Úřad práce a dpp

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
24.2.15 21:18

Úřad práce a dpp

Nevíte někdo, jak je to s registrací na úp a dpp?
28.2. mi končí smlouva, 2.3.bych se šla zaregistrovat, ale je možné, že budu mít měsíční brigádu na DPP. (2.3. ještě nebudu vědět, zda mě zaměstnavatel přijme). Plat by byl vyšší než 4.600Kč ale nižší než 10001Kč, musela bych si tedy platit zdravotní pojištění.

Zajímalo by mě, jak to provést s registrací na úp, aby mě nevyřadili? Pokud bych se odhlásila např. za týden, bude vše v pořádku? A jak to bude s placením ZP? Zaplatí ho za mě úp nebo si ho budu muset zaplatit sama (s tím problém nemám). Jde mi o to aby nebylo zaplaceno dvakrát.

Lze zažádat o podporu zpětně a vypočítává se z dpp nebo z klasického pr. pooměru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3711
24.2.15 21:38

@olivee
Pokud si ZP zaplatíš sama, na UP nemusíš.
Pokud budeš aspoň jeden den v měsíci registrovaná na UP, bude ti zaplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.2.15 22:07

Při registraci na ÚP si můžeš na DPP přivydělat 4250,– měsíčně, a zůstáváš v registraci ÚP (tzn, hradí ti zdrav. pojištění)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.2.15 22:15

@olivee Pardon, tak letos je to už 4600,–kč. Pokud si vyděláš víc, vyřadí tě z evidence, a myslím, že to znamená, že si budeš hradit zdravotní pojištění jako OBZP (1242,–Kč)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
26.2.15 16:06

Tak jsem volala na call centrum úp a řekli mi, že se můžu klidně přihlásit až 30. března a úp za mě doplatí zp za celý měsíc. Ale nevím, přece nemůžu být nepojištěná, co kdybych potřeboval jít k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.8.15 17:55

Ahoj, mám dotaz. Můžou mě vyřadit z ÚP, když jsem nedonesla DPP ihned v den nástupu na ÚP, ale poslala ho emailem až po 10ti dnech? Stalo se to někomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
26.8.15 18:05

@ivka82 no pokud jsi byla poprvé v práci před těmi 10-ti dny, tak tě vyřadí na 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
26.8.15 18:34

@Adull to jako fakt? A nepomůže ani to, že mi to nikdo neřekl, že se musí hlásit brigáda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
26.8.15 22:08

@ivka82 když jsi se evidovala bylo v žádosti poučení a tam je to napsané a určitě to říkali na první schůzce, ale jak říkám i kdyby ne /a promiň tomu se mi nechce věřit/, tak to fakt je na tom poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
27.8.15 10:34
@ivka82 píše:
@Adull to jako fakt? A nepomůže ani to, že mi to nikdo neřekl, že se musí hlásit brigáda?

Neznalost neomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
28.8.15 20:53

Tak jsem byla včera na ÚP a paní to vzala v pohodě a nic mi neřekla, takže jsem si oddychla :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 12:59

Ahoj, prosím o radu. Mám to trochu zamotanější. Otěhotněla jsem na vysoké škole, takže jsem zatím na rok přerušila a ted od 1. září už nejsem student, takže budu muset vyřešit zdravotní pojištění. S přítelem jsem se nastěhovala do bytu, ale jelikož jsem musela pustit brigádu, kterou jsem měla o prázdninách a přítel má zatím brigádu, která moc nevydělává bojím se že nedáme peníze dohromady za nájem za tento měsíc. Našla jsem si proto jinou brigádu, ale teprve v pondělí mě budou volat a domlouvat se se mnou a nabídli mě také, že od října by mě mohli zaměstnat. Jenomže už jsem v 6. měsíci, takže vůbec nevím jak dlouho budu moct ještě pracovat. Chtěla bych se vás zeptat na názory co byste dělali na mém místě. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat