Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, stejné stavy mám i já, navíc silnou migrénu a plačtivé stavy. Před těhu jsem měla zřejmě taky polyc. vaj., teď je už nemám a je to stejné. Měla jsem to i u HA a možná i horší, ta mi právě vyvolávala tu migrénu ![]()
Stejné stavy má většina mých kamarádek. Já řešila jen tu migrénu a se zbytkem se nějak zžila ![]()
Ahojky!
Bohužel ti taky neporadím. Ale beru HA a tyto stavy mám stejné. Opravdu závratě jak píšeš a zhruba tak týden před MS.Je to docela blbý. Bojím se kde sebou seknu ![]()
Ahoj holky, ![]()
„hlásím se do klubu“… ![]()
Mám úplně ty samé stavy, co popisujete…bolesti hlavy otřesné (ani prášek pořádně nezabere), dost snížený tlak a týden nejsem schopna pomalu vstanout z postele, jsem neschopná cokoliv udělat. Neudržím rovnováhu, „bulám se“ jako kdybych měla „čtverec“ v krvi.
Při užívání HA jsem tohle neměla, ale už ji nemůžu užívat a ani bych nechtěla (odstartovala mi jiné zdr. problémy).
Takže těžko říct, čím to je… ![]()
No, každopádně…není jak chlapům, co!!! ![]()
No to se taky bohužel přidám,,, já mám MS strašnou, neskutečné křeče.., bolest hlavy, bulení a ještě k tomu se poslední doboou přidává pocit na zvracení
,,, měla jsem odjakživa potíže, ale po porodu je to mnohem horší teda ![]()
@vlcacek01 no asi tak nějak
, kolikrát je mi v obchodě blbě a honem letím ven a do auta, kdyby náhodou, ať s sebou neseknu před lidma
.., né, fakt to není sranda no..tlak mám od puberty na prd a někdy to fakt stojí za to ![]()
…hmm a já bývám strašně náladová, spíš protivná-bych se neviděla
fakt!
Já jsem před MS, rozmrzelá, náladová na pár facek. A snědla bych vše na co přijdu. Tláskám sem vším možným
A den předtím mi je
![]()
Jinak taky to mám nepravidelně a hormony u mě nedělaly dobrotu.. Ale to má každý jinak ![]()
@Mišis ahoj, to já mám pms jako blázen, jsem vzteklá, rozčílí mi každá kravina, zároveň jsem plačtivá a pod.. navíc nafouklé břicho, bolí mě vaječníky, třeští mi hlava, hapruje mi tlak, prostě paráda.. a HA mi tedy vůbec nepomohla, sice to mám pravidelně, ale pms nezmizela ani o chlup ![]()
No, tak nějak jsem doufala že to bude po Ha lepší. No tak to budu muset nějak zvládat.
Náladovost je u mě úplně šílená. Jednou jsem veselá a pak mám najednou vztek. Sežeru co vidím i když je mi z jídla už blbě. Mám i problémy s ekstrasystoly no a v tom týdnu před Ms mi někdy připadá že mi srdce vyzkočí.
Tak posledni dva mesice mam uplne to same. Nejdriv jsem si myslela ze to je blokla krcni pater. Jim zelezo a a horcik a stejne to mam ted par dni pred menstruaci zase. Ty zavrate mam v noci v posteli a po ranu…vcera mi bylo jako bych mela na sobe 10kg pytel..asi to bude ten premenstruacni syndrom? Vyresily jste to nejak? Nebo se s tim musim smirit? Ty zavrate jsou tak neprijemne…:/
Teď jsem zrovna v pátek byla na kontrole u gynekoložky a ptala jsem se jí, co s tím, aspoň to trochu zmírnit. No, že je na to fajn popíjet kontryhelový čaj.
A jinak jsem to „vychytala“, že pokud hnedka ze začátku vezmu dva Brufeny 400 naráz, tak je to docela fajn a není to taková hrůza. Jen to chce je vzít oba najednou. ![]()
Musim se taky objednat, zacala jsem pred ms i dost spinit a pak mam tu ms prvni dva dny strasne silnou. Asi uz bych i mela prestat kojit…no jsem zvedava co mi dr poradi.
Ahoj, už nějakou dobu na sobě pozoruji že mi asi tak týden před menstruací vůbec není dobře. Bolesti hlavy, závratě, zvedání žaludku, únava, náladovost. Mám polycistické vaječníky takže naprosto nepravidelnou menstruaci. Dr. mi doporučil na ty vaječníky antikoncepci. Nejsem si jistá jestli ty stavy mohou způsobovat právě ta hormon. porucha. Nemáte s tím skušenosti? Popř. zabrala Vám antikoncepce? Díky