Kvasinky, i když beru antibiotika?

Anonymní
17.4.13 13:42

Kvasinky i když beru antibiotika?

Ahoj holky. Omlouvám se předem za anonym, ale můj dotaz je pro mě dost intimní. Už pátým týdnem mám antibiotika. Nejdřív na 10 dní- streptokok, pak týden antibiotika ve spreji do nosu na zánět dutin a teď pro změnu zánět dýchacích cest, takže dalších 14 dní užívání. Podle všeho mám kvasinky- bílý hrudkovitý výtok a svědění. Jak je to možný když beru ATB? A čím můžu kvasinky léčit? K doktorce se v nejbližší době kvůli práci nedostanu. Děkuju všem za příspěvky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
17.4.13 13:47

Ahoj, kup si v lékárně Laktobacil, naše doktorka radila si naplácat do ní bílý jogurt, že to taky pomáhá. Já to tedy nezkoušela :) Já na to trpím, když užívám Augnentin :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455

To je právě těmi antibiotiky. ATB zlikvidují dobrou mikroflóru ve střevech a i na intimních místech. Pokud jsou jen krátkodobě, většinou se nic neděje, pokud se užívají dělší dobu, může to rozhodit zažívání (průjmy) a bohužel ženy to odnášejí infekcemi. K antibiotikům se doporučují užívat probiotika (dobré bakteriální kultury), dají se koupit běžně v lékárně. A ještě po skončení užívání ATB bych dojedla ty probiotika, k tomu kysané mléčné výrobky (ne sra*ky typu Activie, Jogobella, Danone…), ale poctivou kyšku, řecký jogurt, Holandii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230

Tak já mám po ATB kvasinky skoro pokaždé. ATB totiž pobijí i bacily, které mají v těle zůstat a ty kvasinky se můžou klidně pomnožit a tak. Takže buď uplně v klidu :palec: Já jsem byla u doktora s tím asi 2×, to mi napsal recept na něco, po druhé mi napsal mast…jsou to samý známý názny ale nevzpomenu si. Každopádně, když dojdeš do lékárny a žekneš, že potřebuješ nějaké vaginální tablety na kvasinky, něco ti prodají i bez receptu. Je to na 3 dny-1× denně vložíš tabletu-já vždy večer na noc a po třech dnech o ničen nevíš. Taky jsem slyšela babskou radu - jogurt s živými kulturami tam patlat, ale to jsem fakt nezkoušela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
17.4.13 13:48

Ano je to díky antibiotikam. Zničí i spravne bakterie. Chce to laktobacily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
17.4.13 13:51
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Omlouvám se předem za anonym, ale můj dotaz je pro mě dost intimní. Už pátým týdnem mám antibiotika. Nejdřív na 10 dní- streptokok, pak týden antibiotika ve spreji do nosu na zánět dutin a teď pro změnu zánět dýchacích cest, takže dalších 14 dní užívání. Podle všeho mám kvasinky- bílý hrudkovitý výtok a svědění. Jak je to možný když beru ATB? A čím můžu kvasinky léčit? K doktorce se v nejbližší době kvůli práci nedostanu. Děkuju všem za příspěvky

právě proto že bereš antibiotika tak máš kvasinky, ono ti totiž ty antibiotika vytlučou všechny bakterie i ty co jsou prospěšné a pak se ti tam namnoží kvasinky, já vždycky když mám antibiotika tak automaticky musím brát vaginální globule abych mykóze předešla. Zajdi do lékárny, na přelečení jsou i volně prodejné léky a pokud by jsi měla znovu antibiotika tak je lepší si ty globule koupit a od prvního dne antibiotik zavádět. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.13 13:53

Děkuju všem moc za rady. A ještě jeden dotaz, přítel to ode mě může chytit, nebo je to čistě zase jen ženská záležitost? Zakladelka :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.13 13:56

@Alay88 Taky bych neměla, ale byl měsíc pracovně v zahraničí a bude doma jen 3 dny než mui zase ujede :D

• Citovat
  • Upravit
1230
17.4.13 13:58
@Anonymní píše:
@Alay88 Taky bych neměla, ale byl měsíc pracovně v zahraničí a bude doma jen 3 dny než mui zase ujede :D

Tak to bych použila radši kondom, než to na něj hodit taky…když už je to tak nutný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
17.4.13 14:00
@Anonymní píše:
@Alay88 Taky bych neměla, ale byl měsíc pracovně v zahraničí a bude doma jen 3 dny než mui zase ujede :D

kup si v lékárně gynopevaryl, jsou to 3 čípy, vždy na noc, mě to pomohlo v každém případě.. je u toho i mastička právě pro partnera. taky pokud už chceš sexovat, tak před tím výplach rosalginem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.13 14:04

@X-333 Samozřejmě, kondom bude ;-) vysadila jsem teď na měsíc HA, bylo by to zbytečně vyhozené platíčko s těmi ATB :)

• Citovat
  • Upravit
1567
17.4.13 14:07

Ano, kvasinky jsou právě těmi ATB. Já před měsícem měla ATB Penicilin na hnisavou anginu a měla jsem s kvasinkami taky tu čest… Doporučuju v lékárně volně prodejný Canesten GYN vaginální tablety. Dá se koupit i Canesten mast pro partnera.
A sex jen s kondomem, dokud nebudeš ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
17.4.13 14:11
@Anonymní píše:

Klasika, reakce na atb. pokud už to máš hodně rozjetý, zajdi na gyndu, jinak v lékárně tantum rosa nebo rosalgin (plus aplikátor). A pojídej probiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kopretinkka
17.4.13 14:13

Antibiotika ničí poševní mikrofloru, proto se stává, že po užití ATB vznikne kvasinková infekce. Kup si Canesten globule na zavádění + Canesten krém na zevní potírání - do 3. dnů je to pryč :D jogurty jsou výborný, ale raději pořádně vyléčit léky, než za týden návrat problému!

• Citovat
  • Upravit
29577
17.4.13 14:26

Určitě Canestern, jak píší holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat