Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
je tu někdo kdo má zkušenosti s anovulačním cyklem? Co ted bude dál následovat? Doktor mi toho moc neřekl tak nevím co bude dál.. Jak dlouho může trvat léčení?
Ahoj, já mám od porodu anovulační cykly. Chodila jsem na utz, jestli mám ovu. Buď mi folikul splaskl nebo z toho byla cysta. Dr mi dal Duphaston na srovnání cyklu a pak mě pošle někam na special. pracoviště, protože chceme druhé. V podstatě mi nepomohl.
Ale ještě než jsem brala ten Duphaston, pila jsem od zač. MS do ovu kontryhelový čaj a brala pyridoxin (ještě z jiného důvodu) a další cyklus jsem ovu měla. Tak teď doufám, že když k tomu přidám ten Duphaston, tak se podaří otěhotnět.
Ja jsem právě v unoru vysadila HA a MS jsem nedostala tak mi píchnul vyvolávačku..Pak jsem MS dostala.Taky mi dal clostilbegyt,kterj jsem brala,ale asi vůbec nezabral,protože na ultrazvuku nic nebylo..Tak mi něco píchnul nák si už nepamatuju ten název
A vzal krev..
Takže ovu se zase vrátí ? ![]()
no jo, rozhádaný po HA ![]()
Nechala bych to na tělu, ať se popere samo. Musí se srovnat s tím, že si zas má cyklus řídit samo, podle svého rytmu a né uměle, jak HA píská.
a tady ty léky jsou zase hormonální ![]()
Jsou dvě možnosti:
Já bych pila kontryhelový čaj a k tomu brala bylinné připravky gynex(osobní zkušenost) nebo femigard(tu doporučují). Když to tu prohledáte, tak najdete plno diskuzí a rad. Ale chce to čas, nemusí to zafungovat za jeden cyklus
třeba půl roku.
No a nebo tu chemickou cestu ![]()
o víc možnostech nevím ![]()
Moc děkuji já to zkusím
A uvidíme jak to půjde hlavně aby se to brzo zpravilo.. ![]()
Fulo - jestli se můžu optat - Takže jedno dítko máte, chcete další a nejde to. A ty jsi po porodu brala nějakou HA?
Po porodu jsem nic nebrala, nechtělo se mi cpát se HA. Druhé mimi jsem chtěla nechat náhodě, ale po půl roce mi to přišlo divné a začala jsem si měřít BT. No a ono ovu nikde. A navíc jsem před MS asi 5 dní špinila.
Tak jsem začala s kontryhelem a pyridoxinem.
aha a neteče ti náhodou z prsů? Myslím, když je zmáčkneš, jako na odstříkání.
…já to měla podobně, jako ty - bez ovu, špinění, krátké cykly. Pak jsem zjistila sekreci z prsů a hormonální profil potvrdil hyperprolaktinémii. Takže to bránilo v těhu.
Taky to někdy dělá štítná žláza. Je dobrý na ní nezapomínat a nechat si vyšetřit krev u obvoďáka.
Na srovnání je výtečný kontryhelový čaj. Taky je dobrá šalvěj.
Já jsem chtěla po dr na gyndě hormonální profil, ale řekl mi, že by z toho nic nepoznal a že co jsem mu řekla, stačí. Tak nevím. Uvidíme další cyklus.
…tak hormonální profil je nejjednodužší a nenechala bych se odbýt ![]()
Někteří dr jsou ješitní, když jim pacientka radí, co má dělat.
Jo, hlavně starší neberou ty, které léčí jako partnery schopné rozhodovat o svém stavu.
kdyby se jednalo o mne, tak bych se nedala. Ten doktor v mém těle nežije.
Někteří léčit neumí
Přijde mi, že snad umí psát jen HA
A pak, když má ženská problém, tak jí pošlou ihned do CARu
Nebo je napadne jako řešení laparoskopie ![]()