Antibiotika - 32.tt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
21.4.08 14:01

Antibiotika - 32.tt

Ahoj devčata,
jsem ve třetím trimestru s druhým dítětem a gynekoložka mi naordinovala antibiotika na přeléčení streptokoka, pravda je,že mám docela obtěžující výtok,ale přeci jen nechci do sebe moc lupat nějaké chemikálie. Chvilku jsem hledala podobnou diskusi, ale nepovedlo se, tak prosím napište, pokud máte některá zkušenosti, jak vám bylo při užívání, jestli se to dá vůbec snést…atd..(mě je totiž divně když beru antibiotika a nejsem těhotná, tak jsem zvědává co bude)

U prvního dítěte jsem měla taky streptokoka,ale řešilo se to až infuzí antibiotik při porodu, tak je mi divný, proč je teď musím užívat…Doktorka mě teď trochu strašila zánětem plodových blan, že ty bakterie můžou vystoupat děložním hrdlem až nahoru, tak nevím…Jestli neni lepší to ten týden vydržet brát, aby se ta infekce aspon zmírnila.

No nic, nelámu si s tim zase příliš hlavu, ono to nějak dopadne…Všem těhulím preju klidné těhu a předem díky za odpovědi.

Uzofka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4854
21.4.08 14:53

Tak proč se ptáš,nebo zakládáš diskuzi,když si s tím hlavu nelámeš a nějak to dopadne?

Jak můžeš vůbec pochybovat o slovech doktorky a zahrávat si se zdravím dítěte?Doktorka ti dala antibiotika ted právě proto,aby se ti nemuseli podávat infuzí při porodu a tvé tělo aby se toho streptokoka zbavilo co nejdřív,protože se samozřejmě přenáší na dítě.Tak to chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
21.4.08 16:07

já bych taky nepochybovala o slovech doktorky, může tam být masivnější nárůst streptokoka, či-li již nestačí to pokrýt antibiotická terapie při porodu. Navíc pokud máš už teď problémy s výtokem a vypadá to na bakteriální íinfekci možná bych měla trochu strach aby nedošlo k transplacentárnímu přenosu na mimčo. jinak antibiotika v tomto sádiu těhotenství jsou již v pohodě, navíc streptokok patří do skupiny bakterií, které budou dobře léčitelná. Navíc v dnešní době je taková kolekce antibiotik, které vůbec nejsou pro plod ohrožující -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.4.08 16:45

V prvním těhu jsem taky měla streptokoka. ATB jsem dostala asi v 34. týdnu. Tak jsem se radovala, že budu mít pokoj při porodu a ono nic. Dostala jsem je i nitrožilně. Teprve po dokapání až po nějaké době mi píchli vodu.
Já bych to neřešila, věřím doktorům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.4.08 21:39

Mila Jaruno,
prave jak napsala Cate, ty antibiotika se mohou vybrat, ale muze to byt celkem k nicemu, protoze infekce je za par dni zpatky zase. Moje dotazy smerovaly k tomu, zda mi nebude pri podavani antibiotik spatne, o tom,ze je nebudu brat nepadlo ani slovo. Takze nechapu tvou utocnou odpoved.

A tim,ze to nejak dopadne myslim to, ze samozrejme nikdy zadny doktor ani leky ani vysetreni ani cokoliv jineho mi nemohou zarucit 100% zdrave dite, proto se nestresuji tim,ze zanet vystoupa buhvi kam, protoze jestli se ma neco stat,tak se to stane. Doktori jsou samozrejme potrebni,ale nejsou neomylni a spousta veci v medicine je zatim nevysvetlitelnych. Takze priste delej spatnou matku z nekoho jineho, delam co muzu,asi jako kazda zenska. Mam svuj nahled na zivot a jestli ti nevyhovuje, je to samozrejme tvoje vec, ale takovou formou si opravdu odpovidat nemusela. Jsou holky,ktery antibiotika v tehu nevezmou ani kdyby cert na koze jel a deti maji zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
21.4.08 22:00

