Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemáte někdo zkušenosti s tímto sirupem? Můžou se při jeho užívání mléčné výrobky? Obvykle by se totiž u ATB neměly, ale v příbalovém letáku jsem se nic nedočetla. Dostali jsme ho včera na pohotovosti, ale zapomněla jsem se zeptat, jak je to s těmi mléčnými výrobky. Malej teď při nemoci skoro nic kromě kakaa nechce, popř. třeba rohlík se sýrem, tak nevim, jestli mu to můžu dát.
Tak pokud ses v příbalovém letáku nic nedočetla, tak se nejspíš mohou, jinak by to tam bylo uvedeno, ne ![]()
Malá ho měla, nic neříkala ani doktorka ani lékarnice, takže myslím, že může.. Jinak teda třeba u Biseptolu se nesmí citrusy, ale o mléčném jsem neslyšela, a to jsem sama teď několikatery brala. Nikdy nikdo nic neřekl.. Pokud je nebude tím mlíkem zapíjet, řekla bych že to bude ok.
Meli jsme ho a pani dr.na pohotovosti nam rekla, ze mu mliko dat muzeme a pak jsme ho meli za chvilku znova a nase pani dr.se nezminila, ze mu mliko davat nemuzeme, takze mlicko mel a v pohode, takze muze ![]()
Ty mlecne se nesmi, protoze sirup je sam o sobe hutny a jeste mleko je napor na maly zaludek. Takze jde o sirup a ne o ATB jako takova.
Nechci mudrcovat, jen jsem to ted resila s dcerkou pri nemoci.4 dny zila jen z mlika. Snazila jsem se ji dat Atb a mleko treba za hodku.Tak ji nech trwba chvili rozestup:-).
At je prdolce brzo lepe ![]()
Tak me u atb tohoto typu ( Augmentin, Amoksiklav) bylo v lekarne receno, ze mleko ani mlecne vyrobky nevadi, ale ze by ten sirup tim mlekem nezapijeli.
Děkuju moc
ono je při nemoci opravdu těžké dostat do něj něco jiného než flašku mlíka nebo kakaa ![]()
Holka brala Amoksiklav v prosinci na angínu. Dobrala ho a hned na to se dost osypala. Já byla na prášky, protože ve městě zrovna fest řádila spálová angína, tak jsem myslela, že jí chytla. Šly jsme teda k doktorce a ta se mně hned mezi dveřma ptala, jestli je holka osypaná.
Tak říkám že jo a že je to určitě ta spála. No nebyla to, byla to reakce na ATB, prej je to docela častý. Tak jsem si aspoň oddechla, že to není spála.
@PetraJ jo, to oni v příbalovým letáku píšou, je to mezi nežádoucími účinky, že se po tom může dítě osypat. My máme teda vůbec úplně první antibiotika, takže jsem zvědavá, co to s ním provede ![]()
My brali Amoksiklav v lednu a taky nic moc nejedl, takže jsem byla ráda, že do něj dostala alespoň kakao a my teda bez reakce…akorát mu potom zežloutly zuby, ale do měsíce už je měl zase normální
Malý měl amoksiklav ve 3 a půl měsícich, je kojený, takže mléko mohl. I dr. říkala, že mléčné výrobky na tento druh antibiotik, se můžou.
K těmto ATB mlíčko může, ale nechala bych tam třeba jeden až dvě hodinky odstup, ať mu to nedělá v bříšku paseku. Náš mladší měl Amoksiklav už několikrát a v pohodě, ptala jsem se na mlíko přímo doktorky a říkala že to není problém.
Starší se 4 den braní tak osypal(spíš otelké fleky po těle), že doktorka musela nasadit jiné ![]()
Přeji brzké uzdravení ![]()
Můj syn bere Amoksiklav teď, má 7 týdnů a vzhledem k tom, že je plně kojený, nic jiného jako mléko nejí. Atb dostává 3× denně před kojením a žádný problém ![]()
Asi jsem debil..dostali jsme dnes tento sirup a porad tam pisu o synkem prášku… ten jen odměrkou na beru a davam? Dekuji