Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahojky, moc bych potřebovala poradit - začala jsem si tento měsíc měřit BT a tak nějak jsem čekala ukázkovou křivku a jasnou ovu… ale konalo se velké překvapení… na úvod něco málo o mě - snažíme se 11 měsíců o miminko, hned na začátku jsem byla 2× po sobě těhotná a teď je to 4.cyklus, co se snažíme po revizi. MS mívám pravidelně v rozmezí 28-30 dnů. Počítala jsem s tím, že se povede hned, jako ve dvou předchozích případech a nic…
nechávám si vyhodnotit teploty na fertilityfriend.com - napřed vypadaly hezky, ale teď mi tři dny po sobě kolísaly. Zkusím je sem vypsat - moc prosím o názor:
1. - 5.DC - MS, takže jsem neměřila
6DC - 36,6
7DC - 36,5
8DC - 36,5
9DC - 36,4
10DC - 36,2
11DC - 36,3
12DC - 36,4
13DC - 36,3
14DC - 36,5
15DC - 36,5
16DC - 36,4
17DC - 36,4
18DC - 36,3
19DC - 36,4
Budu moc vděčná za jakýkoliv názor
Děkuji
lenino, nevím, nějak tam tu ovu nevidím. Ale jsem zvědavá, co na to fertility…
13-14 C proběhl skok, ale matou mě ty vysoké teploty zkraje cyklu a opět nízké ke těm 16-18DC.......
Písni co fertility, jo?
NiKi
Ahoj Lenino,
myslím si, že ovu prostě tento měsíc neproběhla.Třeba se ti ještě nesrovnaly po revizi hormony.Nebo ovuluješ jen z jednoho vaječníku.Zeptej se své doktorky,ta ti určitě poradí.
vypada to, ze ovu opravdu nebyla, ale jednak teplota nemusi byt uplne spolehliva - na fertility jsou v galerii i grafy, kde ovu nenajdes i kdyz se sebevic snazis a konci tehu....... a jednak i normalni zdrava zenska muze mit 1-2× do roka anovu cyklus a je to brano jako normalni…
takze bych z toho na tvem miste zadne zavery nedelala…
ze ovulujes jsi dokazala tim, ze jsi uz 2× otehotnela, i kdyz to bohuzel nedopadlo ![]()
Ahoj Lenino, ty teploty vypadají vážně jako anovulační cyklus, ale třeba máš ovulaci později, je spousta takových holek, já ji mám taky až třeba dýl, minulý měsíc jsem ji podle fertlility měla 16DC, ale podle mě proběhla až 19DC, ta teplota byla dost nejasná, stoupala hodně pomalu. Tak ještě vydrž a držím palce.
Ahoj Lenino, ja tam ted tu ovulaci taky nevidim, ale treba tenhle mesic budes ovulovat az pozdeji, nebo opravdu bude anovulacni cyklus, jednou za cas ho ma pry kazda zena. Ja po revizi zacala mit desne zmateny cykly, porad se prodluzovaly, minuly mesic jsem ovulovala az nekdy 26DC a ted 22DC. Meris pravidelne ve stejnou dobu?
moc díky - sice jste mě moc nepotěšily, ale s tím jsem tak nějak počítala…
měřím teprve 1.cyklus a bohužel se mi nedaří měřit na chlup ve stejný čas, takže je to v rozězi 5:00 - 6.15… vím, že bych tam měla přičítat nebo odčítat 0,1, ale myslím, že to už ten graf nijak nezachrání…
rvize proběhla začátkem ledna
fertility zatím mlčí, ale pokud by šla teplotka nahoru (jakože už v to ani nedoufám, tak neustále vidí ovu na ten 13DC…
díky moc za všechny odpovědi a názory ![]()
Dobré ráno, tak jen chci doplnit že dneska teplota stoupla na 36,7 - tak jen doufám, že se udrží a nezačne skákat nahoru - dolů…když jsem si tu dnešní hodnotu na fertility zapsala, vyznačili mi OVu na 13DC, ale ne plnou ale přerušovanou čárou… ale aspoň něco… ![]()
Ahoj Lenino, tak to je super, ale jestli se ta teplota bude ještě zvyšovat, jako že asi jo, tak se ti ta čára může klidně posunout a podle toho skoku mohla být ovulace včera, tak doufám, že to máte podchycený
Držím palečky. Já na ovu netrpělivě čekám. Přítel říkal, že to mám nechat na přírodě, ale to by musel zrušit připojení na net a vyhodit teploměr, dobrovolně to neudělám ![]()
Misunko, no, podchycené to máme hezky - přece to nenecháme náhodě že?
![]()
lenino, 20DC je jeste celkem slusny termin ovu ![]()
drzim palce, at teplota neklesa…
Misunko, děkuju za zeptání - drží se na 36,7, takže to vypadá dobře
ale musím přiznat, že jsem měla ráno i strach se na ten teploměr podívat
tak uvidíme, co bude dělat dál…
Ahoj Leni, příležitostně zahlas, jak se vyvíjí teplota, jsem napnutá jako
kšandy
misunko, tak detektivka s teplotou už začíná mt koncem - pachatel byl identifikován 19DC
na fertility mi posunuli ovu na 19DC a teplotky se mi krásně drží nahoře, takže to vypadá dobře - a naštěstí nám i tulení vyšlo na ten 19DC - jen doufám, že večer už nebylo pozdě… ![]()