Uzovko,tak pokud jsi to myslela,tak jak píšeš,měla jsi to napsat jinak.Z toho jak jsi to napsala to zřejmě pochopila stejně i zimovka,vzhledem k její odpovědi.
K těm antibiotikům..nechápu kde bereš jistotu,že se po antibiotikách infekce se vrátí.Tak to být nemusí,kdyby to tak bylo,dr. by ti ted ant. nedala.Je to pouze možné,že se může infekce vrátit.A nedělám,ani jsem nenapsala,že jsi špatná matka,nechápu z čeho nebo kde jsi to vyčetla.
A tvá věta:„ono to nějak dopadne“mluví za vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.08 23:31

Ahoj holky,

já měla u druhého těhu taky streptokoka. Dostala jsem asi ve 25.týdnu antibiotika (myslím Unasyn) a nic. Při výtěru nějaký ten týden před porodem tam byl pořád, takže mi dali 2 infuze při porodu do žíly(vždy prý po 4 hodinách a mě porod trval jen 6 hodin) a malý se nenakazil a to bylo to hlavní. Měla jsem z toho strach, aby se nenakazil, protože to zrovna letěli všude po nemocnicích (porodnicích tady u nás v kraji), že jedna maminka dostala infuzi a stejně se miminko nakazilo a pak ..... No nebudu strašit. Tak jsem se proto bála, ale bylo to v pohodě. Ale určitě se Uzofko neboj a věř doktorce. Ona ti nepředepíše nic, co by miminku nebo tobě ublížilo. Tak se drž a páááá Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.08 11:24

Ahoj.chtela bych se zeptat jestli se stery na zjisteni streptokoka delaji standartne vsem tehotnym?A co miminku hrozi pri pripadnem nakazeni?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
5.5.08 23:15

Ja bych to asi nepodcenovala - kamaradka mela neleceneho streptokoka, o kterem nevedela a jeji gyndr. ji nedelala stery pry kvuli rizikovemu tehu.

Po predcasnem porodu holcicky (pry to byl i jeden z duvodu), ji asi po dvou dnech, kdy byla mala se dohrat v inkubatoru nakoukl doktor do pokoje a jen tak mimochodem pronesl „jeste 2 hodinky a muzete si oddechnout“.

To oddechnuti bylo, ze cekali jestli se do 48 hodin po porodu u dcery neprojevi diky strepktokoku sepse. Rikala, ze ty 2 hodiny byly neskutecne.

Nastesti to dopadlo dobre, holcicka byla akorat malinka, jinak v poradku - rozdil zdatne dohnala. Rodila v Podoli pred 3 roky

• Citovat
  • Upravit
7.6.08 22:35

Ahojky,
tak miminku může v nejhorším případě hrozit i smrt, jako se to stalo v Olomoucké fak. nemocnici asi koncem roku 2006. Ale pokud dostaneš při porodu antibiotika, tak se většinou nic neděje. Jinak asi to co psala Hanka1- také bych to určitě nepodceňovala. Výtěry by se měli dělat vždycky ke konci těhu. Právě kvůli možné infekci v pochvě.

Tak papaaa a ať je vše v pořádku u vás všech- (i u mě :oops: :lol: )

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.6.08 10:38

Ahoj, taky jsem měla streptokoka, dostala jsem se do nemocnice kvůli hrozícímu předčasnému porodu, na:,–(ili mi antibiotika perorálně i vaginálně a přeléčilo se to. Rodila jsem o 8 týdnů později a už to nezkoumali, prý je to přeléčený. Taky jsem četla, že se to může vrátit, ale to prý pokud se to nepřeléčí ve střevech i v pochvě zároveň. Ale do konce života člověk přeléčenej není, takže další těhotenství mi to budou určitě zase zkoumat. Jinak dvě moje kamarádky byly na strept. pozitivní a obě měly tak rychlej porod, že jim ty atb do žíly ani nestihli dát a obě mimča jsou v pořádku. Takže nebezpečí hrozí, je lepší všechno přeléčit a pohlídat, ale být zase pozitivní, dopředu bych se nestresovala. Máš fajn přístup - udělat maximum, ale v podstatě platí „ono to nějak dopadne“. Stres a strach miminku neprospějí. A nevšímej si nepříjemných odpovědí! Každá jsme holt nějaká :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky