Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Mozna poradíte. V listopadu jsem rodila a prvni MS přišla v lednu ( plne jsem kojila) další mesic jsem to mela po 17 dnech, další po 23 dnech a to jsem stále jen kojila. Ted ma maly pět měsíců uz dáváme večer kaši a je to 42dni a jsem bez MS. Začínám mit strach, ze jsem těhotná před týdnem jsem dělala test a nic. Myslíte, ze to jsou rozhozene hormony po porodu? Muže se MS vytratit kdyz uz byla a stále kojǐm? Asi bych mela jít na gyndu, ze? diky za radu
Doktor říkal kojeni + přerusovany styk a bude to dobre
mozna tím dobre myslel, ze se zvedne porodnost
no žádná sranda snad těhotná nejsem to by bylo by prcci byli od sebe rok.
No existuje HA, kterou lze brát i při kojení ale to je teď mimo téma. Každopádně kojení samo o sobě není ochrana a ani to přerušování není 100%, i když chlapovi nic „neuteče“, tak můžeš otěhotnět, takže i těhotenství je možné. Zkus ještě test, nebo zajdi na gyndu na krev, ať máš klid. Ale ona ta menstruace může být po porodu rozházená, takže i tohle se může stát a nemusí to hned být těhotenství ani žádný problém. Třeba si na gyndu jen zavolej a uvidíš, co ti na to řeknou. ![]()
Po porodu to můžeš mít rozházený dlouho, stejně tak můžeš být těhotná.. Tak zkus test později..
Díky holky no snad to bude jen rozhozeny, je divne ze mi doktor antikoncepci nenabídl hlavne, ze mi říkal ze rok po CS bych nemela otěhotnět ani to teda naplanuji. Udělám zítra test a kdyz nic ani přes víkend v pondělí tam zavolám. Kdybych nemela MS vůbec tak to chápu, ale ze přišla a ted nějak odešla
je divne
@Petkaelik já tedy beru antikoncepci a kojím už skoro 13 měsíců, poprvé krvácení přišlo asi 9 měsíců po porodu, další měsíc přišlo špinění a od té doby nic, takže možné je všechno. Při kojení můžeš brát antikoncepci Azalia nebo Cerazette, jsou obě stejné, jen jiný výrobce a nebo kdybys chtěla další dítko až později, tak bys mohla mít i nitroděložní tělísko, tak se na to třeba optej, ať se nemusíš stresovat ![]()
@Petkaelik jó, můžou to být rozhozené hormony, já to měla taky nepravidelně, jednou jsem to dostala skoro po dvou měsících, předtím, zase hodně brzo, cca 8 měsíců po porodu se to srovnalo
Tak jste me holky uklidnily
prvni tehu jsem poznala týden po oplodnění tak si furt říkám, ze kdybych byla zase, ze to tuším. ![]()
Já, když jsem kojila, tak jsem jednou Ms dostala po měsíci, jednou po dvou měsících, jak kdy
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli má někdo stejnou zkušenost s menstruací po porodu jako já. Asi 14 dní po skončení šestinedělí jsem dostala menstruaci a trvá to už skoro 3 týdny. Začala jsem hned brát antikoncepci. Měla jste některá podobnou zkušenost?
@Monicc může to být tou antikoncepcí, někdy tělu trvá, než si na to zvykne ale každopádně 3 týdny už je dost, já bych asi pro jistotu radši zašla na gyndu ![]()