Antibiotický sirup Amoksiklav

2891
26.5.13 08:26

Antibiotický sirup Amoksiklav

Nemáte někdo zkušenosti s tímto sirupem? Můžou se při jeho užívání mléčné výrobky? Obvykle by se totiž u ATB neměly, ale v příbalovém letáku jsem se nic nedočetla. Dostali jsme ho včera na pohotovosti, ale zapomněla jsem se zeptat, jak je to s těmi mléčnými výrobky. Malej teď při nemoci skoro nic kromě kakaa nechce, popř. třeba rohlík se sýrem, tak nevim, jestli mu to můžu dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101727
26.5.13 08:29

Tak pokud ses v příbalovém letáku nic nedočetla, tak se nejspíš mohou, jinak by to tam bylo uvedeno, ne ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.5.13 08:30

Malá ho měla, nic neříkala ani doktorka ani lékarnice, takže myslím, že může.. Jinak teda třeba u Biseptolu se nesmí citrusy, ale o mléčném jsem neslyšela, a to jsem sama teď několikatery brala. Nikdy nikdo nic neřekl.. Pokud je nebude tím mlíkem zapíjet, řekla bych že to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
26.5.13 08:32

Meli jsme ho a pani dr.na pohotovosti nam rekla, ze mu mliko dat muzeme a pak jsme ho meli za chvilku znova a nase pani dr.se nezminila, ze mu mliko davat nemuzeme, takze mlicko mel a v pohode, takze muze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
26.5.13 08:35

Ty mlecne se nesmi, protoze sirup je sam o sobe hutny a jeste mleko je napor na maly zaludek. Takze jde o sirup a ne o ATB jako takova.
Nechci mudrcovat, jen jsem to ted resila s dcerkou pri nemoci.4 dny zila jen z mlika. Snazila jsem se ji dat Atb a mleko treba za hodku.Tak ji nech trwba chvili rozestup:-).
At je prdolce brzo lepe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
26.5.13 08:37

Tak me u atb tohoto typu ( Augmentin, Amoksiklav) bylo v lekarne receno, ze mleko ani mlecne vyrobky nevadi, ale ze by ten sirup tim mlekem nezapijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
26.5.13 08:49

Děkuju moc :kytka: ono je při nemoci opravdu těžké dostat do něj něco jiného než flašku mlíka nebo kakaa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
26.5.13 08:54

Holka brala Amoksiklav v prosinci na angínu. Dobrala ho a hned na to se dost osypala. Já byla na prášky, protože ve městě zrovna fest řádila spálová angína, tak jsem myslela, že jí chytla. Šly jsme teda k doktorce a ta se mně hned mezi dveřma ptala, jestli je holka osypaná. :lol: Tak říkám že jo a že je to určitě ta spála. No nebyla to, byla to reakce na ATB, prej je to docela častý. Tak jsem si aspoň oddechla, že to není spála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
26.5.13 09:10

@PetraJ jo, to oni v příbalovým letáku píšou, je to mezi nežádoucími účinky, že se po tom může dítě osypat. My máme teda vůbec úplně první antibiotika, takže jsem zvědavá, co to s ním provede :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6362
26.5.13 09:10

My brali Amoksiklav v lednu a taky nic moc nejedl, takže jsem byla ráda, že do něj dostala alespoň kakao a my teda bez reakce…akorát mu potom zežloutly zuby, ale do měsíce už je měl zase normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2593
26.5.13 09:12

Malý měl amoksiklav ve 3 a půl měsícich, je kojený, takže mléko mohl. I dr. říkala, že mléčné výrobky na tento druh antibiotik, se můžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
26.5.13 09:16

Mlíko se může úplně normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
26.5.13 09:21

K těmto ATB mlíčko může, ale nechala bych tam třeba jeden až dvě hodinky odstup, ať mu to nedělá v bříšku paseku. Náš mladší měl Amoksiklav už několikrát a v pohodě, ptala jsem se na mlíko přímo doktorky a říkala že to není problém.
Starší se 4 den braní tak osypal(spíš otelké fleky po těle), že doktorka musela nasadit jiné :nevim:
Přeji brzké uzdravení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.5.13 10:35

Můj syn bere Amoksiklav teď, má 7 týdnů a vzhledem k tom, že je plně kojený, nic jiného jako mléko nejí. Atb dostává 3× denně před kojením a žádný problém :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
4.2.16 18:44

Asi jsem debil..dostali jsme dnes tento sirup a porad tam pisu o synkem prášku… ten jen odměrkou na beru a davam? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí