Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petulak1988 ne,musíš dolit vodou, já to ale měla vždy už připravené od lekarnice. přecti si návod ![]()
@Anik6 píše:
@Petulak1988 ne,musíš dolit vodou, já to ale měla vždy už připravené od lekarnice. přecti si návod
Jj je to tak, bylo to připraven…už jsem asi unavena
, no Te jo jedno mala ho nesnese a bliká ho..ale moc dekuju
Nase mala taky po dobrani Amoksiklav roztoku se osypala, vcera dobrala posledni davku a dnes rano osypane lehce cele telicko. Tak uvidim co se z toho vyvrbi.
@JaKi14 A nedala jste dceři něco kyselého? Mě se dcera při braní těchto atb taky osypala /jen teda na obličeji/, pak jsem si uvědomila, že jsme ji dávali rakytník, který je dost kyselý… Samo to do dvou dnů zmizelo…
@Lucias12 To je dost mozne, taky me to napadlo, ale zadne omezeni od dr ani v lekarne mi nerekli. Dcera cely tyden jedla hrozny, okurky apod. a nic ale pak mela pomerancovy dzus a to me taky napadlo, ze by to mohla byt reakce z toho. Dekuji za zpravu. Ted uz se mi to zda, ze vyrazka ustupuje, uvidime zitra jeste.
Po Amoksiklavu vyrážka být může, většinou se objeví do týdne po začátku užívání. Dcera to měla dost ošklivé, začalo to flíčky na nohou a vyrážka se postupně během dne rozšířila na celé tělo. Další den se slila ve velké rudé fleky, které hodně svědily. Byla jsem s ní i na pohotovosti, protože to vypadalo jak fleky při meningokoku. Ale opravdu to byla jen reakce na Amoksiklav - řešilo se to jen Fenistilem kvůli tomu svědění. Dcera má teď poznámku v kartě, že toto atb nesmí užívat.