Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky,
zajímalo by mě, co je pravdy na tom, že při druhém > těhotenství naroste bříško rychleji než při prvním těhu?
A ještě 1 dotaz, je druhý porod skutečně rychlejší ![]()
Jaká je Vaše zkušenost, je tomu skutečně tak ![]()
Katka
Katrinko- bříško opravdu vyroste rychleji,už jsou povolené břišní svali i děloha.Teď jsem na konci čtvrtého měsíce a mám břicho jako u prvního těhu v šestym měsíci.
Co se týče porodu,ještě nemám zkušenost
,ale je zde na toto téma diskuse https://www.emimino.cz/modules.php?…
Tak to je řekla bych hodně individuální. Ze začátku mi rostlo břicho při dalším těhu asi stejně jako při prvním, ale ke konci jsem ho měla mnohem mnohem MENŠÍ než v těhu se synem
Taky byla holčička o kilo lehčí a 7cm menší ![]()
Už se těšíš na bříško, co ![]()
Tak to je opravdu hodně individuální. Obě těhotenství na mě byly vidět až tas kolem 6.tého měsíce:-)
A na druhou otázku budu znát odpověď za pár ![]()
Ahoj,
u mě v druhém těhu bylo bříško větší. V prvním jsem nosila kalhoty a při druhém jsem je v na začátku 8 měs. nedopla
Přibrala jsem stejně, při druhém možná o něco míň.
Porod rychlejší byl, polovina času prvního, tzn 3 hodiny od slabých kontrakcí ![]()
V druhém těh. by mělo růst bříško jako by rychleji, kvůli méně pevnému svalstvu. ale asi záleží jako u koho… a druhý porod ? Individuální. U mně první rychlý - asi 4 hodiny, ale vyvolávaný a druhý ten mám 11 dní za sebou - ten byl bleskový. Od prasknutí vody byl kluk za hodinu a třičtvrtě na světě.
U druhého těhu jsem ho mela vetší než při prvním ale u třetího zase mensí.
A druhý porod byl teda pomalejší
Ahojte všechny maminy! Aktualizuji tuto diskuzi, protože by mě zajímalo jak to máte (nejen) v druhém těhotenství, zda vám rychleji roste bříško, jak jste to měly s nevolnostmi, a celkově jak jste vše prožívaly, když už víte do čeho jdete a co vás čeká. Po roce snažení a dvou neúspěších se nám konečně zadařilo, otěhotněla jsem těsně před MS, takže všechny termíny jsou brané podle UTZ. Jsem 8+3tt a je to druhé těhotenství a mám pocit, že už se začínám kulatit, přepadají mě chutě, ale zároveň je mi ráno a večer dost mizerně. Snad to tentokrát dobře dopadne a my se budeme těšit na povánoční dáreček ![]()
@marinela ahojky pokud ti porod vychazi na leden tak mu mame uzavrenou skupinu
jinak jsem taky podruhe tehotna a dneska 11+5tt. a uz mam brisko sice maly, ale uz je to videt
za zacatku mi taky bylo obcas spatne jinak ted uz to nastesti preslo. chute jsem mela taky a to uz tolik nemam, zatim jsem nastesti ani nepribrala. drzim palce at vam to dobre dopadne ![]()
Já jsem také podruhé těhu 11+3 a břicho se mi teda klube pěkně ![]()
Zatím to ví jen rodina ani dcera ne čekám na genetický UZ příští týden. Zatím si asi každý myslí, že je to špek
Těhu oblečení už nosím, protože mně moje tlačí jak sedím na písku, běhám za dcerou
Hehe, rozdíl jak prase to je.
Přikládám fotky - v pyžammu s prvorozenou a přibližně ve stejné době s aktuálním čarodějem v bříšku.
Mluví za vše..
U první to byly problémy od začátku po konec. I ta porodnice byla peklo. Krvácení, špatné testy, genetika, předčasný porod, pak zas přenášení.. uf. Navíc jsem to fyzicky nedávala, strašně jsem přibírala, fakt jsem už od šestého měsíce nebyla schopná nic. Teď.. pohodička. Jsem v osmém měsíci, lítám doma jak drak, tančím si u uklízení, je mi báječně, žádné problémy. V sedmém měsíci jsem si shodila celou zeď a nově ji omítla, vymalovala.. prostě je to sto a jedna. Tehdy to bylo peklo, stres, zoufalství a strašné těšení na to, až to skončí. Teď je to nádhera, radost, těšení na miminko a opravdu pyšnění se břichem a tak.
@Blanka S U nás to zatím taky nikdo neví, jen babička, jelikož kdůli častým kontrolám potřebuji, aby mi pohlídala dceru. Malé se sem tam ptám, jestli chce mít doma miminko, s nadšením přikyvuje a už říká jak se bude jmenovat (podle miminek co mají kamarádky ![]()
@Elata To je teda rozdíl, hlavně v tom jak ses cítila a co jsi zažívala. U mě je zatím rozdíl v tom, že mám výkyvy nálad, jeden den bych probulela, druhý den bych prospala, další den všem nadávala a vztekala se a na další den jsem jak vyměněná pohoda, klídek, usmívám se blahem. To jsem u prvního neměla.