Hemoragická cysta

814
24.4.13 12:21

Hemoragická cysta

Hezký den všem,

chtěla bych se zeptat, zda měl někdo obdobné potíže a jak se to dál vyvíjelo.
Jsem už 3 dny doma na neschopence s přísným režimem - ideálně jen ležet. V pondělí tj. 24DC jsem byla za doktorkou kvůli bolesti v podbřišku. Našla mi cca 6,5cm hemoragickou cystu pravděpodobně ze žlutého tělíska. Krevní výsledky na zánět či nádorové markery dopadli negativně. Doktorka, která je celkem od rány mi přišla trošku vystrašená. Prý musím ležet a jamile se dostaví mestruace měla by se cysta vstřebat. Prý hlavně nesmí prasknout či vahou přetočit vaječník.
Měli jste někdy něco podobného a hlavně opakovalo se Vám to? Nemohu si dovolit mít každý měsíc neschopenku :?
Jinak pro informaci, je to pátý cyklus po vysazení antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.12.14 10:34

Ahoj, sice hledám důvody, proč se musí při hemoragický cystě dodržovat klid, ale napíšu svou zkušenost. V úterý mě praskla hemoragická cysta, byla to šílená bolest, ale po několika minutách se zmírnila, tak jsem to neřešila, ve středu v práci mě při chůzi břicho pořád bolelo, tak jsem si raději zašla na gynekologii a tam mi doktor řekl, že mi praskla cysta a že si mě tam nechaj na pozorování, hrozil mi laparoskopickou revizí břicha, ale to se naštěstí nekonalo. Dělali mi krevní testy, na těch bylo vše vpořádku, ultrazvuk se taky neměnil, sice mám nějakou volnou tekutinu s krví v břiše, ale to by se mělo snad samo vstřebat. Takže jsem ukecala doktora ať mě pustí domu a ten k tomu svolil pod podmínkou, že budu ležet a budu mít stálý dozor. To si ale nemůžu dovolit, tak se snažim aspoň dodržovat trochu klid, nezatěžovat břicho a aspoň posedávám, když nemůžu ležet. V pondělí musim do práce-pracuju jako zdravotní sestra- kdyby to byl jinej měsíc, tak aspoň můžu zůstat doma, jenže takle před vánocema je docela fofr. Doktoři mi neřekli, co by se mohlo stát, když nebudu ležet, ani se nezmínili k tomu, když jsem je upozornila, že do tý práce musim. Jediný co mi řekli, že by si mě ještě nechali na pozorování. Přijde mi to zbytečný, nijak se nezhoršuju, spíš je mi líp a kdyby něco tak si říkám, že v práci aspoň budu pod odbornym dohledem :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí