Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kiara28
![]()
tak ja nemuzu rict ze jsem hodne hubena ale tak normalni..
U prvniho tehu jsem pribrala 17kg a zacinala na 57kg. V tom 24tt jsem ale mela nahore uz nejakych 12kg urcite.
U druheho tehu jsem zacilana na 58kg a ted ve 24tt mam nahore 7kg.
Ani u jednoho tehu jsem nezvracela, spatne mi nebylo.. Proste pribiram pomaleji a brisko roste taky pomaleji.
U prvniho tehu se mi ale na konci tehu vaha zpomalila a posledni dva mesice jsem pribrala snad jen 3kg.
Tak treba ted u toho druheho budu nejvice pribirat prave na konci a nejvice brisko vyskoci taky na konci tehu
![]()
Prvni je kluk a ted cekam taky kluka… Je to zvlastni. Kazdy mi rika ze mam male brisko na 24tt pro druheho tehotenstvi.. ![]()
U první dcery prtavé bříško přibrala jsem 8kg a u druhe mi nikdo před porodem nevěřil že budu rodit přibrala jsem 6kg a břicho menši jak napoprvé pak se každej ptal kde jsem vzala nebo adoptovala to miminko…
babky na vesnici asi dodneš nevěří že jsem byla těhotna a že jsou děti moje. a to jsem hubenější postavy mě roste tak ten zadek a stehna břicho ne.
@Endulenka ja zacinala prvni tehu na 45 kilo a duhy na 43
Takze kdo rika ze nizka vaha dela problem otehotnit, a nejdriv je nutno pribrat, neni to pravda
Pohlavi zatim nezname, taky nezvracim, mirne nevolnosti byly asi nejhorsi kolem 8-11tt ted uz pohoda(snad to nezakriknu
)
Milé maminky, pochopte prosím anonym, jsem pověrčivá a nechci nic zakřiknout. ![]()
Můj dotaz zní, vy co jste otěhotněly velmi brzy po prvním porodu, řekněme krátce po šestinedělí, za jak dlouho Vám začalo růst bříško. U prvního mi bylo vidět pořádně až asi dva měsíce před porodem, jakožto prvorodičce.
Nyní bych měla být cca měsíc a půl a zdá se mi, že už se mi začíná vzdouvat
Děkuji za odpovědi a možná i také za zkušenosti, jak jste to s dětmi tak blízko sebe zvládly. Mějte krásný den ![]()
@Anonymní píše:
Milé maminky, pochopte prosím anonym, jsem pověrčivá a nechci nic zakřiknout.
Můj dotaz zní, vy co jste otěhotněly velmi brzy po prvním porodu, řekněme krátce po šestinedělí, za jak dlouho Vám začalo růst bříško. U prvního mi bylo vidět pořádně až asi dva měsíce před porodem, jakožto prvorodičce.
Nyní bych měla být cca měsíc a půl a zdá se mi, že už se mi začíná vzdouvatDěkuji za odpovědi a možná i také za zkušenosti, jak jste to s dětmi tak blízko sebe zvládly. Mějte krásný den
u druhého je to vždycky rychlejší.. já mám rozestup 8 let a u druhého mi naskočil pupek už 10 tt
12tt jsem vypadala jak v 5 měsíci ![]()
@Anonymní píše:
Milé maminky, pochopte prosím anonym, jsem pověrčivá a nechci nic zakřiknout.
Nyní bych měla být cca měsíc a půl a zdá se mi, že už se mi začíná vzdouvatDěkuji za odpovědi a možná i také za zkušenosti, jak jste to s dětmi tak blízko sebe zvládly. Mějte krásný den
To samé a to mám rozestup mezi dětma 2,5 roku ![]()
Já mám rozestup 3,5 roku a břicho jsem měla už od 6 tt
musím říct ale nyní v 17 tt, že bříško je přibližně stejně velké…
Mno a já mám rozestup 5 let a ve 20 týdnu se lidi, kteří nevěděli začali opatrně ptát kdy mám v prosinci termín(měla jsem ho v září). Na svatebních fotkách jsem se musela hodně špulit, aby bylo vidět, že jsem v tom.
@wittis píše:
Já mám rozestup 3,5 roku a břicho jsem měla už od 6 ttmusím říct ale nyní v 17 tt, že bříško je přibližně stejně velké…
Já mám teda zatím jen 1 dítě, ale od kamarádek a známých vím, že u druhého či dalšího těhotenství je to bříško opravdu vidět dříve a je větší.
Kámoška když čekala první, tak v 5 měsíci pomalu na ní nebylo nic vidět a teď má v 5 měs. bříško jak před porodem
![]()
Mám rozestup 5 let a u druhého začalo být taky rychleji vidět. V červnu mi maminky ve školce říkaly, že už určitě přenáším. Rodila jsem až v září ![]()
Mám 14měsíční dceru jsem v 5m a bříško mám větší než prvně. Jde to rychleji. Nahoře mám jen kilo, takže v tom to nebude ![]()
U druhého naskocilo skoro hned, a i když jsem pribrala jen polovinu toho co u první, bříško bylo větší. A teď u třetího jsem mela 3kg nahoře hned s pozitivním testem
a břicho už neschovam teď ve 3 měsíci ![]()
Ahoj obnovuji ![]()
Jsem ted teprve v začátku 6 tt takze to moc jeste neresim, ani moc nevnimam. Jde o me druhé tehu a teda jedine co fakt musim resit je bricho, celkem me to prekvapilo
chodim normalne do zamestnani. Pracuji v logistice, kde musime mit pracovni odev a uz jsem musela vyparat gumu z pracovnich kalhot
. Opravdu je to normální
? Mate to nektera podobne?