Levý vaječník

67
11.4.13 21:58

Levý vaječník

Dnes jsem byla na preventivní prohlídce u svého gynekologa a poslal mě na kontrolní ultrazvuk. Doktor se ptal zda nemám bolesti a jestli jsem nebyla na operaci s vaječníkem. Začala jsem se obávat co z toho bude. Doktor stále hledal, hledal a mačkal mi břicho a nenašel mi levý vaječník. Prej nikde není, že se ztratil. Měla jsem zato, že jsou vaječníky vidět. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nevíte co by to mohlo být? nebo jak je to možné? Děkuji za názory. Zatím říkal, že je to vše v normě, ale moc přesvědčeně to neznělo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3361
11.4.13 22:01

Můžeš ho mít spadlý více do malé pánve a nelze nahmatat, já to tak měla taky. Dělalo mi to problém při ovulaci-dost mě to bolelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
11.4.13 22:02

Může bý zkroucený, schovaný kus dál. Nezkušený dr ho na uzv nemusí vidět, taky kvalita přístroje. Mám oba vaječníky úplně jinde než by měly být, za dělohou a dr který to enví, tak si tak myslí že je nemám :jazyk: Moje dr jde na jistotu a ví kde hledat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
11.4.13 22:07

Děkuji za odpovědi, hned jsem klidnější. Musel se někde zatoulat nikdy jsem takové potíže neměla, ale je fakt, že mě poslední dobou pobolívá v podbříšku takže to může mít souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
12.4.13 13:07

@katterin Ahoj, jsem gynekoložka a „zatoulaný“ vaječník na UZ je věc běžná. Vaječník je orgán celkem maličký, někdy nemá ani 2cm a najít ho v pánvi, kde se pohybují střeva a cloní děloha je někdy obtížné i pro zkušeného lékaře. Vaječník není na pevno na jednom místě, ale leží v malé pánvi, kde ho jak ty střeva, nebo děloha můžou posounout o pár cm dále, co není nic neobvyklého a sonda ho už pak nezachytí. Takže v klidu, vaječníky máš určitě oba, jenom jeden se potvorka schoval :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí