Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti se slabou menstruací během zánětu močového měchýře, dělohy nebo vaječníků?
Mám zánět a beru antibiotika Cifloxinal, menstruace dorazila jak měla, jenže krev je jasně červená a slabá. Během braní ATB jsem měla pohl. styk, antikoncepci beru a v letáku není, že by snižovaly účinnost antikoncepce :/
Takže mi to nedá a ptám se, jestli je slabá menstruace při zánětu normální, nebo jestli mám přemýšlet, že bych mohla být těhotná..
Ahoj, před pár měsíci jsem prodělala zánět močáku, brala cotrimoxazlo a ms dorazila v termínu a byla stejná, možná o den kratší, ale to přisuzuji zatím vysazené antiko.
@Boudice23 píše:
Ahoj, před pár měsíci jsem prodělala zánět močáku, brala cotrimoxazlo a ms dorazila v termínu a byla stejná, možná o den kratší, ale to přisuzuji zatím vysazené antiko.
Aha… takže si asi skočím pro těhu test ![]()
Karolina45: Dobrý den, já zánět moč. měchýře měla už několikrát a během užívání HA a ATB (účinná látka norfloxacin - preparát Gyrablok)byla menstruace normální jako vždy. Během psychického stresu (zkouškové)se mi ale několikrát stalo, že menstruace v týdnu bez HA nepřišla vůbec, taky jsem se bála, že jsem těhotná, ale doktor říkal, že je to normální, možná to bude i Váš případ, zřejmě máte slabší menstruaci kvůli fyzickému stresu, jakým zánět jistě je.
Dále bych sem chtěla vložit vlastní dotaz, doufám, že Vám to nebude vadit, nemohu se totiž ještě registrovat a diskuze týkající se mého tématu nejsou aktivní.
Děkuji a přeji brzké uzdravení, Klaudia
Příspěvek upraven 09.04.13 v 18:38
Omlouvám se, že píšu sem, ale zrovna jsem se registrovala a nechce mě to nechat založit nové téma a tato diskuze je relativně „nejčerstvější“.
Symptotermální metodu (bazální teplota, hlen a změny čípku)používám už 7 měsíců a cykly mám dost nepravidelné, luteinizační fáze (od ovu do ms)12–14 dní, cyklus 33–44 dní, ovu 20. –26. den. Před 3 měs mi 4 testy během 4 dní (z ranní i odpolední moči)ukázaly slabou testovací čárečku, pak ale BT spadla a přišla ms. Další cyklus byla ovu 25. den, ale už 30. den byla ms. A tento cyklus je ještě zvláštnější- jsem ve 30. dni cyklu a BT se nezvedá, naopak oproti minulým cyklům je strašně nízká (dříve byla v 6:00 průměrně 36,2, nyní 35,7 – 36,0, dnes dokonce 35,5), navíc jsem asi 26. den začala špinit (v plodném hlenu šlem krve, poté hnědý hlen, myslela jsem, že přes noc dostanu ms, ale nic, další dva dny opět maličko hnědého hlenu, dnes už nic) a děloha se posunula nahoru, byla otevřená a měkká, hlen táhlý, bílkovitý, tupá bolest v pravém podbřišku (připomínala ms bolesti). BT se ale nezvedla, naopak, je stále nižší a děloha zase pomalu začíná klesat a tvrdnout (ne ale moc, normálně mě někdy v 2. polovině cyklu bolí při sexu narážení penisu na tvrdý velký čípek, teď je naopak vagina spíš prostornější).
Myslíte, že mám anovulační cyklus a nebo proběhla ovulace a mám buď špatně měřící teploměr nebo prostě moje tělo najednou neodpovídá na progesteron zvednutím teploty nebo jsou to nějaké změny díky tomu, že jsem před 3 měsíci mohla být těhotná a ten plod se potratil (já osobně si myslím, že jsem těhotná nebyla, jen chyba testů). Díky za názory ![]()
Příspěvek upraven 09.04.13 v 18:34
@karolina45 no jako těhu to být může, atb mohou snižovat vstřebávání pilulky
a tím snížit účinnost, možná ti rozhodi lms ten zánět ![]()
@klauda zkus to hodit třeba ještě sem do diskuze, kdyby ti náhodou nikdo neporadil ![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
@klauda já se v BT moc nevyznám, poradila bych ráda, ale opravdu nevím ![]()
@klauda Ahojky, já to vidím na anovulační cyklus, když se teplota nezvedne, tak to prostě je tím, že ovulace opravdu nebyla..není ani těhotenství s nízkou teplotou ani ovulace bez zvednutí teploty a to třeba jen o 0,1 stupínek ![]()
Naopak pokles je úplně špatný.
Kolikrát jsou všechny příznaky ovulace, hlen, bolest břicha, čípek atd..vše jak má před ovulací být, tělo se sice chystá na ovulaci ale k té nedojde..jediným ukazatelem je ta BT..a když se nezvedla, tak nic ![]()
NO ale tohle se stává jednou za čas každému…nejsme plodné a ovulující celý rok..jen miminum žen má ovulaci opravdu každý měsíc..
takže hlavu vzůru.. ![]()
Boudice23: to vůbec nevadí, já děkuji za odkaz, kam dotaz umístit, u vkládání se objevila kolonka obnovit diskuzi, tak snad někdo odpoví ![]()
Lucie2507: Dík za názor
, asi jo, ale co to špinění? A taky je mi divné, že ta BT je nižší než obvykle, kdyby to byl standardní anovulační cyklus, nebyla by teplota jako všechny minulé měsíce a akorát by se v ovulaci nezvedla?
Příspěvek upraven 09.04.13 v 18:55
@klauda a který dc jsi měla to špinění? a jak silné a kolik dní??
Lucie2507: asi 26. den jsem začala špinit (v plodném hlenu šlem krve - to byl začátek, poté hnědý hlen, myslela jsem, že přes noc dostanu ms, ale nic, další dva dny opět maličko hnědého hlenu, dnes už nic). Cca tak třikrát denně bylo trochu hlenu na toaletním papíře.
@klauda Tak já si myslím, že to mohla být i slabá ms..a teď jsi jako na začátku cyklu..
takže bys dnes byla asi 4DC..no nezbývá ti nic jiného, než měřit dále..
a uvidíš jak se to bude vyvíjet..ono to mohl byt anovulační cyklus se slabou ms..a teď třeba bude normál cyklus..poznáš podle teploty, každopádně v těch 30dnech ovulace zatím nebyla..
Stává se, že tělo se opravdu chystá, vše je jak má..ale nezvedne se teplota a prostě folík nepraskne a ovulka není.. ![]()