Pco - užívat HA, nebo být bez MS?

1
15.4.13 00:01

pco užívat HA nebo být bez MS

Holky, chtěla jsem se zeptat těch co mají pco a nemájí menzes, užíváte HA nebo jste bez MS, vadí to tělu když není MS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6792
15.4.13 00:19

Proc si nezajdes na gyndu? prohlidne te, udela hormonalni profil a domluvite se na lecbe. muze ti dat treba utrogestan na ms. Nebo budes chodit na vyvolavacky. Je spousty zpusobu tak nevim, proc bys mela byt bez ms :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
15.4.13 00:32

@jaja84 Já se přiznám že bez HA mám menstruaci 4 do roka. A vůbec mi to nevadí, otěhotněla jsem po první ms. Já dlouhý cyklus neberu jako nemoc a řešila bych to jen v rámci početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 07:23

Jo, řešíš to v rámci početí?
Já mám PCO a beru HA, dítě už mám.
Mám průvodní příznaky PCO jako zvýšené ochlupení a akné a HA mi pomáhá.

• Citovat
  • Upravit
1820
15.4.13 07:39

Ja zjistila ze mam PCO az jsem vysadila HA a chtela otehotnet, takze jsem chodila na vyvolavacky, ale az porodim, tak bych to chtela resit tak, abych mela pravidelny mesicni cyklus. Abych az budu chtit druhe dite na nej nemusela cekat 2roky jak ted :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.13 07:46

@kajmi Ale v tom Ti HA nebrání…
Některý holky s PCO prostě menses mít nebudou pravidelný nikdy.

• Citovat
  • Upravit
1820
15.4.13 08:00
@Anonymní píše:
@kajmi Ale v tom Ti HA nebrání…
Některý holky s PCO prostě menses mít nebudou pravidelný nikdy.

Nechapu jak to myslis ze mi nebrani :nevim:
Nevim jak ostatni, ale ja ho s HA pravidelny mela a dr. mi pak podle toho ridil cykly i vyvolavackama. Precejen bylo to telo zvykli mit pravidelny cyklus kazdy mesic. Nevim jak by to probihalo, kdybych mela ms 4× do roka. Bud by z toho telo muselo mit hrozny sok, ze je to z niceho nic kazdy mesic, nebo kdybych mela jen 4 pokusi za rok, tak bych se toho maleho nedockala.

Příspěvek upraven 15.04.13 v 08:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.4.13 08:01

@hankamik pokud neplánuješ momentálně mimčo, tak být bez MS ničemu nevadí. Jen otázka, jak to budeš snášet a jak ti bude. Mám také PCOS a cyklus se trochu po porodu srovnal (cca 35-45dní), ale než jsem otěhotněla byl běžně 40-60dní (spíš k těm 60), ale pak jsem už měla břicho jak balon a bolelo, tak jsem si na vyvolání zaváděla pár dní utrogestan. Ono pokud budeš brát utrogestan nebo chodit na vyvolávačky, tak to stejně nic neléčí, jak to přestaneš brát, jsi s n ejvětší pravděpodobností na tom stejně jako teď. Takže za mě radím pokud máš nadváhu trochu zhubnout (tuk podporuje tvorbu estrogenů a ovlivňuje pak cyklus) a zkusit spíš něco přírodního, co by ev. cyklus (hormonální nerovnováhu) mohlo trochu srovnat. Po pravdě mě to nejdřív trochu znervozňovalo, ale pak si člověk zvykne, že to je odcela fajn se neotravovat každý měsíc s MS :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
15.4.13 08:04

Ahoj mam PCO, naposledy jsem mela sama od sebe menzes pred 14 lety. Brala jsem 10 let HA a doktor mi rekl, ze je to dobre udrzovat alespon umely cyklus, aby se mi nedelaly cysty. Jak to budu resit po tehotenstvi (jestli vubec otehotnim) to nevim. Radsi bych ji taky nebrala..

• Citovat
  • Upravit
9578
15.4.13 08:05

@kajmi šok by nemělo, pokud bere člověk HA nebo chodí na vyvolávačky je to pseudomenstruace a s tou pravou bez hormonů to nemá nic společného. Dřív byla ženská furt těhotná, tak ani moc MS neměla..v podstatě se dají i při HA dělat dlouhé cykly (brát 3M v kuse) a pak máš MS taky jen 4× do roka. takže jak jsem psala, pokud se to neodráží na těle (nafouknutí, bolesti podbřišku), vyloučí se ev. jiné potíže a ví se, že to je od PCOS, tak nemít MS nevadí (pokud se teda zrovna neplánuje mimčo). Jak jsem psala, já když přestala brát hormony, trochu zhubla, začala na to koukat i jiným pohledem, tak se docela upravila - nebo alespoň tak, že nemusím chodit na vyvolání a do těch 60dní přijde sama - což mi stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
15.4.13 08:26

@jowana ja jsem bez Ms uplne v pohode, nic me neboli, stihla jsem..ale sama neprijde. Bojim se jen tech cyst. Ale to musi asi individualne posoudit doktor, u ktere z nas to hrozi a u ktere ne.

• Citovat
  • Upravit
1563
15.4.13 09:08

Ahoj já mám taky PCOS, problémy jsem s trím měla už i před malým, teď s těma všema starostma ji ani neberu, myslela jsem že se to po porodu zlepší a nebudou takové problémy s pravidelnou MS ale jak to vydím, asi jsem se spletla :think: :think:, tělísko nechci, takže asi buď budu bez MS nebo to budu řešit vyvolávačkama či co já vím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
15.4.13 09:12

@jowana Co se toho soku tyce, tak ja to prave tak myslela. Ze kdyz bych mela bez t
e HA ms 4× do roka, tak pak musi mit sok, kdyz bych ji najednou chtela mit kazdy mesic kvuli otehotneni.

No a co se tech cyst tyce, tak ja bych na ne byla velky kandidat, ale to by bylo uz jine tema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
15.4.13 09:21

@kajmi neměla, nebo stejně jako s HA, protože tvůj cyklus je vlivem HA uplně vyřazený a regulují ho hormony z HA, krvácí se ze spádu hormonů - víc třeba zde, i když to teda neni nijak odborný článek, ale pokud pohledáš pod pojmen pseudomenstruace vlivem antikoncepce, najdeš toho dost http://www.maminka.cz/…ioda-to-neni Což je právě problém HA, že ti vyřadí tvé hormony a pak je problém s tím, aby tělo začalo fungovat normálně a „naskočili“ po x letém užívání - není pak divu, že kolikrát MS nechodí..
@fayinka dr. cysty posoudí, až když se dělají. Při PCOS jsou běžné malé cystičky (ty většinou potíže nedělají), problém je, pokud by se začaly tvořit cysty velké - taky jsem je občas měla, ale většinou se vstřebají, jen jednou mi nejspíš praskla (prudké bolesti do břicha, opocená, mdloby, zle mi bylo příšerně), ale od té doby když jdu na kontrolu, tak velké cysty naštěstí žádné nemívám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
15.4.13 10:23

@jowana brat HA znovu uz nechci, stacilo mi videt, jak se mi vzpamatovavalo telo, kdyz jsem po 10 letech prestala brat. Zhorsila se mi plet, vlasy..jak na houpacce..to same ted stimulace pred otehotnenim. Telo me neposloucha :P

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa