Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosim o radu- jsem pres tydny od porodu s vnitrnim i vnejsim sitim. Posledni dva dny me silene zacala bolet cast jizvy- posledni ctyri stehy pred posev. vchodem. Musim zase hledat spravne pozice, jak vubec vstat, spatne se mi koji, sedet poradne nemuzu, pritom v minulych dvou tydnech uz to bylo skoro uplne bez problemu. Predtim byly stehy viditelne, ted je to jakoby tak rozevrene - jako udoli a kolem toho z obou stran hrbolky, jestli se to tak da popsat
Je to normalni, ze najednou prisla takova bolest- stipani, paleni, az mi to vhani slzy do oci, pritom ty posledni dny uz to bylo celkem ok ![]()
Můžeš tam mít třeba i záněět, známá měla a musela jí to spravovat… Takže být tebou jedu na gynpor a hotovo, ať tě minimálně zkontrolujou
Diky moc! Slovo zanet jsem prave nechtela slyset
prosim te, te zname to museli cele presivat znovu nebo jak se to pak dela? Jsem v zahranici, v zemi s nic moc zdravotni peci, takze predstava jakehokoliv dalsiho zasahu specialne v tehle citlivych mistech me desi ![]()
@KlaraBoch pokud je to tak, podívej se zrcátkem, pokud to tam nemáš moc červené, oteklé, hnisající.. zkus to omýt, osušit, nechat vyvětrat a pak bu´d heřmánek, nebo řapík, nevím, kde jsi a co tam máš k dostání.. rosalgin taky usnadňuje hojení..
Zajet do spitalu na gyndu, kamaradka co rodila ted nedavno tak to mela taky tak, v porodce vse v pohode a doma si potom nemohla ani sednou, jela do spitalu, vyndali ji jeden steh a uz je to v pohode.
@aničkakytička zrcatkem kontroluju tak nejak pravidelne a odvcerejska jsem mela dojem, ze je tam jakoby vytok- po precteni jinych diskusi mi ale doslo, ze to bude hnis - ja jsem nikdy na zanety netrpela, vubec zadne zdravotni problemy jsem nikdy nemela, takze s timhle zkusenosti nemam. Bydlime v Armenii, jejich jazyk jeste neumime, takze jdu googlit nazvy nejak bylinek a doufam, ze pak manzel v lekarne na to neco sezene
Nejvic me stve, ze uz mam doma bordel, stezi uvarim a postaram se o malou, jak to strasne boli…
Taky jsem měla problém s jizvou. Radši jeď na pohotovost. Já to nechala zajít tak daleko, že jsem měla skoro čtyřicítky horečky a stehy, které se měli vstřebat, tak začali hnisat, protože je tělo nechtělo prijmout. Vyndali mi je a do 24h jsem byla ok. A to jsem prý měla kliku, že jsem nepřišla o mlíko.
Tak vyzkousim si anejdriv neco z te lekarny. Ja jsem tady mela smulu na strasne doktory, tak se uz proste bojim…A to jsem si rikala, jak se to celkem pekne hoji a ted zanet
Nevite, jak dlouho aspon tak priblizne trva vyleceni? ikdyz je mi jasne, ze to je individualni..