoho nenepadl, nic sprostýho nenapsal apod.
kdyby se měli zabývat takovýma anonymama, tak by asi nedělali nic jiného ale to jen tipuji
že kvůli tomu nebudou rozjíždět žádné vyšetřování vždyť kolik rejpalů denně třebas napíše anonym na čoiku na nějakou restauraci nebo finančák a pak chodí kontroly takže tohle je možná podobné ![]()
Já jen nevím co dělat a asi jsem se z toho potřebovala vypsat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmmmm… trestní oznámení kvůli takový blbosti ![]()
sama si napsala, že se to zakládá na pravdě, takže pokud o takových soukromých věcech mluvíš s kde kým, tak ti to patří
![]()
a zaměstnavatele to nějak vytočilo???
ohrozí tvoje mateřská chod firmy… myslím, že ne, každý jsme nahraditelný i ty ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody 4 píše:
Jde o trestný čin narušující občanské soužití - trestný čin pomluvy. Můžeš s tím jít na policii. Záleží na tom z jak velké části je to pravda.
a jak se dá potvrdit, že jsem měla takové úmysly?
vždyť to můžu zapřít, že jsem to nikdy neřekla nebo že si to někdo špatně vyložil a když už tak jsem to jen řekla ale neudělala takže možná by to bylo slovo proti slovu ne?
a to by jako pátrali dle IP kdo to napsal nebo si nějak nedokážu reálně představit jak tuhle informaci řeší Policie
a rozhodně nebudu rozjždet něco co by se taky mohlo obrátit proti mě nebo co by se nedotáhlo do konce nebo abych byla před Policií za blbku až by tam se mnou sepisovali výslech vždt by se mi smáli ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chozin píše:
Hmmmm… trestní oznámení kvůli takový blbosti![]()
sama si napsala, že se to zakládá na pravdě, takže pokud o takových soukromých věcech mluvíš s kde kým, tak ti to patří
a zaměstnavatele to nějak vytočilo???![]()
![]()
ohrozí tvoje mateřská chod firmy… myslím, že ne, každý jsme nahraditelný i ty
no právě asi z toho vyjde jen závěr, že ponaučení pro mě
zamestnavatele to mrzelo, že jsem mu to neřekla narovinu a musel se to dozvedět takhle. Asi z toho nic nevyvodí taky co může když mám PP na dobu neurčitou ale bude na mě koukat přes prsty a já se budu cítit hodně blbě každej den co budu v práci a potkáme se
on mi jen řekl, že to dneska přišlo a dal mi to přečíst a co mu k tomu řeknu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pokud je zaměstnavatel co k čemu, tak se tím zabývat nebude…Už kvůli tomu, že to nemá podložené pravdivostí(ledacos si muže kdokoliv něco vymyslet) a taky takový anonym není důvod k rozvázání PP. Třeba můj šéf by to nebral v potaz, takže záleží na přístupu zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lasička13 Byla bys za blbku. Sama říkáš, že jsi o tom mluvila na srazu. Existuje tedy mnoho svědků, kteří pravdivost informace potvrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To trestní oznámení mě jen napadlo jako příklad kdyby šlo třebas podat z mé strany nebo ze strany zaměstnavatele kdyby ho podal což nehrozí asi že jo
co já vím ale asi hloupej příklad. Prostě ponaučení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
@Lasička13 Byla bys za blbku. Sama říkáš, že jsi o tom mluvila na srazu. Existuje tedy mnoho svědků, kteří pravdivost informace potvrdí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lasička13 jestli ten člověk byl chytrý, tak v nějaké veřejné kavárně, nebo na wifi třeba v mcdonaldu založil mailovku s falešnýma údajema a to pochybuju, že to půjde zjistit. Max. by se policii povedlo zjistit, jestli je ta IP veřejná nebo něčí soukromá, ale i tak je ti to k prdu.
A ty víš, že to bylo anonymně nebo ti jen zaměstnavatel neřekl, kdo je pod tím podepsaný?
Protože bych to teda zaměstnavateli řekla tak, jak to je. Že druhé plánujeme, ale zatím není nic jisté, že nevíme kdy a kde a tak, řešili jsme jen hypoteticky coby kdyby, jedna z variant byla i porodit v USA, aby mělo dítě americké občanství. Takže asi takovou váhu bych přikládala těm řádkům, ale pokud zaměstnavatel dá raději na anonym, než na zaměstnankyni, která pro ně už nějaký čas ráda a dobře pracuje, tak se asi nemáte o čem bavit.
Záleží ale, kolik je na tom pravdy. Je asi kravina tvrdit zaměstnavateli, že žádné dítě neplánujete a druhý měsíc jít na PN těhotná, žejo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit