Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marinela píše:
@Blanka S U nás to zatím taky nikdo neví, jen babička, jelikož kdůli častým kontrolám potřebuji, aby mi pohlídala dceru. Malé se sem tam ptám, jestli chce mít doma miminko, s nadšením přikyvuje a už říká jak se bude jmenovat (podle miminek co mají kamarádky
já zatím malé říkám,že mi bolí bříško a proto jí netahám atd…
Ahoj Blanko, ležím na rizikovém, sedím u PC, diskutuju a pročítám i různé staré diskuze. Proto jsem se moc zaradovala, když jsem Tě uviděla tady s touto š´tastnou informací ![]()
vím, neznáme se, ale prostě to tak cítím; gratuluju!!! Kač
@kac11 píše:
Ahoj Blanko, ležím na rizikovém, sedím u PC, diskutuju a pročítám i různé staré diskuze. Proto jsem se moc zaradovala, když jsem Tě uviděla tady s touto š´tastnou informací
vím, neznáme se, ale prostě to tak cítím; gratuluju!!! Kač
moc díky
v kolikátem jsi? ať vás brzo pustí a je vše ok
Díky, jsem dnes 27+6, jsem naštěstí doma
, ale ležím už 10 týdnů
U mě taky velký rozdíl, při prvním těhu to do 20týdne nikdo ani nepoznal, že jsem těhu. Teď u druhého jsem to všem musela říct už v 16.týdnu, protože břicho se už nedalo skrývat. Teď začínám 20. týden a připadám si jak balon, mám břicho jako ve 28. týdnu u prvního
Snad se ten růst někdy už zpomalí ![]()
Já se taky musím přidat s tím, že pozoruju rozdíl. Jsem teď zhruba za půlkou a břicho už mi připadá fakt velký - oproti prvnímu…na kila je to sice rozdíl asi o půl až kilčo (ve stejném období), ale připadám si mnohem macatější
a taky se mu objevily křečáky, což jsem při prvním vůbec neměla! A s druhým porodem - aby byl lehčí a rychlejší - to je moje toužebné přání!! Celkem na to mě přepadají úplně panické myšlenky, tak se snažím na to radši nemyslet vůbec!!!
Já u prvního syna měla bříško klasicky až kolem 16-20tt.. ale u druhého mi jedna babča gratulovala už v 7tt
![]()
Ahoj vespolek, jsem v 25tt a stejně tak mám pupík jako při prvním o měsíc později. Na kila mi to vychází poměrově stejně. Nejdřív mi slílo dolů tak pět kilčo a teď už je má nazpátek. připadám si jak malinkatej tančík s výhledem na pořádnej tank ![]()
@Duckula no, nebyla..já už malý bříško fakt měla…a v nějakým 14tt, to bylo ještě léto, takže tričko jenom, to mě pouštěli běžně sednout ![]()
Holky, tak ja jsem podruhe tehotena. Prvni syn duben 2012 a ted cekame druhe zacatkem cervna.
U prvniho jsem ve 24tt mela fakt uz pekne brisko a ted mam mnohem ale opravdu mnohem mensi nez u prvniho.
Takze si myslim ze je to hodne individualni.. urcite ale neplati druhe tehu = vetsi brisko nez u prnviho tehu
aspon u me to neplati ![]()
@Endulenka píše:
Holky, tak ja jsem podruhe tehotena. Prvni syn duben 2012 a ted cekame druhe zacatkem cervna.
U prvniho jsem ve 24tt mela fakt uz pekne brisko a ted mam mnohem ale opravdu mnohem mensi nez u prvniho.
Takze si myslim ze je to hodne individualni.. urcite ale neplati druhe tehu = vetsi brisko nez u prnviho tehu![]()
![]()
aspon u me to neplati
Ja pri prvnim tehotenstvi mela brisko az kolem 24 tydne a u druheho hnedle 14tt
no a na konci u obou presne 25kg nahore ![]()
@Endulenka píše:
Takze si myslim ze je to hodne individualni.. urcite ale neplati druhe tehu = vetsi brisko nez u prnviho tehu![]()
![]()
aspon u me to neplati
tak většinou to tak bývá, ale výjimky potvrzují pravidlo ![]()
V prvním těhu jsem měla taky větší bříško a dřív mi vyroslo, ikdyž rostlo skokově. Těd jsem ve 21tt a vypadám jako trochu přejedená.
@Endulenka
mam dceru duben 2012 a ted cekam druhe, taky skoro jako ty, jen srpen
Bricho teda roste hodne rychle, taky uz v 7-8 tydnu to slo krasne videt, jako tu uz nekdo psal. jenze ja jsem hodne hubena, tak i proto..
U prvniho tehu jsem nabrala 16kilo, ted jsem 13tt a mam 5apul kilo navrch
ted jsem se vazila
a to jsem den zvracela, nechutnalo mi par dnu jist(asi nejaka viroza, jinak to neznam)a dve kila jsem stratila, ale koukam ze uz je mam spatky.. ![]()