Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano, kvasinky jsou právě těmi ATB. Já před měsícem měla ATB Penicilin na hnisavou anginu a měla jsem s kvasinkami taky tu čest… Doporučuju v lékárně volně prodejný Canesten GYN vaginální tablety. Dá se koupit i Canesten mast pro partnera.
A sex jen s kondomem, dokud nebudeš ok.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Omlouvám se předem za anonym, ale můj dotaz je pro mě dost intimní. Už pátým týdnem mám antibiotika. Nejdřív na 10 dní- streptokok, pak týden antibiotika ve spreji do nosu na zánět dutin a teď pro změnu zánět dýchacích cest, takže dalších 14 dní užívání. Podle všeho mám kvasinky- bílý hrudkovitý výtok a svědění. Jak je to možný když beru ATB? A čím můžu kvasinky léčit? K doktorce se v nejbližší době kvůli práci nedostanu. Děkuju všem za příspěvky
Klasika, reakce na atb. pokud už to máš hodně rozjetý, zajdi na gyndu, jinak v lékárně tantum rosa nebo rosalgin (plus aplikátor). A pojídej probiotika.
Antibiotika ničí poševní mikrofloru, proto se stává, že po užití ATB vznikne kvasinková infekce. Kup si Canesten globule na zavádění + Canesten krém na zevní potírání - do 3. dnů je to pryč
jogurty jsou výborný, ale raději pořádně vyléčit léky, než za týden návrat problému!
Jsem myslela, že je všeobecně známo i doporučováno brát k ATB a potom i nějakou dobu laktobacily. Doktoři to taky doporučujou.
Přípravků na kvasinky je spousta, stačí zajít do lékárny. Já vždycky koupím Canesten 1, v balení jedna silná tableta na zavedení a mastička na mazání.
@X-333 Samozřejmě, kondom bude
vysadila jsem teď na měsíc HA, bylo by to zbytečně vyhozené platíčko s těmi ATB