Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
po vysazení HA kdysi dávno jsem mi bylo diagnostikováno PCO, nakonec k prvnímu těhu přispěli lékaři, po prvním porodu se cyklus znormalizoval a MS chodila +- pravidelně, i když jsem měla vždy cyklus delší. Druhé těhu přišlo samo jako blesk a i po něm cyklus naběhl a MS chodila pravidelně.
Jsem přesně 2,5 roku od druhého porodu a minulý měsíc MS nepřišla, šla jsem na gyndu a měla jsem cystu, dostala jsem agolutin, ms přišla a tento měsíc opět MS nikde, už jsem 40 DC :/ Tak mám pocit, že se mi PCo vrátilo ![]()
Chtěla bych se zeptat těch, co už odrodily a další děti neplánujete jako já-řešíte nějak svůj stav? Mě obecně nevadí mít MS třeba 3× do roka, spíš mi vadí, že to nemám pod kontrolou a hlavně nevím, jestli to neobnáší nějaká zdravotní rizika chodit s tímhle bez zásahu lékaře.
Můj dr mi rovnou řekl, že pokud se anovulace vrátila, tak nasadí HA, ale to já nechci jíst už nikdy více, o jiné řešení se nezmínil…
Díy za názory a hezký slunečný den
Ale to je tvoje rozhodnutí něco brát nebo nebrat, jíst nebo nejíst, někam jít nebo nejít
Že doktor žekne HA, to je snad jedinný, co na gyndě dávají na všechno
.
Tak se ho zeptej, jaká jsou rizika bez MS, jaká jsou rizika z HA, jaké jsou alternativy(pokud je zná, že).
Jak jsi na tom psychicky. Neřešíš něco stresujícího? Nějaká životní zkouška?
Co doma, vše v pořádku?
Kolik je ti let?
Jak se stravujete doma? Jíte zdravě neprůmyslové potraviny?
Jaké máte vztahy? Co váha?
Ptal se ti na něco z tohoto? ![]()
Z těch alternativ můžu napsat - zaručená ženská bylina kontryhel. Určitě o něm najdeš mnoho a mnoho psaní na netu a zrovinka začíná růst. Pak šalvěj.
Gynex ten mám vyzkoušený a teď jsem dostala tip na Ra-vit(ale to nemám osobně odzkoušeno).
Je třeba svýmu tělu chtít naslouchat. Ono si samo řekne, co potřebuje.
Pokud se objeví nějaká nemoc, porucha, je třeba se ptát - co dělám špatně, jak mám změnit své návyky a chování, kde dělám chybu…