Anorexie u sedmnactilete dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.21 19:16

Mezi poruchy příjmu potravy patří i posedlost zdravou výživou. Dcera od známé to má taky tak - cvičí jak šílená, vstává ve čtyři ráno, cvičí a vaří si svoje jídla. Dříve trpěla anorexií, kterou vyměnila za toto. Je to velký problém a vyžaduje řešení. Dcera se samozřejmě bude zaklínat tím, že chce jen žít zdravě. Nebude ti věřit, že má problém.

• Citovat
  • Upravit
2513
25.5.21 19:38
@Lollitka píše:
Ahoj, měřím skoro stejně (o 1 cm méně) a měla jsem anorexii ve 14ti letech (pak ještě ve 24 letech), při 51 kg jsem přestala menstruovat, dostala jsem se na 44 kg. 53 kg je na 172 cm podváha. Já bych si s dcerou upřímně promluvila a zkusila bych kontaktovat Anabell (ti se zabývají PPP) www.anabell.cz mají poradenství i pro rodiče. Já tam chodila na svépomocnou skupinu. Jako to, jak tvoje dcera intenzivně sportuje a jí jen saláty mi už normální nepřijde. Držím vám palce.

Ano, anabell, obratte se na ne, jsou odbornici na toto tema!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
25.5.21 23:28
@Anonymní píše:
@LadyDelRey Pokousela jsem se o tom s ni mluvit, ale nechce o tom mluvit, vzdy to spěje k hadce s tim, ze je furt stejna. Spis mi zacina delat starost to, ze uz nema ani menstruaci a je hrozne bila. Nejsem s ni cely den doma kvuli v praci, ale co jsem tak pochytila kdyz jsem byla doma, tak jeji snidane je vetsinou proteinovy jogurt s nejakym ovocem a k obedu i k veceri nejaky zeleninovy salat.

Na Tvém místě bych zařídila hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Ještě stále je dítě, tak na to máš právo. Sama to s ní nezvládneš a v 18 letech už máš smůlu, neuděláš s tím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.21 23:34

Jasná rozjíždějící se anorexie. Musíte to začít řešit s odborníky, a to ihned. Chce to hodně dobrého psychologa.

• Citovat
  • Upravit
145
26.5.21 17:11

Může to být i reakcí na nějaký problém. Čili že si původně vůbec nemusela myslet, že je tlustá apod., ale nějaká úzkost ji dohnala k podobným činnostem. Mezi sebepoškozováním a nadměrnou touhou zlepšit-změnit svůj zevnějšek je občas hodně tenká hranice a obojí často pramení z frustrace a odporu k sobě. :( Taky se mi zdá, že by to mohlo přerůst v klasickou anorexii. Otázka je, co to spustilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.21 09:54

Mám dceru (16), řešíme něco podobného. Jí jedno jídlo denně a to až odpoledne, neudrží to v sobě a vyzvrací to. Řešíme to s dr, menstruaci ztratila. Chtěli jsme, aby byla hospitalizována, ale prý ještě není v ohrožení života. Tím, že je na internátu ji momentálně nemám pod kontrolou. Řešení asi žádné. Chodíme sice na psychoterapii, ale zlepšení zatím žádné :,(

• Citovat
  • Upravit
2248
9.6.21 12:03

A ona do toho i cvičí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.21 12:10
@Anonymní píše:
Mám dceru (16), řešíme něco podobného. Jí jedno jídlo denně a to až odpoledne, neudrží to v sobě a vyzvrací to. Řešíme to s dr, menstruaci ztratila. Chtěli jsme, aby byla hospitalizována, ale prý ještě není v ohrožení života. Tím, že je na internátu ji momentálně nemám pod kontrolou. Řešení asi žádné. Chodíme sice na psychoterapii, ale zlepšení zatím žádné :,(

Tak pak se domluvit se školou na nějakém individuálním studijním plánu, aby mohla být alespoň částečně doma. Do prázdnin jsou ještě 3 týdny, to v tomhle režimu klidně ještě k té hospitalizaci bohužel může dotáhnout. Kolik měří a váží?
Já kvůli dceři zkrátila pracovní úvazek a s její školou vyjednala uvolnění tak, aby mohla jezdit domů na obědy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex