Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mobino:zkus zapátrat v diskuzích a článcích na www.rodina.cz.Taky jsem se tam přiučovala o BT.Myslím,že je to tam v článku velice dobře,srozumitelně popsáno a vysvětleno.Základní body-den před MS a ovulací teplota prudce klesá,když je BT více jak 37 déle jak 18dní,jde o těhotenství.....
Hodně štěstí a neboj,určitě se zadaří.Také jsem byla rozhozená,když se nám to hned první měsíc nepovedlo…Začala jsem měřit BT,zjistila jsem,že mám ovulaci o pár dní dřív než normál a .....bylo to. ![]()
Já na tom byla po vysazení HA stejně jako ty negativní test a MS nikde už jsem se objednala k dr., že se to bude řešit a ještě jsem si z hecu udělala TT a byly tam . Test byl pozitivní až 14 dnů po nedostavení se MS a i ultrazvuky ukázaly, že těhu bylo o 14 dní mladší. Já sice bazální teplotu nikdy neměřila, ale myslím, že je to tak že teplota se zvýší při ovulaci a pak zůstává zvýšená buď celé těhotenství nebo do MS. Vím, že jsou nějaké stránky, kde se zaregistruješ a zadáváš tam teploty a ono Ti to podle nich spočítá ovulaci. MYslím, že se tam dostaneš přes metříky holek, co jim to počítá cyklus (ty moje ne), jmenuje se to fertility nebo tak nějak. Myslím, že to měření má význam až po MS, protože tam nejde o přesné hodnoty, ale o průběh teplot (ty hodnoty jsou individuální). Jedním ukazatelem ovulace je taky hlen , tady je odkaz jak se ta metoda používá http:www.rodina.cz/clanek3633.htm.
Holky, děkuju za rady. K doktorce jdu až v srpnu, tak uvidím, co se bude do té doby dít. Naštuduju články, sem tam udělám těhu test, změřím BT a třeba už půjdu v srpnu s mimi
Nic mě nebolí a netrápí, tak to snad půjde dobře.
Díky
kdybys chtela ty stranky, kde se delaji grafy bt, tak anglicky na www.fertilityfriend.com nebo nemecky na www.wunschkinder.net
Ahoj holky, je to asi 5mesicu co jsem vysadila HA kdyz jsem ji brala mela jsem MS tak jak mela byt..pote co jsem vysadila tak jsem menstruovala.Pak cekala na dalsi menstruaci uz bez HA ktera ale neprisla ani 2mesice po tom co prijit mela.Sla jsem tedy na gyndu a bylo mi receno ze mam zanet a cystu na vajecniku, kvuli ktere nechce MS prijit..dostala jsem injekci na vyvolani a do 3dnu jsem MS dostala..Ted mam zas mesic zpozdeni.
Tak se ptam, jestli jste mela nektera po vysazeni HA s MS take problemy nez se vse srovnalo? Mam zas bezet na gyndu nebo cekat az sama prijde? Budu rada za kazdou odpoved, dekuji..
@krysaricek Mela jsem to po vysazeni take hooodne nepravidelne a zda se, ze se to srovnalo az teprve ted po porodu. Az me to mrzi
. Takovy klid to byl!
@krysaricek já bych šla. Jsou holky, které třeba nechtějí jít, protože se bojí hormonů, ale mne pomohly. Po vysazení HA jsem měla 4cykly jak hodinky na den a pak nic-měsíc zpoždění a po vyvolávačce jsem to měla dvakrát po sobě.. Nakonec jsem dostala hormony na srovnání cyklu a mám to ok. A s hormon. tabletkami žádný problém nemám-myslím tím, žádné vedlejší ůčinky. ![]()
@krysaricek Já po vysazení neměla menstruaci asi 10 měsíců a to tak, že vůbec. Doktorka mi nejdřív doporučila nějaké bilinné preparáty a když nezabraly, tak tříměsíční hormonální terapii, která teda jakž takž zabrala. Trvalo zhruba rok, než jsem měla cyklus v normálu a rok a půl, než jsem otěhotněla… Snad nebudeš tak tragickej případ, ale každopádně bych to s doktorama řešila, dokud nebudeš v pořádku.
@Lu13 No to verim
Ne ze by mi vadilo ze mam klid delsi dobu
Ale chceme s pritelem miminko a tohle me stve kdyz MS nemam pravidelnou..prijde mi ze kdyz to necham tak se ani snad nedostavi, ale ze by se mi hned chtelo zas na gyndu kdyz jsem tam byla nedavno ![]()
@krysaricek Ja tomu nechala volny prubeh, mimi se zadarilo temer po 2 letech, zrovna kdyz jsem mela naslapnuto k dr
. Ani nam nestihly dodelat vsechna vysetreni. Je ale pravda, ze to uz jsem z toho byla znacne rozhozena a kazdy kocarek me temer rozbrecel. U me to ale nejspis bylo zkazenym zubem. Sel pryc a sup byl mimisek ![]()
@Alishka111 jezis to opravdu?
Me prave prijde ze kdybych minule nedostala vyvolavacku, tak bych MS ani nedostala..asi mam jit zase na tu gyndu vid? Ja mam teda Crohnovu chorobu tak ta tomu asi taky moc neprida..chceme miminko a bojim se aby to vubec slo. ![]()
@lednova.jita Tak ja se teda zas objednam, jelikoz to potrebuju urovnat..Aspon se zeptam jak je to s tim zanetem, dal mi predtim nejake pilulky a stejne me trapi zas vytok..
@Lu13 Tybrdo to mi ani nerikej, ja doufam ze na miminko tak dlouho cekat nebudeme..ja uz ted zavidim kazdy mamince, a to jsme se jeste snazit nezacali, kvuli moji nemoci musime jeste tak 2mesice pockat. ![]()
Ahoj holky, docela by mě zajímal váš názor. Vy:,–(ila jsem HA za účelem otěhotnění. Poslední M jsem dostala 21.5. Mezi 5.-8.6. mě bolelo v podbříšku. Myslím, že to byla ovulace. BT neměřím, takže nemohu říct na 100 % Kdybych brala HA, měla jsem M dostat 18.6. Hned v pondělí jsem si dělala těhu test, ale negativní, další jsem si dělala o tři dny zpět a další po 3 dnech také negativní. Nemám žádné těhu ani mensturační příznaky. Volala jsem doktorce, řekla mi, že se to stává a že se máme dál snažit a vyčkat. Jelikož nemám žádný záchytný bod, chtěla bych si začít měřit BT, abych věděla jestli u mě probíhá ovulace. Jestli to chápu dobře, má teplota by měla být tedy vyšší. Jak to bude v den ovulace pokud bude? Klesne?
Díky za rady.